05 / 05 / 2024

türkiye kaçak doğalgaz kullanımı

türkiye kaçak doğalgaz kullanımı

Doğalgazda kaçak fırladı. Patlama tehlikesi nedeniyle kaçak hat çekemeyen bazı aboneler doğalgaz sayacını yavaşlatmak için bal ve reçel kullanıyor. Hatta bazı İranlıların bu konuda akıl hocalığı yaptığı öne sürüldü...

Türkiye'nin yüzde 30'u kaçak yapılarda yaşıyor! Prof Dr Övgün Ahmet Ercan 'depremden değil, kötü yapılardan korkuyoruz'

Prof Dr. Ahmet Ercan ülke genelindeki kaçak yapıları değerlendirerek 'depremden değil kötü yapılardan korkuyoruz' dedi.

Emekliler Ligi’nde Norveç birinci sıradayken Türkiye kaçıncı sırada?

Ülkemizdeki emekliler gelir bakımından dünyada sonuncu sırada yer alırken, yaşam kalitesi açısından da sadece Hindistan’ı geçebildi. Paylaşılan detaylara göre Türkiye ‘Emekliler Ligi’nde 2018 yılından bu yana sürekli olarak geriliyor.

Türkiye Kasaplar Federasyonu'ndan uyarı! Kaçak kıyma çekimine 60 bin TL ceza!

Türkiye Kasaplar Federasyonu’ndan ‘kaçak kıyma’ çekimi uyarısı geldi. Sadece uyarıyla kalmayan bu duruma 60 bin TL para cezası uygulanacak. Kasap unvanını taşımayan ve hijyenik olmayan koşullarda kasaplık yapan kimselere yasak geldi.

28 Mayıs sonrası Türkiye’ye tur taleplerinde talep patlaması yaşandı!

Seçimlerin sona ermesiyle beraber Ruslar, Türkiye’ye akın etmeye başladı. ATOR tarafından yapılan açıklamaya göre, 28 Mayıs’ta yapılan cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri sonrası Rusların Türkiye turu rezervasyonları son bir haftada yüzde 40 oranında arttı.

Ruslar Türkiye’ye akın akın geliyor! Yabancıya satış oranı ağızları açık bıraktı

TÜİK’in açıkladığı verilere göre; bu yılın ilk yarısında Türkiye’de yabancıya konut satış rekoru kırıldı. İşte detaylar…

iPhone 13 Pro almak için Türkiye'de kaç gün çalışmak gerekiyor? İşte iPhone 13 Pro 14 Nisan fiyat listesi...

Apple'ın en sevilen ve en yeni akıllı telefonu iPhone 13 Pro (128 GB) satın almak için Türkiye'de, Amerika'da, İngiltere'de, Kanada'da ve Norveç'te kaç gün çalışmak gerekiyor? İşte iPhone 13 Pro 14 Nisan fiyat listesi ve asgari ücret oranları...

Ruslar çanta dolusu parayla Türkiye'ye akın ediyor! Aynı günde en az 4 konut alıyorlar! 

Ruslar çanta dolusu paralarla Türkiye'ye akın ediyor. Türkiye'deki konut alımlarını da hızlandıran Rus vatandaşlar, aynı günde en az 4 konut alıyorlar...

Kaçak yapı avı hızlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı denetçiler imar barışı fırsatçılarını yakalamak amacıyla şehir şehir dolaşıyor. Bakanlık 81 ile yollanan genelge ile bütün kaçak yapılara ilişkin sürece hız kazandırdı. 

Türkiye'deki gayrimenkullere yabancı akını!

Türkiye'den vatandaşlık almak için toplam 250 bin dolarlık gayrimenkul alımının yeterli olması, ülkesinden kaçan Ortadoğuluları Türkiye'ye akın ettirdi.

En çok kripto para kullanılan ülkeler açıklandı! Türkiye kaçındı sırada?

Dünya Ekonomik Forumu tarafından yapılan araştırmaya göre dünyanın en büyük 74 ekonomisi içerisinde nüfusa oranla en çok kripto para kullanan ülke vatandaşları açıklandı. Türkiye, yüzde 16 ile dünyada 4’ncü, Avrupa’da ise ilk sırada yer aldı.

Avcılar'da ‘paylaşımlı daire’ diye tanıtılan kaçak apart mühürlendi!

İstanbul Avcılar'da 'bayana kiralık, paylaşımlı daire' olarak tanıtılan apartman dairelerinin, apart olarak kullanıldığı ve kaçak işletildiği öğrebildi. Zabıta, söz konusu mekanları mühürledi. 

Fransa'da kaçak işçi çalıştıran Türk inşaat patronuna hapis!

Fransa'da faaliyet gösteren Türk inşaat patronu; vergi kaçırma, kaçak işçi çalıştırma ve usulsüz olarak parasını Türkiye'ye göndermesi sebebiyle 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Türkiye'den akıllı ulaşım sistemlerinde atak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türkiye'nin tüm ulaşım modlarına entegre, güncel teknolojileri kullanan, yerli ve milli kaynaklardan faydalanan, sürdürülebilir akıllı bir ulaşım ağı oluşturmak amacıyla eylem planı hazırladı. 

türkiye kaçak doğalgaz kullanımı Haberi

türkiye kaçak doğalgaz kullanımı


Elektrikteki kaçak dalgası doğalgaza da sıçradı. Kaçak ve usulsüz doğalgaz kullanımından dolayı yapılan kesintilerin oranı yüzde 8’den 12.3’e fırladı. Kaçak doğalgazda sayacı yavaşlatmak için bal ve reçel kullanılıyor. Elektriğin aksine, patlama tehlikesi nedeniyle kaçak hat yöntemi doğalgazda şimdilik yok...


Enerji Piyasası Denetleme Kurumu (EPDK) raporuna göre 2013’te dağıtım şirketleri tarafından 1.4 milyon geçici gaz kesintisi yapıldı. Kesintilerin yüzde 79.7’si fatura bedelinin zamanında ödenmemesi, yüzde 12.3’ü kaçak ve usulsüz doğalgaz kullanımı sebepleriyle, yüzde 5.2’si ise müşteri talebi üzerine gerçekleştirildi.

Enerji yetkililerinden edinilen bilgilere göre, doğalgazda kaçakçılık, elektrikteki gibi alternatif hat çekme yöntemi yerine daha çok sayaç üzerinde yapılan kurcalamalara dayanıyor. Bazı kişiler de sayacın dönüşünü yavaşlatmak için kadrana bal ve reçel döküyor. Gazın tehlikeli olması nedeniyle gazın giriş - çıkış bağlantılarına ise...