01 / 05 / 2024

Türkiye ekonomisi büyüdü mü

Türkiye ekonomisi büyüdü mü

Türkiye'de 2015'te yapılan iki seçim, ekonomiyi ve piyasaların seyrini de etkiledi. AK Parti'nin 1 Kasım'da tekrar tek başına iktidara gelmesiyle siyasi belirsizliğin ortadan kalkması piyasalara olumlu yansıdı.

Türkiye ekonomisi yüzde 4 büyüdü!

TÜİK'ten yapılan açıklamaya göre Türkiye ekonomisi, 2013 yılında yüzde 4 büyüdü. İhracat şubat ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,2 artarken, dış ticaret açığı azaldı.

Türkiye ekonomisi yüzde 4,4 büyüdü!

Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK ), üretim yöntemiyle hesaplanan Gayri Safi Yurtiçi Hasıla ( GSYH ) 2013 yılı üçüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı. Türkiye ekonomisi yüzde 4,4 büyüdü...

Türkiye ekonomisi 2023'ün 3. çeyreğinde yüzde 5,9 büyüdü! En fazla büyüme inşaatta!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK tarafından açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye ekonomisi 2023 yılının 3. çeyreğinde beklentilerin üzerinde yüzde 5,9 büyüme kaydetti. En fazla büyüme inşaat sektöründe görüldü...

Tüketim harcamalarının azalmasını neden gösteren banka, Türkiye’nin büyüme tahminini düşürdü!

QNB Finansbank, artan tüketim harcamaları, kredi büyümesi ve sıkılaşmaya atıfta bulunarak 2024 Türkiye büyüme tahminini yüzde 4’ten yüzde 3,5’e revize etti.

Fitch Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Küresel Ekonomik Görünüm Raporu'nda Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmini yükseltti.

Türkiye iç tüketimin katkısı ile yüzde 3,8 oranında büyüdü!

Türkiye ekonomisi yılın 2’nci çeyreğinde, geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3,8 büyüdü. Büyüme iç tüketim kaynaklı gerçekleşti; hane halklarının tüketimi genel büyümeye 10,7 puan pozitif, net ihracat ise 6,3 puan negatif etki yaptı.

Moody's, Türkiye ekonomisi için büyüme tahminini yükseltti!

Moody's, Türkiye ekonomisi için bu yıla ilişkin büyüme tahminini yüzde 2,6'dan yüzde 4,2'ye ve gelecek yıl için yüzde 2'den yüzde 3'e yükseltti.

Türkiye ekonomisi 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 4 büyüdü! TÜİK rakamları tek tek açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından, bu yılın ilk çeyreğine ilişkin Türkiye ekonomisi büyüme rakamı açıklandı. Peki Türkiye ilk çeyrekte yüzde kaç büyüdü? İşte o rakamlar...

2023’te Türkiye ekonomisi büyüyecek mi? Ne kadar büyüyecek?

Reuters, Türkiye’nin 2023 yılında 2.8 büyüyeceğini tahmin etti. Türkiye ekonomisinin ilk üç aylık dönemde yüzde 3.9 büyümesi, 2023 yılı genelinde ise yüzde 2.8 büyümesi öngörülüyor.

IMF Türkiye'nin büyüme tahminini açıkladı!

Uluslararası Para Fonu (IMF), Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin ekonomik büyüme tahmini 0,3 puan azaltılarak yüzde 2,7’ye çekti.

IMF, Türkiye’nin büyüme tahminini aşağı yönlü revize etti!

Uluslararası Para Fonu (IMF) raporunda, Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin ekonomik büyüme tahmini 0,3 puan azaltılarak yüzde 2,7’ye çekilirken, gelecek yıla ilişkin büyüme tahmini 0,6 puan artırılarak 3,6’ya çıkarıldı.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: Böyle bir depremi Türkiye hiç görmedi, dünya da az gördü!

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ercan, Kahramanmaraş merkezli depremin yıkıcı etkisinin yüksek olduğunu dile getirerek, "İşin ilginç yanı bu depremin yıkım gücü 12'dir. Böylesi bir depremi Türkiye hiç görmedi, dünya da az gördü." diye konuştu.

Dünyaca ünlü yatırım gurusu Mobius’tan Türkiye ekonomisi için çarpıcı sözler!

Yatırım alanında dünyanın en ünlü isimlerinden ABD’li Mark Mobius, Türkiye’de yaşanan büyük deprem felaketlerinin ardından bir açıklama yaptı. CNBC televizyonundaki deprem özel programına katılın ünlü yatırım gurusu, Türkiye ekonomisi hakkında çok önemli ifadeler kullandı.

Ekonomide 2022 nasıl geçti? Türkiye ekonomisi 2022'de yüzde 11.4 büyüdü! 

Türkiye ekonomisinde 2022 yılı nasıl geçti? İşte o sorunun yanıtı ve ekonomide yaşananlar...

Türkiye ekonomisi hız kesmiyor! Üst üste 9 çeyrek büyüdü!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından bu yılın üçüncü çeyreğine (temmuz-eylül) yönelik gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) sonuçları açıklandı. Türkiye Ekonomisi üst üste 9 çeyrektir büyüme kaydetti. İşte ayrıntılar..

Türkiye ekonomisi büyüdü mü Haberi

Türkiye ekonomisi büyüdü mü

Türkiye'de 2015'te yapılan iki seçim, ekonomiyi ve piyasaların seyrini de etkiledi. AK Parti'nin 1 Kasım'da tekrar tek başına iktidara gelmesiyle siyasi belirsizliğin ortadan kalkması piyasalara olumlu yansıdı.


AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Türkiye ekonomisinde 2015'te önemli gelişmeler yaşandı.


Türkiye bu dönemde iki seçim yaşarken, 7 Haziran milletvekili genel seçiminin ardından, hiçbir partinin tek başına hükümeti kuracak çoğunluk elde edememesi piyasalara olumsuz yansıdı. Uluslararası piyasaların seyrinin yanı sıra koalisyon görüşmelerinin sonuçsuz kaldığı günlerde dolar 3 lirayı aştı. 1 Kasım milletvekili genel seçimi sonrasında siyasi belirsizliğin son bulmasıyla piyasalarda hava yeniden olumluya döndü.


Türkiye ekonomisi, büyümeye devam etti. Bu yılın üçüncü çeyreğindeki yüzde 4 ile üst üste 24 çeyrek büyüyen Türkiye, son çeyrek verileri öncesi büyüme başarısını 25. çeyreğe taşımış oldu


Dünyanın en büyük 20...