23 / 11 / 2024
fuzul

türkiye İşsizlik

türkiye İşsizlik

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), küresel ekonomik büyüme tahminini yüzde 3'e indirirken, Türkiye ekonomisine yönelik büyüme beklentisini yüzde 3,7'ye yükseltti. Türkiye'de gelecek yıl enflasyonun yüzde kaç olacağı da hesaplandı.

İşsizlik sorunu var mı?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "İşsizlik sorunu var mı?" başlıklı analizini yayınladı. İşte Kireçci'nin 18 maddelik analizi...

Türkiye'de işsizlik oranı, son 10 senenin en düşük seviyesini gördü!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye'de işsizlik oranı, 2023 yılında bir önceki seneye göre 1 puan azalış gösterdi ve yüzde 9,4'e geriledi. Böylece de işsizlik rakamlarında son 10 yılın en düşük seviyesi görülmüş oldu.

TÜİK açıkladı: Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,1'e çıktı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye'de işsizlik oranı, Ocak ayında bir önceki aya göre 0,2 puan artış göstererek yüzde 9,1 şeklinde oldu. Açıklanan rakamlara göre bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 214 bin kişi şeklinde belirlendi.

OECD açıkladı! Her 10 işsizin biri Türkiye'de bulunuyor...

Türkiye, 38 ülkenin yer aldığı OECD’de yüzde 9’luk işsizlik oranı ile Şili ile birlikte dördüncü sırayı paylaşıyor. OECD’deki 33.3 milyon işsizin, yüzde 9.3’ü Türkiye’de yer aldığı belirtildi.

Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,2'ye geriledi! Ocak 2014'ten bu yana en düşük oran!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de işsizlik oranı, Ağustos yaında bir önceki aya göre 0,2 puan azalış gösterdi ve yüzde 9,2'ye geriledi. Söz konusu bu oran, 2014 yılının Ocak ayından bu yana en düşük işsizlik oranı şeklinde kayıtlara geçti.

Türkiye'de işsizlik oranı yükseliyor! İşsizlik şubatta 0,2 puana arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayına yönelik iş gücü istatistik verilerini açıkladı. Türkiye'de işsizlik oranı şubatta 0,2 arttı. İşte detaylar...

TÜİK son rakamları açıkladı! Türkiye'de işsiz sayısı çoğaldı mı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kasım ayı işsizlik oranlarını açıkladı. TÜİK'e göre İşsizlik 2022 Kasım ayında yüzde 10,2 olarak tespit edilirken   bir önceki aya göre değişikliğin yaşanmadığını açıkladı.

Az önce duyuruldu! Türkiye’deki işsiz sayısı kaç kişi oldu?

Kasım ayına ait işsizlik verileri açıklandı. TÜİK, kasım ayına ilişkin işsizlik verilerini duyurdu. Peki buna göre Türkiye’de işsizlik kasım ayında ne kadar oldu?

Türkiye'de ağustosta işsizlik oranı tek haneye düştü

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ağustos 2022 işsizlik rakamlarını duyurdu. Açıklanan rapora göre; işsizlik oranı 0,4 puanlık azalış ile birlikte yüzde 9,6'ya gerileyerek tek haneye düştü. İşte detaylar…

Türkiye'deki işsizlik rakamları açıklandı! Toplamda kaç işsiz kişi var?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından şubat ayı işsizlik verileri açıklandı.TÜİK verilerine göre, şubatta dar tanımlı işsiz sayısı bir önceki aya göre 178 bin kişi azalarak 3 milyon 579 bin oldu.

Türkiye'de kaç inşaat mühendisi işsiz?

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulunun, "Türkiye`de İnşaat Mühendisleri Gerçeği: İş, İstihdam ve İşsizlik” raporu yayınlandı. Rapora göre Türkiye'de her 3 inşaat mühendisinden biri işsiz.

Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 12,9 oldu!

Türkiye'de işsizlik oranı, Kasım 2020'de 2019'un aynı ayına göre 0,4 puan azalarak yüzde 12,9 oldu.

Türkiye'deki işsiz sayısı 550 bin azaldı!

Türkiye'de işsizlik oranı, eylül ayında geçen yılın aynı ayına göre 1,1 puanlık azalışla yüzde 12,7'ye geriledi.

Türkiye'de işsizlik oranı 0,2 puan azalışla yüzde 12,8 oldu!

Türkiye'de işsizlik oranı, nisan ayında geçen yılın aynı ayına göre 0,2 puan azalışla yüzde 12,8 oldu.

türkiye İşsizlik Haberi

türkiye İşsizlik

OECD, "Haziran Ayı Ekonomik Görünüm Raporu” yayımlandı.

"Savaşın Maliyeti" başlıklı raporda, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle dünyanın ağır bedel ödediği kaydedildi.

Savaşın insani felaketle birlikte ekonomik toparlanmayı yavaşlattığı, dünya çapında insanları etkileyen bir hayat pahalılığı krizini tetiklediğine işaret edilen raporda, bunun Çin'in sıfır Kovid-19 politikası ile birlikte küresel ekonomiyi daha yavaş büyüme ve artan enflasyon sürecine soktuğu belirtildi.

Raporda, özellikle enerji ve gıda fiyatlarındaki hızlı artışlardan kaynaklanan yüksek enflasyon dönemine girildiği anımsatılarak, bunun özellikle düşük gelirli insanları zora soktuğu, dünyanın en fakir ülkelerinde de ciddi gıda güvenliği riskleri ortaya çıkardığı ifade edildi.

Dünya ekonomisinin savaş öncesinde salgının ardından güçlü büyüme sürecine girdiği anımsatılarak, Ukrayna'daki durum ve arz zincirindeki kesintilerin ekonomik toparlanmayı olumsuz etkilediği belirtildi.

Raporda, büyümenin neredeyse bütün ekonomilerde beklenenden daha zayıf olacağına işaret edilerek, bundan en çok enerji ithalatı ve mültecilerin...