04 / 05 / 2024

türkiye doğaltaştan ne kadar gelir elde etti

türkiye doğaltaştan ne kadar gelir elde etti

Türkiye maden ihracatında en büyük paya sahip olan doğal taş sektörü, yılın ilk 6 aylık döneminde geçen yılın aynı dönemine göre, ihraç edilen miktar bazında düşüşe rağmen ihracat gelirini 1 milyar doların üzerine taşıdı.

Türkiye 20 yılda ne kadar faiz ödedi? Toplanan vergilerin ne kadarı faize gitti? 

Türkiye'nin 2003-2023 yılları arasında toplam 10 yılda ödediği faiz tutarı 563 milyar dolar oldu. Peki vergilerin ne kadarı faize gitti?

GAZBİR açıkladı! Türkiye'nin 2024'te doğal gaz talebi 53 milyar metreküp olacak...

Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) Başkanı Yaşar Arslan, yaptığı açıklama kapsamında Türkiye'nin doğal gaz talebinin gelecek sene yükseleceğini kaydederek,"2024 senesi Türkiye doğal gaz talebinin 53 milyar metreküp civarında olacağını tahmin ediyorum." diye konuştu. İşte detaylar...

Türkiye doğal gaz ve petrol arayışında plan değişikliğine gitti! 2024 milat olacak

Türkiye'nin 2024 yılında yapacağı arama ve sondaj çalışmaları artacak. Gelecek yıl ham petrol ve doğal gaz arama ve üretimi kapsamında kara ve deniz alanlarında 250 kuyuda sondajlama yapılacak. İşte tüm detaylar...

Türkiye, EURO 2032’den ne kadar kazanacak? Açıklanan tutar resmen dudak uçuklattı!

Türkiye ve İtalya, EURO 2032’yi birlikte düzenleyecek. Her Avrupa Şampiyonası büyük bir gelir kapısı olurken, 2 milyar euroluk rekorun da gelecek yıl kırılması bekleniyor. İvmeye göre 2032, Türkiye ve İtalya 2 milyar eurodan fazla gelir sağlayacak.

Türkiye’nin istikbali güneş enerjisine yatırım yapmaktır!

Prof. Dr. Şule Erten Ela, güneşin bir saatlik enerjisinin dünyanın bir yıllık enerji ihtiyacını karşılayabileceğini belirterek, “Petrol tükendiğinde güneşli olan yerler değer kazanacak. Türkiye’nin istikbali de güneş enerjisine yatırım yapmaktır” dedi.

Türkiye’nin petrol ithalatı ne kadar arttı? En fazla hangi ülkelerden petrol ithal edildi?

Türkiye'nin toplam petrol ve petrol ürünleri ithalatı, mart ayında 2022’nin aynı ayına kıyasla yüzde 7,27 oranında artarak 4 milyon 119 bin 359 ton oldu. Ham petrol ve petrol ürünlerinde en fazla ithalatın Rusya, Irak ve Kazakistan'dan yapıldığı öğrenildi.

Otomobil devinden Türkiye başarısı! Tarihte bir ilk oldu

Citroen, mart ayında 5 bin 348 adetlik satış rakamıyla Türkiye pazarındaki bugüne kadar en yüksek aylık satışını yaptı. İşte tüm detaylar...

Avrupalılar Türkiye'deki bir ürüne aşırı ilgi göstermeye başladı! Hepimiz kullanıyoruz sizi de ilgilendiriyor

Avrupalıların Türkiye'de ticaretleri hız kesmeden devam ediyor. Avrupalılar son olarak Türkiye'deki önemli bir ürüne daha aşırı ilgi göstermeye başladı. İşte konuyla ilgili detaylar...

İran Türkiye’ye doğalgazı kesti! İşte nedeni!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ), yaptığı açıklamaya göre, İran-Türkiye Doğal Gaz Boru Hattından 2 - 9 Ekim arasında gaz akışının duracağını bildirdi.

Türkiye’den güneş enerjisinde sevindirici haber!  Elektrik üretme konusunda avantajlı

Huawei Türkiye Digital Power İş Grubu Direktörü Gavin Zhao, "Türkiye, yüksek güneş ve radyasyon potansiyeli ile güneş enerjisinden elektrik üretme konusunda önemli bir avantaja sahip" dedi.

2023 model BMW XM tanıtıldı! Türkiye’ye gelecek mi? Fiyatı ne olacak?

2023 model BMW XM’in tanıtımı yapıldı. BMW, 2021'in sonunda konsept olarak tanıttığı XM isimli SUV modelini böylece resmileştirmiş oldu. Peki 2023 model SUV hangi özelliklere sahip ve bu araç Türkiye’de de satışa sunulacak mı?

Volkswagen Yeni Amarok ve ID. BUZZ Cargo ne zaman Türkiye’ye geliyor? İşte 22 Eylül 2022 Wolksvagen fiyat listesi

Volkswagen Ticari Araç, ID. BUZZ Cargo ve Yeni Amarok modellerini IAA Transportation 2022’de ilk kez tanıttı. ID. BUZZ Cargo Uluslararası Yılın Ticari Aracı (IVOTY) jürisince 2023 Uluslararası Yılın Ticari Aracı ödülüne layık görüldü. Peki bu iki model Türkiye’ye ye ne zaman geliyor ve halen satışta

Bu kış doğalgaz kesintisi olacak mı? Türkiye'yi neler bekliyor?

Avrupa'da doğal gaz fiyatları 300 euroyu aştı. Avrupa gaz kesintilerine karşı önlem üstüne önlem açıklarken Türkiye'de de en çok merak edilen şey yaklaşan kış mevsiminde doğal gaza ne kadar zam geleceği ve kesinti yaşanıp yaşanmayacağı.

türkiye doğaltaştan ne kadar gelir elde etti Haberi

türkiye doğaltaştan ne kadar gelir elde etti


Türkiye maden ihracatında en büyük paya sahip olan doğal taş sektörü, yılın ilk 6 aylık döneminde geçen yılın aynı dönemine göre, ihraç edilen miktar bazında düşüşe rağmen gelir bazında yüzde 6.2'lık artışla ihracat gelirini 1 milyar doların üzerine taşıdı. 


Geçen yıl ocak-haziran döneminde 4 milyon 8 bin 665 ton doğal taş satışıyla 1 milyar 38 bin 216 bin 673 dolar tutarında ihracat gerçekleştiren sektör, bu yıl aynı dönemde ihraç edilen ürün miktarı 3 milyon 798 bin 68 tona gerilese de ihracat rakamını geçen yıla oranla yüzde 6.2 artışla 1 milyar 102 milyon 848 bin 972 dolara taşımayı başardı.  


En fazla ihracat Çin'e yapıldı  


Yılın ilk 6 ayında 161 ülke ve 9 serbest bölgeye ihracat yapan sektörün, bu dönemde en fazla...