01 / 05 / 2024

türkiye ile karşılıklılık anlaşması olan ülkeler

türkiye ile karşılıklılık anlaşması olan ülkeler

Devletler arası ilişkilerde maruz kalınan davranışa aynı şekilde karşılık verme prensibi "mütekabiliyet" olarak tanımlanıyor. Peki hangi ülke vatandaşı Türkiye'den mülk sahibi olabiliyor? İşte mütekabiliyet anlaşması olan ülkeler listesi...

Karşılıklılık ilkesi kapsamında bulunan ülkeler!

Karşılıklılık ilkesi kapsamında bulunan ülkeler, 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu ve Buna Bağlı Yönetmelik Uyarınca Karşılıklılık İlkesi Kapsamında Bulunan Ülkeler Hakkında Tebliğ kapsamında sıralanıyor...

Ömer Fethi Gürer: Her 13 daireye karşılık olarak bir daire yabancıların oldu!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yabancıya konut satışı ile ilgili önemli rakamları paylaştı. Yabancıya satışları Meclis gündemine taşıyan her 13 daireye karşılık olarak bir dairenin yabancılar tarafından alındığını belirtti. İşte o açıklama...

Türkiye Emlak Katılım Bankası'na kredi ve banka kartı izni verildi

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK), Türkiye Emlak Katılım Bankası AŞ'ye kredi ve banka kartı sistemi kurma izni verdiğini açıkladı. Konu ile ilgili açıklama ve haberin detayları...

Helix Klinik Araştırma Ve Sağlık Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu

Helix Klinik Araştırma Ve Sağlık Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Fatma Balkan Güngör tarafından kuruldu.

Fitch, Türkiye'de bankacılık yatırımlarının artmasını bekliyor!

Fitch Ratings Küresel İslami Bankacılık Grubu Başkanı Bashar Al-Natoor, son dönemde Körfez ülkeleriyle yeniden güçlenen ilişkilerin Türkiye'de İslami finans alanındaki yatırımlara hız katmasının beklendiğini söyledi.

Ne İstanbul ne İzmir! Türkiye’de satılık konutlarda en fazla değer artışı yüzde 172 ile o ilde!

Endeksa tarafından açıklanan Mayıs 2023 verilerine göre, Türkiye’de son 1 senede satılık konutlarda en fazla değer artışı yüzde 172’lik artışla Kırklareli’de, kiralık konutlarda ise en fazla değer artışı yüzde 249’luk artışla Hatay ve Malatya’da gerçekleşti. 

Türkiye genelinde satılık ofis stok oranı yüzde 124 arttı!

Endeksa verileri kapsamında 2020 senesinden bugüne kadar İstanbul’da satılık ofis stok oranı yüzde 112, Türkiye genelinde ise yüzde 124 arttı. 

Türkiye’de yabancıya konut satışı kısıtlanacak mı? Sektör ikiye bölündü!

Kanada’nın 2 sene boyunca yabancıya konut satışını durdurması, Türkiye’de de benzer bir uygulamanın olup olmaması tartışmasını gündeme getirdi. Peki Türkiye’de yabancıya konut satışı kısıtlanacak mı? Sektör ikiye bölündü!

IMF ve BM’de Türkiye’de açlık tablosu 14,8 milyon kişi yetersiz besleniyor

IMF uzmanları savaşın küresel açlık dalgasına neden olabileceği uyarısında bulunurken hazırlanan raporda Türkiye detayı dikkat çekti. IMF ve Birleşmiş Milletler birlikteliğinde hazırlanan raporda Türkiye’de açlığın arttığının altı çizilirken durumun ilerleyen dönemde daha da kötüleşebileceği belirti

Kardeş(!) Suudilerden Türkiye'ye büyük şok! Yasak geldi

Uzun süren gergin ilişkilerin ardından ekonomik durumun da etkisiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaret ettiği Suudi Arabistan, Türkiye’ye beklenmedik bir hamle yaptı. İlişkilerin düzelmesi çabasıyla yapılan ziyaret hamlesine Suudiler seyahat yasağı ile karşılık verdi.

Satılık ev fiyatları 1 senede yüzde 134,4 yükseldi! Konutta fiyat krizi büyüyor mu? 

BETAM tarafından açıklanan rakamlara göre, Türkiye genelindeki satılık evlerin metrekare fiyatları Mart 2022'de senelik bazda yüzde 134,3 arttı. En hızlı yükselişin gerçekleştiği il yüzde 172,7 ile Mersin olarak belirlendi...

Satılık ve kiralık ev fiyatlarında hangi iller lider oldu?

Emlakjet verilerine göre 2021'de Türkiye’de satılık ev fiyatları ortalama yüzde 97 yükselirken, kiralık ev fiyatlarındaki yükseliş ise ortalama yüzde 83 olarak kaydedildi. 2021'de satılık evlerin en çok değer kazandığı şehirler arasında Aydın yüzde 156’lık artış ile birinci sırada oldu.

Yabancıya gayrimenkul satışına vatandaşlık dopingi!

Dolarda gerçekleşen yükseliş sonrasında bazı konut sahipleri ve emlakçıların evleri 'vatandaşlığa' uygun notu ile satışa sunduğu belirlendi. 250 bin dolar değerli gayrimenkul satın alınarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık hakkına sahip olunabildiği belirtilen 1.997 ilan bulunuyor.

Çokbeken İnşaat Taahhüt Tarım Hayvancılık Medikal Taşımacılık Limited Şirketi kuruldu!

Çokbeken İnşaat Taahhüt Tarım Hayvancılık Medikal Taşımacılık Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Adem Çokbeken tarafından kuruldu.

türkiye ile karşılıklılık anlaşması olan ülkeler Haberi

türkiye ile karşılıklılık anlaşması olan ülkeler

Mütekabiliyet anlaşması olan ülkeler listesi!

Devletler arası ilişkilerde maruz kalınan davranışa aynı şekilde karşılık verme prensibi anlamına gelen "mütekabiliyet" ilkesi ile, yabancıların Türkiye'de konut edinme hakları, kendi ülkelerinde Türklerin de konut edinme hakları ile aynı oluyor.


Bir diğer ifade ile yabancı bir kimsenin Türkiye'den konut sahibi olabilmesi için, kendi ülkesinde de bir Türkün konut sahibi olma hakkının bulunması gerekiyor. Bu durum "karşılıklılık" olarak da tanımlanabiliyor. Peki Türkiye ile mütekabiliyet anlaşması olan ülkeler hangileridir?


ürkiye ile mütekabiliyet anlaşması olan ülkeler, 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu ve Buna Bağlı Yönetmelik Uyarınca Karşılıklılık İlkesi Kapsamında Bulunan Ülkeler Hakkında Tebliğ kapsamında şu şekilde sıralanıyor:


Mütekabiliyet anlaşması olan ülkeler listesi:

Amerika Birleşik Devletleri                     

Kazakistan

Almanya Federal Cumhuriyeti      ...