09 / 05 / 2024

türkiye iran forumu nerede

türkiye iran forumu nerede

Türkiye-İran Forumu’nun ikincisi Van Valiliği, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) stratejik partnerliğinde, ‘2. Türkiye - İran Forumu’, 10-11 Ekim tarihleri arasında Tebriz’de gerçekleştirilecek.

Türkiye’de konutların güçlendirilmesinin maliyeti 500 milyar dolar!

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, 9’uncu Sürdürülebilir Finans Forumu’nda konuşma yaptı. Lopez, “Türkiye’de iklim kriziyle beraber konutları dönüştürmenin bedeli 1 trilyon dolar. Sadece konutları güçlendirmenin bedeli ise 500 milyar dolar” dedi.

İran Türkiye’ye doğalgazı kesti! İşte nedeni!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ), yaptığı açıklamaya göre, İran-Türkiye Doğal Gaz Boru Hattından 2 - 9 Ekim arasında gaz akışının duracağını bildirdi.

İsviçre-Türkiye Ekonomik Forumu İstanbul’da gerçekleştirildi

İsviçre Günleri İstanbul 2022 kapsamında on altıncı kez düzenlenen ekonomi foruma İsviçre'nin ve Türkiye'nin önde gelen özel sektör, akademi ve sivil toplum temsilcileri katıldı. Forumda birçok konu el alındı. "Mavi bir Dünyada Yeşil bir Ekonomi" temasıyla düzenlenen forum İstanbul'da düzenlendi.

Türkiye, BRICS’e üye olmaya hazırlanıyor! BRICS nedir? BRICS üyesi ülkeler hangileridir?

BRICS Uluslararası Forumu Başkanı Purnima Anand; Suudi Arabistan, Mısır ve Türkiye’nin BRICS’e üye olmaya hazırlandığını öne sürdü. Güney Afrika’da düzenlenen zirvede de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin BRICS’e üyelik konusunda istekli olduğunu ifade etmişti. Peki BRICS nedir? BRICS ü

Türkiye Rusya ve İran ortak otomobil geliştirecek! Sürpriz haber açıklandı

Bu yılın son çeyreğinde yüzde yüz elektrikli otomobil TOGG'u yollara çıkarmaya hazırlanan Türkiye'nin İran ve Rusya ile ortak bir otomobil projesi gerçekleştirmeye hazırlandığı açıklandı. İşte sürpriz haberin detayları...

İran Türkiye'ye doğalgazı kesti! İşte nedeni!

İran Milli Gaz Şirketi, Türkiye'ye doğalgazı teknik arıza nedeniyle 10 günlüğüne kestiğini duyurdu.

ZeroBuild Türkiye’21 formu 21 Eylül'de!

Sıfır Enerji Binalar Sanal Forumu ZeroBuild Türkiye’21 etkinliği 22 Eylül- 26 Eylül tarihleri arasında “Hemen Şimdi Harekete Geç!” sloganıyla gerçekleştirilecek.

ZeroBuild Türkiye 2021 için geri sayım başladı!

Sıfır Enerji Binalar Sanal Forumu ZeroBuild Türkiye’21 etkinliği 22 Eylül- 26 Eylül tarihleri arasında online olarak gerçekleşecek.

En çok kripto para kullanılan ülkeler açıklandı! Türkiye kaçındı sırada?

Dünya Ekonomik Forumu tarafından yapılan araştırmaya göre dünyanın en büyük 74 ekonomisi içerisinde nüfusa oranla en çok kripto para kullanan ülke vatandaşları açıklandı. Türkiye, yüzde 16 ile dünyada 4’ncü, Avrupa’da ise ilk sırada yer aldı.

Türkiye ile Azerbaycan arasında inşaat işbirliği!

Türkiye - Azerbaycan İş Forumu'nda iki ülke arasında tarım, inşaat, tekstil gibi alanlarda karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesi için niyet anlaşması imzalandı.

Türkiye'nin altyapı projeleri küresel arenada ilgi görüyor!

Dünyanın dört bir tarafından en iyi altyapı projelerinin tanıtıldığı 13. Küresel Altyapı Liderleri Forumu'nda, Türkiye de ulaştırma alanındaki altyapı projeleriyle yer aldı.

Türkiye’nin Rusya ve İran’dan gaz ithalatında sert düşüş!

Türkiye’nin İran’dan ithal ettiği doğal gazın miktarı bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 46, Rusya’dan aldığı gazın miktarı ise yüzde 41,5 geriledi.

Rusya,Türkiye, İran ve Suudi Arabistan’ın onayladığı ortak bir finans merkezi kurulmalı!

Rusya Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Koordinatörü Malik Kerimov yaptığı açıklamada “İslam ülkeleri ortak bir finans merkezi kurmalı.” diye konuştu. 

türkiye iran forumu nerede Haberi

türkiye iran forumu nerede

Türkiye-İran Forumu’nun ikincisi Van Valiliği, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) stratejik partnerliğinde, İran Dışişleri Bakanlığı Politik ve Uluslararası Araştırma Merkezi (IPIS) ile Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi’nin (TASAM) ev sahipliğinde İran’da gerçekleştirilecek. Etkinlik, Türkiye ve İran ekonomilerinin karşılıklı derinlik kazanmasına stratejik katkı sağlamayı amaçlıyor.


‘2. Türkiye - İran Forumu’, 10-11 Ekim tarihleri arasında Tebriz’de gerçekleştirilecek. Ana teması ‘Sektörel ve Finansal Derinleşme için Fırsatlar’ olarak belirlenen 2. Türkiye - İran Forumu, iş dünyası temsilcileri, Türkiye ve İran’dan uzman, araştırmacı, akademisyen, yerel yönetim temsilcileri, gazeteci, bürokrat ve diplomatların katılımıyla düzenlenecek. 


‘Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM)ve İran Dışişleri Bakanlığı Politik ve Uluslararası Araştırma Merkezi’nin (IPIS)ev sahipliğinde düzenlenecek olan ‘2. Türkiye-İran Forumu’nun alt konu başlıkları, ‘Kamu Diplomasisi’, ‘Kültür ve Turizm’, ‘İnşaat, Müteahhitlik ve Altyapı’,...