15 / 05 / 2024

Türkiye-Cibuti İş Forumu

Türkiye-Cibuti İş Forumu

Afrika’nın önemli ticaret noktalarından Cibuti ile Türkiye arasındaki işbirliği artıyor. Cibuti tarafından 500 hektarlık bir arazi 99 yıllığına Türk yatırımcılara tahsis ediliyor. Yatırımcılara Cibuti tarafından vergisel teşvik ve muafiyetler sağlanacak.

Türkiye’de konutların güçlendirilmesinin maliyeti 500 milyar dolar!

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, 9’uncu Sürdürülebilir Finans Forumu’nda konuşma yaptı. Lopez, “Türkiye’de iklim kriziyle beraber konutları dönüştürmenin bedeli 1 trilyon dolar. Sadece konutları güçlendirmenin bedeli ise 500 milyar dolar” dedi.

İsviçre-Türkiye Ekonomik Forumu İstanbul’da gerçekleştirildi

İsviçre Günleri İstanbul 2022 kapsamında on altıncı kez düzenlenen ekonomi foruma İsviçre'nin ve Türkiye'nin önde gelen özel sektör, akademi ve sivil toplum temsilcileri katıldı. Forumda birçok konu el alındı. "Mavi bir Dünyada Yeşil bir Ekonomi" temasıyla düzenlenen forum İstanbul'da düzenlendi.

Türkiye, BRICS’e üye olmaya hazırlanıyor! BRICS nedir? BRICS üyesi ülkeler hangileridir?

BRICS Uluslararası Forumu Başkanı Purnima Anand; Suudi Arabistan, Mısır ve Türkiye’nin BRICS’e üye olmaya hazırlandığını öne sürdü. Güney Afrika’da düzenlenen zirvede de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin BRICS’e üyelik konusunda istekli olduğunu ifade etmişti. Peki BRICS nedir? BRICS ü

ZeroBuild Türkiye’21 formu 21 Eylül'de!

Sıfır Enerji Binalar Sanal Forumu ZeroBuild Türkiye’21 etkinliği 22 Eylül- 26 Eylül tarihleri arasında “Hemen Şimdi Harekete Geç!” sloganıyla gerçekleştirilecek.

ZeroBuild Türkiye 2021 için geri sayım başladı!

Sıfır Enerji Binalar Sanal Forumu ZeroBuild Türkiye’21 etkinliği 22 Eylül- 26 Eylül tarihleri arasında online olarak gerçekleşecek.

En çok kripto para kullanılan ülkeler açıklandı! Türkiye kaçındı sırada?

Dünya Ekonomik Forumu tarafından yapılan araştırmaya göre dünyanın en büyük 74 ekonomisi içerisinde nüfusa oranla en çok kripto para kullanan ülke vatandaşları açıklandı. Türkiye, yüzde 16 ile dünyada 4’ncü, Avrupa’da ise ilk sırada yer aldı.

Türkiye ile Azerbaycan arasında inşaat işbirliği!

Türkiye - Azerbaycan İş Forumu'nda iki ülke arasında tarım, inşaat, tekstil gibi alanlarda karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesi için niyet anlaşması imzalandı.

Türkiye'nin altyapı projeleri küresel arenada ilgi görüyor!

Dünyanın dört bir tarafından en iyi altyapı projelerinin tanıtıldığı 13. Küresel Altyapı Liderleri Forumu'nda, Türkiye de ulaştırma alanındaki altyapı projeleriyle yer aldı.

Türkiye ve Cibuti arasında arsa devri protokolü imzalandı!

Türkiye ve Cibuti arasında bir protokol imzalandı. Protokole göre, Türkiye, Ankara'da bulunan İncek Diplomatik Site'deki bir arsayı Cibuti'ye, Cibuti de Haramous Sud'da bulunan bir arsayı Türkiye'ye devredecek...

Cibuti hükümetinden Türk yatırımcılara davet! 

Türkiye Cibuti Büyükelçisi Salim Levent Şahinkaya, Cibuti’de 15 kadar Türk şirketinin olduğunu belirtti. Şahinkaya, Türk Özel Ekonomi Bölgesi alanında çalışmaların başlaması için de Türk yatırımcıların beklendiğini belirtti...

Türkiye ile Katar kentsel dönüşümde iş birliği yapacak!

Türkiye'nin Katar, Sırbistan, Somali, Cibuti, Filistin, Sierra Leone, Moğolistan, Karadağ ve Slovenya ile ayrı ayrı düzenlediği protokol ve anlaşmaya dair kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Türkiye ile Katar arasında kentsel dönüşüm ve mekansal planlama gibi alanlarda iş birliği yoluna gidecek...

Sıfır gecekondu projesinde Türkiye'nin desteğini bekliyoruz! 

Ticaret Bakanlığı Toplantı Salonu'nda düzenlenen Türkiye-Cibuti Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) toplantısında konuşan Cibuti Dışişleri Bakanı Mahmud Ali Yusuf, sıfır gecekondu projesi kapsamında Türkiye'nin desteğini beklediklerini vurguladı...

Bağdat'ta Türkiye-Irak İnşaat Forumu düzenlendi!

Irak'ın başkenti Bağdat'ta, "Irak'ın Yeniden İmarı İçin Türkiye-Irak İnşaat Forumu" gerçekleştirildi.

Türkiye-Cibuti İş Forumu Haberi

Türkiye-Cibuti İş Forumu

Türkiye-Cibuti İş Forumu’nda konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye Özel Ekonomik Bölgesi’nin 5 bin dönümlük bir alan olduğunu belirterek “Deniz kenarında. Bu alan da özel ekonomi bölgesinde kuralları Türkiye tarafından konulacak bir alan. Firmalarımızın depolama, stoklama, montaj ve teknik faaliyetlerini yapacakları bir alan olacak. Başlangıcını sivil toplum kuruluşları ve devlet eliyle yapacağız. Serbest Bölgeler Kanunu’na bir madde ekleyerek önemli bir adım attık” dedi.

SERBEST TİCARET YOLDA

Zeybekci, Türk işadamlarının gelecek planlarına Cibuti’yi almaları için geldiklerini belirterek, “Yakında bir daha geleceğiz. Projeyi net bir şekilde ortaya koyacağız. İş dünyası temsilcilerimizin burada köklü bir şekilde yer alması önemli. Cibuti’ye başka bir yaklaşımla geleceğiz geldik. Serbest Ticaret Anlaşması’nın çerçeve anlaşmasını imzaladık bir ay içerisinde görüşmelerin başlamasını kararını verdik. Çifte vergilendirmenin önlenmesi anlaşmasının da bir...