05 / 05 / 2024

türkiye gelen turist sayısı

türkiye gelen turist sayısı

Türkiye'nin turizm geliri 2014 yılının ilk 6 ayında 13 milyar 782 milyon dolar olarak gerçekleşti. 6 ay boyunca Türkiye'ye 16 milyon 32 bin civarında turist geldi.

Yunanlı turistlerin tatil tercihi Türkiye oldu!

Timur Bayındır, Yunanlı turistlerin en çok tercih ettiği ülkenin Türkiye olduğunu belirterek, " Yunan turistlerin Türkiye'deki varış noktası İstanbul. İstanbul'dan sonra ise İzmir geliyor " dedi.

10 yılda turist sayısı 4 katına yükseldi!

Türkiye'ye 2002-2012 yıllarını kapsayan 10 yıllık dönemde toplamda nüfusun yaklaşık 4 katı turist geldi. Bu dönemde ülkeyi 295 milyon 209 bin 409 turist ziyaret ederken, Türkiye'nin kasasına turizmden 236 milyar dolar girdi...

Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı ocak ayında artış gösterdi

2024 senesi Ocak ayında Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 2,05 artış gösterdi. Buna göre, ocak ayında en fazla ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Rusya Federasyonu 230 bin 579 kişi ile ilk sırayı almış oldu.

'Kiram pahalı, Türkiye'de yaşamak daha ucuz' diyen İngiliz turist, 1 ay Antalya'da otelde kalacak!

24 yaşındaki yaratıcı strateji uzmanı Josh Kerr, son dönemde Türk Lirası'nın dolar, euro ve İngiliz poundu karşısında yaşadığı değer kaybını fırsat haline getirdi. 'Kiram pahalı, Türkiye'de yaşamak daha ucuz' diyen İngiliz turist 1 ay Antalya'da 5 yıldızlı otelde kalacak. 

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı!

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı. Turist sayısı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 11,58 artış gösterdi.

Antalya'ya gelen turist sayısı 15 milyonu aştı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamada bu yıl Antalya'ya gelen turist sayısının 15 milyonu aştığını dile getirerek, hem gelir hem turist sayısının pandemi öncesi turizmin en yoğun olduğu 2019 rakamlarının üzerinde olduğunu dile getirdi.

Türkiye’ye yaz aylarında 2 milyon 560 bin Rus turist geldi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yaz aylarında Türkiye'nin 2 milyon 560 bin Rus turisti ağırladığını paylaştı. Rus turist sayısı 2022’nin aynı dönemine nazaran yüzde 19 oranında arttı.

Türkiye, turizmde ucuz ülke imajını kırdı: Turist başına ortalama harcama 1200 dolara çıktı!

Türkiye'nin turist başına ortalama harcamasının son 5 yılda 800'den 1200 dolara çıktığı kaydedildi. Böylece, Türkiye, turizmde "ucuz ülke" imajını büyük ölçüde kırmış oldu.

Dünyanın önde gelen iki bankası açıkladı! Türkiye’de seçim sonrası faiz oranı bu kadar artacak!

Dünyanın önde gelen bankalarından JP Morgan ve Goldman Sachs, Türkiye’de 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası politika faiziyle ilgili tahminlerini paylaştı. İşte detaylar…

İşte Tahıl koridoru’nda Türkiye’ye gelen yük miktarı

Türkiye’nin öncülüğünde yapılan ‘tahıl koridoru’ anlaşması kapsamında taşınan yük miktarı açıklanırken, Türkiye’ye gelen tahıl miktarı da belli oldu. Peki Ağustos ayından bu güne limanlarımıza ne kadar tahıl geldi?

Türkiye'yi ulaşımda dünyada önde gelen ülke konumuna getireceğiz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye'nin ulaşımda dünyada önde gelen ülke konumuna getirmek için çalıştıklarını belirtti ve "Küresel düzeyde rekabetçi akıllı ulaşım sistemleri kuruyoruz" dedi.

Türkiye'ye gelen doğrudan yatırımlar yüzde 13,1 arttı!

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ermut, "Geçen yıl dünyada doğrudan yatırımlar yüzde 13 azalışla 1,3 trilyon dolar seviyesine gerilemişken, Türkiye'ye gelen doğrudan yatırımlar yüzde 13,1 artarak yaklaşık 13 milyar dolara çıktı." dedi.

2018'de Türkiye'ye gelen yatırımlar yüzde 12,6 arttı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "2018'de dünya genelinde doğrudan yatırımlar yüzde 13 azalmasına rağmen Türkiye'ye gelen yatırımlar yüzde 12,6 artmıştır." ifadesini kullandı.

KKTC’de Türkiye’den gelen alıcılarla emlak satışı arttı!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Türkiye'den gelen alıcılar sayesinde emlak sektöründe hareketlilik yaşandığı açıklandı.

Türkiye'ye Eylül ayında 2 milyon 855 bin turist geldi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, Eylül ayında Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 33 düşüşle 2 milyon 855 bin kişiye geriledi.

türkiye gelen turist sayısı Haberi

türkiye gelen turist sayısı

Türkiye'ye gelen turist sayısı geçen yılın ilk 6 ayma göre yüzde 6.5 artış gösterdi. Türkiye istatistik Kurumu (TÜİK), yılın ikinci çeyreğine ilişkin turizm istatistiklerini açıkladı. Buna göre, turizm geliri ikinci çeyrekte (Nisan, Mayıs ve Haziran aylan toplamında), geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7.9 arttı ve 8 milyar 975 milyon 976 bin dolara ulaştı. Turizm gelirinin yüzde 84.5'i yabancı ziyaretçilerden, yüzde 15.5'i ise yurt dışında ikamet eden vatandaş ziyaretçilerden elde edildi. 


Bu çeyrekte yapılan harcamaların 6 milyar 621 milyon 864 bin dolarını kişisel harcamalar, 2 milyar 354 milyon 112 bin dolarını ise paket tur harcamaları oluşturdu. Nisan, Mayıs ve Haziran aylarından oluşan ikinci çeyrekte kişi başına ortalama Giyim alışverişi turistin gözdesi harcama 818 dolar olurken, yabanalann ortalama harcaması 759 dolar,...