02 / 05 / 2024

türkiye Kenitra sanayi bölgesi projesine hangi ülkeler yatırım yaptı

türkiye Kenitra sanayi bölgesi projesine hangi ülkeler yatırım yaptı

Ulaştırma, Teçhizat ve Lojistik Bakanı Aziz Rabbah'ın davetlisi olarak Fas'a gelen Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, Kenitra Belediye Başkan Yardımcısı Aziz Kermat ile bir araya geldi.

ASO Başkanı Ardıç: ‘Türkiye küresel bir üretim üssü olabilir’

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, Türkiye’nin üretim üssü olma ihtimalinin olduğunu söyledi. Ardıç, sanayisi, rekabetçi fiyatları, nitelikli iş gücü ve özellikle coğrafi konumu ile öne çıkan Türkiye’nin küresel bir üretim üssü potansiyelinin bulunduğunu ifade etti.

Otomotivde müthiş haber! Dünya devi o otomobili Türkiye’de üretme kararı aldı!

Türkiye otomotiv sanayinde bir ilk daha gerçekleşecek. Japonya’nın otomotiv devi Toyota, Türkiye’nin ilk şarj edilebilir hibrit otomobili yeni Toyota C-HR’in, dünyada ilk kez Toyota Otomobil Sanayi Türkiye tarafından Sakarya’da üretileceğini duyurdu.

Resmi açıklama geldi! Tesla Türkiye pazarına giriyor!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın Türkiye pazarına girmek istediğini belirterek bununla ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Türkiye dış satımda rekor üstüne rekor kırdı! Yılın en yüksek seviyesinde

Türkiye, yılın en yüksek seviyesi ile 4 milyarlık ihracat rakamını Bulgaristan'a yaptı. Türkiye'nin rekor kırdığı ihracat oranı sanayi alanından geldi.

Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sonuçları açıklandı

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO), "İSO Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2021" araştırmasına göre, İkinci 500'ün üretimden net satışları, yüzde 77,5 artarak 191,1 milyar TL’den 339,2 milyar TL'ye yükseldi.

Türkiye'deki yüksek enflasyon ve döviz kuru bu sektöre yaradı! Net kârını 5'e katladı

Türkiye'de yaşanan yüksek enflasyon ve çarpan etkisi yapan döviz kuru sanayi, tarım, ve hizmet sektöründe olumsuz etkilerken bankacılık sektörü Mayıs ayında ciddi oranda kâr etti. İşte haberin detayları...

Türkiye'den teknoloji odaklı sanayi hamlesi! Bakan Varank bir bir anlattı

Muğla'da açıklamalarda bulunan Bakan Varan Türkiye'nin teknoloji odaklı sanayi hamlesini anlattı. Bakan Varank, söz konusu hamlenin Türkiye'nin cari açığına 16 milyar 500 milyon katkı sağlayacağını söyledi.

Türkiye İMSAD raporuna göre, inşaat malzemeleri sanayi üretimi yılın ilk çeyreğinde yüzde 4,7 arttı!

Türkiye İMSAD mayıs ayına ait verilerle beraber senenin ilk çeyreğini değerlendiren sektör raporunu açıkladı. Mayıs Ayı Sektör Raporu’na göre; enerji kesintilerinin etkisine rağmen 2022 senesinin ilk üç ayında üretim, geçen senenin ilk üç ayına göre yüzde 4.7 yükseldi. Talep tarafında ise büyüme yav

Toyota Türkiye, üretime ara veriyor!

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ, yaşanan yarı iletken parça problemi nedeniyle üretime bir süre ara veriyor. 

Türkiye otomotiv sektörü hedefini büyüttü! 30 milyar dolarlık ihracat!

Otomobil sektörü hız kesmeden büyüyor. Türkiye'de yapılacak olan FIA Elektrikli Otomobil Dünya Kupası FIA-ETCR yarışması, ülkemizi olumlu yönde tanıtacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde...

Türkiye beyaz eşya sektörü ihracatta Avrupa şampiyonu oldu!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı açıklamada Türkiye'nin beyaz eşya sektörünün geçen sene ihraç ettiği 26 milyon ürünle Avrupa'da birinci olduğunu belirtti.

2021'de Türkiye'de 772 bin yeni otomobil ve ticari araç satıldı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 2021 yılında Türkiye'de 772 bin yeni otomobil ve ticari aracın satıldığını açıkladı.

Türkiye Batı Şeria'daki OSB inşalarına destek verecek!

Filistin Ekonomi Bakanı Halid el-Useyli, Türkiye'nin Batı Şeria'da bulunan Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) kurulmasına destek sağlayacağını dile getirdi.

türkiye Kenitra sanayi bölgesi projesine hangi ülkeler yatırım yaptı Haberi

türkiye Kenitra sanayi bölgesi projesine hangi ülkeler yatırım yaptı

Kenitra Belediye Başkan Yardımcısı Kermat, Türk iş adamlarını "Afrika'nın en büyük sanayi bölgesine" yatırım yapmaya davet etti


Ulaştırma, Teçhizat ve Lojistik Bakanı Aziz Rabbah'ın davetlisi olarak Fas'a gelen Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, Kenitra Belediye Başkan Yardımcısı Aziz Kermat ile bir araya geldi.


Yıldırım'a ziyareti süresince Türkiye'nin Fas Büyükelçisi Ethem Barkan Öz ve beraberindeki heyet eşlik etti.


Belediye Başkan Yardımcı Kermat, ziyaret kapsamında Kenitra kentindeki sanayi bölgesini ziyaret eden Türk heyeti aracılığıyla "Afrika kıtasının en büyük sanayi bölgesi"ne Türk iş adamlarını yatırıma davet etti.


Kermat, sanayi bölgesinde yapmayı planladıkları liman projesi, alışveriş merkezi ve turizm tesisleri hakkında bilgi vererek, "Kenitra'da bulunan sanayi bölgemiz 300 hektarlık alanıyla Afrika'nın en büyük serbest bölgesi. 60 bin kişiye iş potansiyeli sağlayacak olan bölgede, aralarında Fransa, Çin, Almanya...