24 / 07 / 2024

türkiye geneli arsa satış istatistikleri

türkiye geneli arsa satış istatistikleri

2013 yılının ilk altı aylık döneminde yaklaşık 210 bin vasfı arsa olan taşınmaz satışı gerçekleşti. Arsa satışlarında ilk üç sırayı İstanbul, Ankara ve Antalya aldı

Ünlü ekonomist Türkiye’den ev de arsa da almayın dedi

Merkez Bankası tarafından açıkladığı rakamlara göre konut fiyatları bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 48,42 arttı. Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu, rakamların açıklanmasının ardından, Türkiye’den konut ve arsa almayı önermediğini belirtti.

Türk Telekom AssisTT Türkiye geneli personel alımına başladı! 

Türk Telekom’un iştiraki ve çağrı merkezi ayağı olan AssisTT personel alımına başladığı duyuruldu. Aktarılan son haberler kapsamında Türkiye geneli personel alımı yapılacağı açıklandı. Lise, lisans ve yüksek lisans mezunu adayların başvurabileceği kaydedildi. İşte haberin detayları...

NEF, Türkiye’nin dört bir yanında arsa ofisi açıyor!

NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, geçtiğimiz gün gerçekleştirilen basın toplantısında emlak sektörüne yönelik önemli açıklamalarda bulunurken hedef ve projelerini paylaştı. Türkiye’nin dört bir yanında arsa ofisi açan NEF, 2 yılda 3,5 milyon metrekarenin üzerinde arsa satışı yaptı.

Elon Musk, Türkiye'den arsa mı alacak? Tesla’nın 8. fabrikası Türkiye'de mi kurulacak?

Dünyanın en zenginleri arasında olan Elon Musk, Tesla’nın 8. fabrikası için harekete geçti. Bu kapsamda Musk yeni fabri için arsa arayışına başladı. Elon Musk'ın arsa için Türkiye'yi de düşündüğü belirtiliyor.

İŞKUR duyurdu! Türkiye geneli hastane personel alımları başladı! Başvuru şartları belli oldu! Hemen bakın

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yeni ilanlar açıklanmaya başladı. Türkiye genelindeki hastaneler, personel açığını kapatmak için personel alımı yapacağını açıkladı. Başvuru şartları belli oldu. İşte hastane personel alımı başvuru şartları...

Arsago, Türkiye'nin en büyük arsa markası olma hedefinde güçlü adımlar atıyor!

Arsago, doğada yeni bir başlangıç yapmak isteyenlere güvenli ve erişilebilir arsa hizmetleri sunarak Türkiye'nin önde gelen gayrimenkul markası haline geliyor. İşte ayrıntılar...

Çevre Şehircilik Bakanlığı açıkladı! Türkiye genelinde 130 memur alınacak! Başvurular başladı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Türkiye geneli olmak üzere 130 memur alımı yapacağını açıkladı. İşte ilanın detayları...

Konutta arsa krizi! Türkiye'de arsa maliyeti rekor seviyede! 

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, konut üretiminde arsa maliyetine dikkat çekerek, Türkiye'nin arsa maliyeti en yüksek ülke olabileceğini belirtti...

Arsaya talep patladı! İşte Türkiye'nin arsa yatırımı için en uygun illeri! 

Son dönemlerde arsalara olan talep patladı. Milyonlarca kişi arsa yatırımı için uygun illeri ve uygun fiyatlı arsaları araştırıyor. İşte Türkiye'nin arsa yatırımı için en uygun illeri..

TOKİ güvenlik görevlisi alacak! İhalesi yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Türkiye Geneli Arsa/Arazi, Konut ve Şantiyelerinde Özel Güvenlik Görevlisi Çalıştırılması 7inci Hizmet Alım İşi (e-ihale) ihalesi yarın saat 11:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ güvenlik görevlisi alacak! İhalesi 9 Mart'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Türkiye Geneli Arsa/Arazi, Konut ve Şantiyelerinde Özel Güvenlik Görevlisi Çalıştırılması 7inci Hizmet Alım İşi (e-ihale) ihalesi 9 Mart 2021 tarihinde saat 11:30'da yapılacak.

Türkiye'deki imar sorununun sebebi 'arsa üretilmemesi'!

Türkiye'deki imar sorunlarının sebebi arsa üretilmemesinden geçiyor. Yapılan her türlü imar planı daha başlangıçtan itibaren uygulama şansı olmayan, kanun istediği için yapılan birer bürokratik yasak savma olarak hayata geçiriliyor.

Türkiye'den Almanlar arsa, Iraklılar konut aldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün açıkladığı rapora göre, mülk edinimi konusunda Türkiye’yi tercih edenlerin başında sırasıyla Irak, İngiltere, Almanya, Rusya ve Suudi Arabistan vatandaşları geldi. Türkiye'den Almanlar arsa, Iraklılar konut aldı.

türkiye geneli arsa satış istatistikleri Haberi

türkiye geneli arsa satış istatistikleri


Türkiye'de büyüme ivmesi yeniden hareketlenirken, arsa satışları da hız kesmedi. Yılın ilk altı aylık döneminde yaklaşık 210 bin vasfı arsa olan taşınmaz satışı gerçekleşti. Arsa satışlarında ilk üç sırayı İstanbul, Ankara ve Antalya alırken, dikkat çeken şehirler ise Şanlıurfa, Gaziantep, Konya, Tekirdağ ve Hatay oldu. 2013 yılının Ocak-Haziran döneminde İstanbul'da 30 bin 947 adet arsa el değiştirirken, aynı rakam başkent Ankara'da 18 bin 676'yı buldu. 


Antalya'da 9 bin 773 arsanın sahipliği değişirken, Gaziantep'te 7 bin, Hatay'da 4 bin 684, Şanlıurfa'da ise bu kapsamdaki 5 bin 790 taşınmaz el değiştirdi. Gaziantep arsa satışında yılın ilk altı aylık döneminde Bursa, Denizli, Diyarbakır, Kayseri, Kocaeli ve Mersin gibi büyükşehirleri geride bıraktı. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü verilerine göre yılın ilk altı aylık döneminde...