06 / 05 / 2024

Türkiye İMSAD 30. yıl kitabı

Türkiye İMSAD 30. yıl kitabı

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, “1989 yılında 793 milyon dolar olan inşaat malzemesi ihracatımız, 21,3 milyar dolara ile ülkemiz toplam ihracatı içinde yüzde 14 paya ulaşmıştır'' dedi.

Türkiye inşaat malzemesi sanayisi 2024 yılında yüzde 5 büyüyecek!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) tarafından 56’ncı kez düzenlenen ‘Gündem Buluşmaları’nda önemli değerlendirmeler yapıldı. Söz konusu buluşmada Türkiye inşaat malzemesi sanayisinin 2024 yılında yüzde 5 büyüyeceği belirtildi.

EBRD, Türkiye'nin büyüme tahminini revize etti! ABD’ye göre dolar ne zaman 30 TL olacak? Hemen bakın!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Mayıs ayında yüzde 2,5 olarak açıkladığı Türkiye'nin GSYH büyüme tahminini 2023 yılı için yüzde 3,5’a yükseltti. Bank of America ise dolar/TL kurunun son çeyrekte 30 TL’yi göreceğini tahmin etti.

Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu'nun 2022 sonuçlarına göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

İnşaat malzemesi sanayisinin çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, güncel ekonomik verilerle hazırlanan 2022 yılı Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

Pil ve ekran özelliği ile meşhur Infinix Note 30 piyasaya çıktı! İşte Türkiye fiyatı

Akıllı telefonlar pazarında payını yükseltmek için çalışmalarını devam ettiren Infinix, geçtiğimiz günlerde tanıttığı Note 30 modelini bugün Türkiye’de tertip ettiği lansman ile kullanıcı beğenisine sundu. Cihaz, fiyatı ile dikkatleri üstüne çekmeyi başardı. İşte Infinix Note 30 özellikleri ve fiyat

Infinix Note 30 Türkiye sularına giriyor!

Türkiye'de yakında satışa sunulacak olan Infinix Note 30, etkileyici batarya ömrü ve şık tasarımıyla dikkat çekiyor. Bu yeni cihaz, gün aşırı kesintisiz kullanım sağlayarak kullanıcılarına üstün bir deneyim sunuyor.

Türkiye İMSAD Sektör Raporu'nun Nisan 2023 sonuçları açıklandı!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu olan Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) her ay hazırlanan Aylık Sektör Raporu’nun Nisan 2023 sonuçları açıklandı.

Türkiye İMSAD başkanı yeniden Tayfun Küçükoğlu oldu!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanlığına yeniden Tayfun Küçükoğlu seçildi.

Türkiye İMSAD'tan Deprem Haftası açıklaması: Bilinç seferberliği oluşturmalıyız!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, güvenli bina için güçlü denetim vurgusu yaparak, "Deprem konusunda bilinç seferberliği oluşturmalıyız" dedi.

Türkiye genelinde kiralık konut stoku yüzde 30 eridi: İşte en çok göç alan 4 il!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı yaptığı açıklamada  Türkiye genelinde kiralık konut stokunun yüzde 30 eridiğini söyleyerek, en çok göç alan 4 ili de açıkladı. İşte detaylar...

Türkiye İMSAD ve üye derneklerden deprem konusunda kritik açıklama!

Türkiye İMSAD ve üye dernekler, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 23'üncü yıl dönümü sebebiyle deprem ilgili ortak bir açıklama yaptı. İşte detaylar...

Ayçiçek yağı fiyatlarında yüzde 30 indirim! Türkiye'de fiyatlar neden aşağı düşmüyor

Uluslararası piyasalarda ham ayçiçek yağı son iki haftada yüzde 30 düşüşle 1500 dolara kadar geriledi. Bu gelişmenin iç piyasaya indirim olarak yansıması bekleniyor ancak Türkiye'deki firmalar bu düşüşü görmezden geliyor.

Türkiye İMSAD Başkanı Küçükoğlu: Bazı bölgelerde döküm alanları hafriyat dağına dönüştü!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Başkanı Tayfun Küçükoğlu yaptığı açıklamada bugün bazı bölgelerimizde döküm alanları artık hafriyat dağına dönüştüğünü söyleyerek, "İnşaat atık yönetiminde kendimizi geliştirmeliyiz." dedi.

Türkiye İMSAD raporuna göre, inşaat malzemeleri sanayi üretimi yılın ilk çeyreğinde yüzde 4,7 arttı!

Türkiye İMSAD mayıs ayına ait verilerle beraber senenin ilk çeyreğini değerlendiren sektör raporunu açıkladı. Mayıs Ayı Sektör Raporu’na göre; enerji kesintilerinin etkisine rağmen 2022 senesinin ilk üç ayında üretim, geçen senenin ilk üç ayına göre yüzde 4.7 yükseldi. Talep tarafında ise büyüme yav

Türkiye İMSAD 30. yıl kitabı Haberi

Türkiye İMSAD 30. yıl kitabı

Fethi Hinginar, ''52,3 milyar dolar yurt içi pazar büyüklüğü ve cari açığa yüzde 224 pozitif katkısıyla inşaat malzemesi sanayinin bu büyüklüğe ulaşmasında Türkiye İMSAD, üyeleriyle birlikte, bir başarı öyküsüne imza atmıştır” dedi.



Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından, sektöründe bir ilk olan “30. Yıl” kitabı yayınlandı. 30. Yıl kitabı, 1984 yılında İstanbul’da Salı Pazarı’nda kurulan Türkiye İMSAD’ın, geçmişten günümüze Türk inşaat malzemesi sanayinin kilometre taşlarının resmi güncesi niteliğindeki önemli belgelerden oluşuyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın ekonomi ve inşaat sanayisine ilişkin görüş ve değerlendirmelerinin yer aldığı Türkiye İMSAD’ın 30. Yıl kitabında, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes ile bugün Türk sanayinin duayenleri olan Türkiye...