08 / 05 / 2024

türkiye erken rezervasyon

türkiye erken rezervasyon

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile turizm sektörünün işbirliğinde dört yıl önce başlatılan erken rezervasyon kampanyasından geçen yıl yani 2013 yılında 2,5 milyon tatil sever faydalandı...

Erken rezervasyon yaptıranlar 600 TL kar elde etti!

Tatil için erken rezervasyon yaptıranlar kazandı. Yaklaşık 580 bin kişi erken rezervasyonla 600 TL kar etti...

MTA Türkiye Diri Fay Haritası'nı güncelledi! Türkiye beşik gibi sallanacak!

Deprem bilimcilerin sürekli gündeme getirdikleri "Türkiye Diri Fay Haritası" güncellenirken, diri fay sayısının 485 olduğu duyuruldu. Buna göre, yenilenen haritada en güvenli şehirlerden bile fay hattı geçerken, uzmanlar da 'sarsıntılardan' etkilenmeyecek şehir olmadığını belirtti.

Türkiye'ye kar erken düştü! Meteoroloji kar yağışı için uyardı!

Şiddetli kar yağışı Türkiye'nin birçok bölgesinde erken başladı ve hava sıcaklıklarında belirgin değişiklikler görülüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son dakika koduyla birçok il için hava durumu bilgilerini paylaştı. Kar kışı ülkenin bazı bölgelerine erken gelmiş durumda.

Yabancı sermaye Türkiye’ye doğrudan yatırım için neyi bekliyor?

Ekonomi yönetimi ortodoks politikalara geçerken, Türkiye’ye yabancı sermaye akımı da hızlandı. Ancak yabancılar daha fazla yatırım yapmak için geleneksel politikalarda istikrarın devam etmesini ve daha sıkı para politikasına geçişi görmek istiyor.

Girişimlere yapılan yatırımlarda rekor kırdık! Türkiye’den 2023 yılında yeni Unicorn’lar çıkacak!

Dünya genelinde girişimlere yapılan yatırımlar düşerken, Türkiye’de özellikle oyun ve fintek girişimlerine yapılan yatırımlarda rekor kırıldı. Önümüzdeki dönemde Türkiye’deki fintek şirketlerinden bir veya birkaç unicorn çıkması bekleniyor.

Otomotiv sektöründe devrim! Türkiye’de satışları tam iki katına çıktı!

Dünya genelinde elektrikli otomobil satışları geçen yıl rekor bir artış ile 10 milyonu geçerken, kullanımdaki toplam elektrikli araç sayısı 26 milyon olarak kayıtlara geçti. Türkiye'de ise 2022’de toplam elektrikli araç satışları 2021 yılına göre yaklaşık iki katına çıkarak 7 bin 540 olarak gerçekle

Türkiye'de konut fiyatlarındaki artış tam gaz! OECD ülkelerinde fiyatlar düşerken, Türkiye'de yıllık artış yüzde 153!

Türkiye'de konut fiyatlarındaki artış tam gaz devam ediyor. Peki konut fiyat artış oranları nasıl? Konout fiyatları neden artıyor?

Türkiye'de ultra zenginler de ligden düşmüş. İşte 2021 verileri

İsviçre bankası Credit Suisse'nin açıkladığı servet raporuna göre mali varlıklar ile gayrimenkul gibi sabit varlıklardan oluşan kişisel servet toplamı 2021 yılında 2020 yılına göre yüzde 9.8 artarak 463.6 trilyon dolara yükseldi. Ancak Türkiye'de ultra zengin sayısı düşerken servetleri de eridi.

Dünya'da konut satışları dibi gördü, Türkiye'de yüzde 31 arttı!

MasterTürk tarafından yapılan araştırmaya göre senenin ilk yarısında ABD, Fransa, İngiltere ve Çin gibi ülkelerde konut satışları düşerken, Türkiye'de yüzde 31'lik bir yükseliş yaşandı.

Türkiye’de noterler ilk kez POS’lu ödeme sistemine geçti!

Şekerbank, Türkiye Noterler Birliği ile noterlik dairelerinde POS cihazı kullanılması için anlaşma imzaladı. Anlaşma ile Türkiye’de noterler ilk kez POS’lu ödeme sistemine geçerken, anlaşmada yer alan tek özel banka Şekerbank oldu.

İnsay Yapı, Evim Türkiye Fuarı'ndan mutlu döndü!

İnsay Yapı, ''Ondörtüç Pendik'' projesini Evim Türkiye Fuarı'na taşıdı. Projesini gurbetçilerin beğenisine sunan İnsay Yapı, Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşların yoğüun ilgisiyle karşılaştı. Projeden daire almak isteyenler 7 adet rezervasyon yaptı.

Türkiye'nin dev projeleri hız kazandı!

Türkiye'nin proje stokunda birçok dev proje bulunuyor. Bunların bir kısmı tamamlanarak faaliyete geçerken, bir kısmında ise çalışmalar devam ediyor. İşte mega projelerde son durum...

BTL Hospitality Türkiye'de işletecek otel arıyor!

Çin merkezli BTL Hospitality, Türkiye'de isim hakkını verip işleteceği oteller arıyor. Firmanın Türk yöneticisi Semih Erken, "Bize gelecek ilk beş işletmeye çok uygun şartlar sunacağız"diyor.

Türkiye Çevre Durum Raporu yayımlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye'de çevrenin mevcut durumunun ortaya konulması ve sorunlara yönelik erken uyarı olması amacıyla dört yılda bir hazırlanan "Türkiye Çevre Durum Raporu"nu yayımladı.

türkiye erken rezervasyon Haberi

türkiye erken rezervasyon

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hem iç hem de dış pazarda ulaşılan turizm rakamlarının Türkiye'nin yüzünü güldürdüğünü söyledi. 


Türkiye'nin 2013'te başarılı bir turizm sezonunu geride bıraktığını belirten Özaslan, uluslararası ziyaretçi sayısının önemli oranda arttığını söyledi.


Dünya turizm rakamlarının yüzde 5'i geçtiği bir dönemde Türkiye'nin dünyaya kıyasla turizmde iki kat büyümesinin gurur verici bir gelişme olduğunu vurgulayan Özaslan, "Bulunduğumuz coğrafyada yaşananlar, dünyadaki ekonomik çalkantılara rağmen Türkiye'nin gösterdiği başarılı performansın takdir edilmesi gerekiyor. Geçen yılla ilgili yaklaşık öngörülerde bulunan Dünya Turizm Örgütünün 2014 yılı için de tahminleri var. Bu yıl dünya turizminde geçen yıla oranla artışın yüzde 4-4,5 olması bekleniyor" diye konuştu. 


-Dünya küresel kriz ortamından sıyrılıyor


Öngörülerin, ülkelerin küresel kriz ortamından yavaşça sıyrıldığı ve uluslararası turizm trafiğinin de...