16 / 05 / 2024

Türkiye geneli Korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı istatistiği

Türkiye geneli Korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı istatistiği

Korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı istatistiği, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından açıklanıyor. 2013 yıl sonu verileri ile Türkiye'de kaç tane korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı vardır?

Türk Telekom AssisTT Türkiye geneli personel alımına başladı! 

Türk Telekom’un iştiraki ve çağrı merkezi ayağı olan AssisTT personel alımına başladığı duyuruldu. Aktarılan son haberler kapsamında Türkiye geneli personel alımı yapılacağı açıklandı. Lise, lisans ve yüksek lisans mezunu adayların başvurabileceği kaydedildi. İşte haberin detayları...

İŞKUR duyurdu! Türkiye geneli hastane personel alımları başladı! Başvuru şartları belli oldu! Hemen bakın

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yeni ilanlar açıklanmaya başladı. Türkiye genelindeki hastaneler, personel açığını kapatmak için personel alımı yapacağını açıkladı. Başvuru şartları belli oldu. İşte hastane personel alımı başvuru şartları...

Çevre Şehircilik Bakanlığı açıkladı! Türkiye genelinde 130 memur alınacak! Başvurular başladı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Türkiye geneli olmak üzere 130 memur alımı yapacağını açıkladı. İşte ilanın detayları...

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'dan Türkiye tarafından inşa edilecek konutlara övgü!

Arnavutluk'ta geçen yıl yaşanan depremin ardından Türkiye tarafından inşa edilecek konutlardan övgüyle söz eden Başbakan Edi Rama, buradaki standartların tüm binalarda korunması gerektiğini söyledi.

Emlak İstasyonu, Türkiye geneli bayileriyle buluşuyor!

Türkiye genelinde yeni bayileri ile buluşacak olan Emlak İstasyonu, bu süreçte marka değerini arttıracak projeler de yürütecek.

Türkiye'nin kredi notunda mali disiplin kilit önem taşıyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Kıdemli Direktörü ve Türkiye Analisti Paul Gamble, Türkiye'nin kredi notunun ve görünümünün korunmasında mali disiplinin sürdürülmesinin kilit önem taşıdığını belirtti.

Türkiye kredi notunu mali disiplindeki kararlılığıyla korudu!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Kıdemli Direktörü ve Türkiye Analisti Paul Gamble, Türkiye'nin kredi notunun ve görünümünün korunmasında mali disiplinin sürdürülmesinin rol oynadığını söyledi.

Türkiye'de havalimanlarından 155 milyon yolcu geçti!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, kasım ayına ait havayolu yolcu ve uçak trafiği istatistiklerini açıkladı.Türkiye geneli havalimanlarından hizmet alan yolcu sayısı, 11 aylık dönemde 155 milyonu geçti.

Türkiye'de havayolu yolcu sayısı 10 ayda 144 milyonu geçti!

DHMİ, Türkiye geneli havalimanlarından hizmet alan yolcu sayısının, ekimde 15 milyon 215 bin 940, yılın 10 ayında ise 144 milyon 28 bin 880 olduğunu açıkladı...

Fitch: Türkiye dış şoklara dirençli!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye ' nin, dış piyasalara erişiminin korunması ve banka ile şirketlerin yüksek borç döndürmeleriyle dış şoklara karşı dirençli olduğunu bildirdi...

Hasan Rahvalı: Türkiye'de 7 milyon konutun dönüşmesi gerek!

Türkiye geneli için toplam 7 milyon konutun dönüşmesi gerektiğini kaydeden Kahvalı. "Bu dönüşüm ancak 20 sene civarında gerçekleşir. 7 milyon konuttan senede sadece 350 bin konutu kentsel dönüşüme tabi tutsak 20 senede bitirebiliriz." dedi.

İstatistiklere göre Türkiye'de 11 bin 859 sit alanı var!

Kültür ve ve Turizm Bakanlığı'nın hazırladığı "Türkiye Geneli Tescilli Sit Alanları İstatistiklerine göre, 3 yıl önce toplam 11 bin 307 olan Türkiye'deki sit alanları 552 artarak 11 bin 859'a yükseldi..

Türkiye'nin en temiz köyü: İzmir Bademler!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, çevrenin korunması için belediyeli teşvik etme amaçlı yarışmalar düzenledi. Yarışmaların sonuçları açıklandı ve Türkiye'nin en'leri belli oldu

Türkiye geneli Korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı istatistiği Haberi

Türkiye geneli Korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı istatistiği

Korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı istatistiği!

Korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı; tarih öncesi ve tarihi devirlere ait bilim, kültür, din ve güzel sanatlarla ilgili bulunan, o eseri meydana getiren toplumun toplumsal, kültürel, ekonomik, siyasal, bilimsel ya da estetik niteliklerinin belgesi olan yer üstünde, yer altında veya su altındaki korunması gerekli taşınmaz varlıklarına deniyor.


Söz konusu kültür varlıkları, Bakanlıkça ya da Bakanlıkça gerektiğinde diğer ilgili kurum ve kuruluşların uzmanlarından veya Vakıflar Genel Müdürlüğünün kendi uzmanlarından iki kişiden az olmamak üzere kurulacak ekibi tarafından tespit ediliyor.


Tespit çalışmalarını yapmak üzere; Genel Müdürlük, Koruma Bölge Kurulu Müdürlükleri veya Müze Müdürlüklerince Bakanlığın imkânları, mevsim ve arazi şartları, konunun önemi, kamusal yararı, tarih sırası ve çalışmayı yapacak tespit ekibinin durumu gözetilerek hazırlanan ve güncelleştirilen programı uygulanıyor.


Korunması gerekli...