03 / 05 / 2024

türkiye geneli barajların doluluk oranı

türkiye geneli barajların doluluk oranı

İstanbul'daki barajlarda doluluk yüzde 32,75, Ankara'da 34,17, İzmir'de 56,33, Bursa'da yüzde 44,12 ölçüldü. İstanbul'daki barajlardan Ömerli yüzde 34,31, Pabuçdere yüzde 4,35, Sazlıdere yüzde 18,44 olarak ölçüldü...

TÜİK açıkladı! Türkiye'deki kadın nüfusu belli oldu

Türkiye'de kadın nüfusu 42 milyon 638 bin 306 olarak kaydedildi. Yapılan açıklama kapsamında, bu da nüfusun yüzde 49,9'un kadınlardan oluştuğu anlamına gelmektedir.

DSİ, Türkiye'deki barajların doluluk oranını açıkladı...

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Türkiye'deki barajların doluluk oranlarına ilişkin değerlendirmede bulundu. İşte haberin detayları...

Türk Telekom AssisTT Türkiye geneli personel alımına başladı! 

Türk Telekom’un iştiraki ve çağrı merkezi ayağı olan AssisTT personel alımına başladığı duyuruldu. Aktarılan son haberler kapsamında Türkiye geneli personel alımı yapılacağı açıklandı. Lise, lisans ve yüksek lisans mezunu adayların başvurabileceği kaydedildi. İşte haberin detayları...

İŞKUR duyurdu! Türkiye geneli hastane personel alımları başladı! Başvuru şartları belli oldu! Hemen bakın

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yeni ilanlar açıklanmaya başladı. Türkiye genelindeki hastaneler, personel açığını kapatmak için personel alımı yapacağını açıkladı. Başvuru şartları belli oldu. İşte hastane personel alımı başvuru şartları...

Türkiye, yılın ilk 6 ayında yaklaşık 53 bin kez sallandı!

Türkiye, yılın ilk 6 ayında yaklaşık 53 bin kez sallandı. konuya ilişkin Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin altın ithalatı nisanda son bir yılın en düşük seviyesinde!

Türkiye'nin altın ithalatı nisanda 2,8 tona gerileyerek son bir yılın en düşük seviyesine geriledi.

Türkiye'nin altın çıkartma başarısı dünyayı salladı! Türkiye'ye talep yağıyor!

Türkiye'nin altın madenlerini çıkarma başarısı resmen dünyayı salladı. Bu anlamda birçok ülke Türkiye'nin kapısını çalmaya başladı.

Ev fiyatları son 6 yılda 7 kat arttı! Türkiye konut fiyatlarının en çok arttığı ülkeler arasında zirvede!

Konut Fiyat Endeksi’ne göre konut fiyatları ocak ayında yüzde 6,9 oranında yükselirken son 6 yılda 7 kat arttı. Türkiye konut fiyatlarının en çok arttığı ülkeler arasında zirvede yer aldı.

Altında 9 sene sonra bir ilk yaşanıyor! İsviçre'den Türkiye'ye altın ihracatı rekor kırdı

Altın ihracatında 9 senenin ardından bir ilk yaşanıyor. İsviçre'nin Türkiye'ye altın ihracatı Nisan 2013'ten bu yana görülen en yüksek seviyeye ulaştı.

Türkiye'nin altın ithalatı iki yılın zirvesinde!

Türkiye'nin altın ithalatı eylül ayında 3,1 milyar dolarla 2 yılın zirvesine yükseldi. Darphane'nin altın üretimi de son dönemde hızla artarken, uzmanlardan  yastık altı ve Rusya etkisi ile ilgili açıklamalar geldi.

Türkiye'ye altın ihracatı son 9 yılın zirvesinde

Ağustos ayında Haziran 2013 yılından bu yana İsviçre'den Türkiye'ye altın ihracatının görülen en yüksek seviyeye yükseldiği belirtildi. Bugün altının ons fiyatı önceki kapanışının 0,3 altında 1674 dolardan işlem gördü.

Merkez Bankası'nın İstanbul'daki binası Türkiye ve Avrupa'nın en yüksek yapısı olacak

İstanbul Finans Merkezi yerleşkesi içinde yükselen Merkez Bankası binası Türkiye ve Avrupa'nın en yüksek binası olacak. Söz konu projenin tasarımını Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile Marmaris’teki Yazlık Konut'un mimarı olan Şefik Birkiye’nin şirketi VizzionArchitects gerçekleştirdi.

Ruslar çanta dolusu parayla Türkiye'ye akın ediyor! Aynı günde en az 4 konut alıyorlar! 

Ruslar çanta dolusu paralarla Türkiye'ye akın ediyor. Türkiye'deki konut alımlarını da hızlandıran Rus vatandaşlar, aynı günde en az 4 konut alıyorlar...

türkiye geneli barajların doluluk oranı Haberi

türkiye geneli barajların doluluk oranı


İstanbul'daki barajlarda doluluk yüzde 32,75, Ankara'da 34,17, İzmir'de 56,33, Bursa'da yüzde 44,12 ölçüldü.


AA muhabirinin belediyelerin su ve kanalizasyon idareleri ile Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgiye göre, İstanbul'daki barajlardan Ömerli yüzde 34,31, Pabuçdere yüzde 4,35, Sazlıdere yüzde 18,44, Büyükçekmece yüzde 30,61, Alibey yüzde 28,67, Terkos yüzde 55,69, Kazandere yüzde 19,8, Elmalı yüzde 17,38, Darlık yüzde 29,52 ve Istrancalar yüzde 35,46 dolulukla hizmet veriyor.


İl genelindeki ortalama doluluk ise yüzde 32,75 ölçüldü.


Ankara'daki barajlardan ise Kavşakkaya yüzde 21, Akyar yüzde 23, Eğrekkaya yüzde 30, Çamlıdere yüzde 35, Kurtboğazı yüzde 48, Çubuk yüzde 28 doluluğa sahip bulunuyor.


Başkentteki barajların doluluk oranı yüzde 34,17 ölçüldü.


İzmir'deki Balçova Barajı yüzde 59,77, Güzelhisar Barajı yüzde 60,51, Tahtalı Barajı yüzde 67,60, Ürkmez Barajı yüzde 76,23, Gördes Barajı...