03 / 05 / 2024

türkiye havalimanı projeleri

türkiye havalimanı projeleri

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Türkiye'deki havalimanlarının, Avrupa listelerindeki yükselişi yılın ilk çeyreğinde de devam etti." diye açıklama yaptı. 

Her ile havalimanı geliyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Yeni dönemde hedefimiz bölgesel, çapraz uçuşları da sağlayacak aşağı yukarı her ilimizde orta ölçekli, küçük ölçekli havalimanları kazandırmak" dedi. Bakan Arslan, yılda 180 milyon yolcuya hizmet eder hale geldiklerini ifade etti.

Türkiye yüzyılı projeleri için kollar sıvandı! Dev projeler geliyor...

Türkiye yüzyılı projeleri için kollar sıvandı. Bu kapsamda Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren ihalesine bu yıl çıkılacak. Çukurova Havalimanı önümüzdeki günlerde açılacak. İşte detaylar...

Türkiye'nin 81 ilinde kiralık sosyal konut üretilmeli!

Türkiye'de son iki yıldır konut ve kira fiyatları uçtu, ev satış oranları düştü. Konut satışlarında düşüş gerçekleşirken uzmanlar sosyal konut projeleri ve KDV indirimleri uygulanması tavsiyesinde bulunuyor.

Bosna Hersek ile Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşma imzalanacak! 

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Turkovic, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Turkovic, Bosna Hersek ve Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşmaların gündemlerinde yer aldığını dile getirdi.

İşte Türkiye'nin mega projeleri!

Türkiye'de 2023 vizyonu kapsamında mega projeler hayata geçirildi. O projeler, gündeme damga vurdu. İşte o projeler... 

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metrosu Türkiye'nin en hızlısı olacak!

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattı 120 kilometrelik hızıyla yolculuk süresini 30 dakikaya indirmiş olacak. Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu Proje Müdürü Murat Cebeci konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, hattın Türkiye'nin 'en hızlısı' olacağını belirtti.

Türkiye'nin altyapı projeleri küresel arenada ilgi görüyor!

Dünyanın dört bir tarafından en iyi altyapı projelerinin tanıtıldığı 13. Küresel Altyapı Liderleri Forumu'nda, Türkiye de ulaştırma alanındaki altyapı projeleriyle yer aldı.

Adil Karaismailoğlu: Türkiye’yi bir baştan bir başa şantiyeye çevirdik!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Türkiye’yi bir baştan bir başa şantiyeye çevirdik. Asırdır çözülmemiş sorunları çözdük, bitmeyen projeleri tamamladık" dedi...

İstanbul Havalimanı Türkiye'nin 2023 hedeflerinin sembollerinden biri!

İstanbul Havalimanı 3. Bağımsız Pisti'nin açılış töreninde konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "İnşaat süresinden kapasitesine kadar gerçek anlamda dünya çapında bir şaheser olan bu havalimanımız, Türkiye'nin 2023 hedeflerinin sembollerinden biridir" dedi.

Katar ve Türkiye arasında 'kentsel dönüşüm' anlaşması!

Katar ve Türkiye arasında ‘Şehircilik İş Birliği Anlaşması’ imzalandı. Buna göre iki ülke ortaklaşa kentsel dönüşüm projeleri hayata geçirilecek.

Türkiye’deki konut projeleri Arap dünyasında tanıtılacak!

TÜRAP ve TurabExpo, tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek “Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı”nda bin 500 Arap yatırımcı Türkiye’deki gayrimenkul firmalarıyla buluşacak.

Fraport AG Türkiye’deki havalimanı yatırımlarından umutlu!

Fraport AG CEO’su Stefan Schulte  Antalya Havalimanı’nın işletmesinde 20 ‘nci yılı devirmelerini toplantı ile kutladı. Schulte, "20 yıldır Türkiye pazarındayız. Türkiye, bu zaman içinde inanılmaz başarı ve gelişmeye imza attı. Türkiye'de bulunmaktan gurur duyuyoruz" dedi…

Musul Havalimanı'nın yeniden inşasına Türkiye talip oldu!

 Musul Havalimanı'nın yeniden inşası için Türkiye'den yatırım teklifi yapıldığı belirtti.

Türkiye’nin dev projelerinde İtalyan GBC markalı ürünler kullanılıyor!

Türkiye temsilciliğini yürüten Habib Makina iş birliği ile Türkiye’deki işlerini büyüten GBC, son dönemde Türkiye’nin en büyük projeleri olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü ve Çanakkale Boğazı köprüsü inşaatlarına ürün temin etti.

türkiye havalimanı projeleri Haberi

türkiye havalimanı projeleri

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye'deki havalimanlarının, Avrupa listelerindeki yükselişinin yılın ilk çeyreğinde devam ettiğini dile getirerek "Yılda 25 milyonun üzerinde yolcuya hizmet verilen havalimanları arasında yolcu sayısında en fazla artış Atatürk, Sabiha Gökçen ve Antalya havalimanlarında oldu." diye konuşu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Bakan Arslan, Avrupa Havalimanları Konseyinin (ACI EUROPE) yılın ilk çeyreğine ilişkin raporunu değerlendirdi.  Avrupa'nın en çok büyüyen havalimanlarının İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen ile Antalya havalimanları olduğunu dile getirerek Arslan, "Yılın ilk çeyreğinde yolcu sayısı geçen yılın aynı dönemine göre İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yüzde 21,5, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yüzde 18,5, Antalya Havalimanı'nda ise yüzde 16,5 arttı." dedi. 

Bakan Arslan, söz konusu dönemde Lizbon Havalimanı'nın yüzde 15,8 artışla dördüncü, Moskova Havalimanı'nın yüzde 11,9...