27 / 04 / 2024

türkiye kentsel dönüşüm son durum

türkiye kentsel dönüşüm son durum

Gelecek 15 yıl içerisinde ‘akıllı kentler’ altyapısına 70 trilyon doların üzerinde yatırım yapılacağını kaydeden ANBA Yayın Grubu Kurucusu ve İnşaat Platformu Sözcüsü Mahmut Kılınç, şunları söyledi:

Kentsel dönüşüm 20 yıl daha sürecek!

AYİD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Tever, İstanbul’da tespit edilen riskli binaların daha yüzde 10’unun yıkılmadığına dikkat çekerek Türkiye’de kentsel dönüşümün 20 yıl daha süreceğini söyledi.

2023'e kadar 6 buçuk milyon konut yenilenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, 31 Mayıs 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6306 sayılı "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun" kapsamında Türkiye genelinde 295 bin riskli konut bulunuyor.

İdris Güllüce: Türkiye'de 7 milyon riski yapı var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 'kentsel dönüşümde rant var' eleştirilerine cevap verirken ilginç bir istatistiği paylaştı. Güllüce Türkiye'de 7 milyon yapının riskli yani depreme dayanıksız olduğunu söyledi.

Hakan Güldağ: Kentsel dönüşüm Türkiye için fırsattır!

Antalya'da kentsel dönüşüm zirvesi Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi'nin ikincisi Antalya'da yapıldı. Hakan Güldağ, Türkiye'nin sadece deprem açısından değil bir çok açıdan kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu söyledi.

Kentsel dönüşüm için 200'e yakın proje teklifi inceleniyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kentsel dönüşüm ailelerinin katılımıyla düzenlenen "Dönüşüm Devam Ediyor" programına katıldı. Güllüce; " 2012'den bu yana ilan edilen 159 riskli alan projesinin tamamının proje çalışmaları başladı" dedi..

Kentsel dönüşümde 400 milyon TL kira yardımı yapıldı!

2015 yılının Nisan ayına ilişkin son verilere göre 70 bin 759 binaya ilişkin risk tespiti yapıldı. Bu kapsamda da 208 bin 273 konuta karşılık 398 milyon liralık kira yardımında bulunuldu.

Belediyeler kentsel dönüşümde birlikte çalışmalı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kayıpları telafi etmek için belediye başkanlarının, bakanlıkların, hükümetin koşması gerektiğini belirterek, "Bir an evvel, deprem gelmeden riskli bina, riskli alan problemi olabildiği kadar aza insin" dedi.

İdris Güllüce kentsel dönüşümü değerlendirecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce yarın düzenlenecek Kentsel Dönüşüm Buluşması'nda “Kentsel Dönüşüm Projeleri”nde bugüne kadar gelinen noktayı, yeni başlayacak projeleri ve kentsel dönüşümdeki hedefleri kamuoyuyla paylaşacak.

Hangi ilçede kaç bina riskli?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, kentsel dönüşüm kapsamında vatandaşların başvurusuyla ülke genelinde şimdiye kadar yaklaşık 175 bin konut ve iş yerinin riskli olduğu belirlendi.

Kentsel dönüşüme 6 il ilgisiz kaldı!

Türkiye genelinde 6,5 milyon konutun yıkılıp yeniden yapılacağı kentsel dönüşüm çalışmaları İstanbul, Ankara ve İzmir'de yoğun ilgi görürken, Kilis, Bayburt, Hakkari, Karaman, Nevşehir ve Rize dönüşüme kayıtsız kaldı...

Kentsel dönüşümde yeni model: Bina tamamlama sigortası ve sigortalı kentsel dönüşüm devreye giriyor!

6 Şubat Kahramanmaraş depremi sonrası kentsel dönüşümün önemi bir kez daha anlaşıldı. Ülke genelinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor. Belediyeler tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında İstanbul Şişli Belediyesi, yeni bir model geliştirdi. İşte ayrıntıla

Türkiye'deki 20 milyon konutun üçte biri dönüşmeli! Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan kentsel dönüşüm açıklaması! 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye'deki 20 milyon konutun üçte birinin dönüşmesi gerektiğini aktararak, kentsel dönüşümün hızlandırılacağını söyledi. İşte ayrıntılar..

Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’i güvenli değil: Alan bazlı kentsel dönüşüm yapılmalı!

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Kentsel Dönüşüm Komisyon Başkanı Dr. Nihat Şen, Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’inin güvenli olmadığına dikkat çekti ve kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden son dakika açıklaması: Afet odaklı kentsel dönüşüm acil ihtiyaç!

Türk inşaat sektörünün en köklü sivil toplum kuruluşları arasında yer alan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), kentsel dönüşüm sürecinin,  afet odaklı ele alınarak acilen tamamlanması gerektiğini söyledi.

Türkiye Müteahhitler Birliğinden kentsel dönüşüm çağrısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren yaptığı açıklamada Türkiye'de deprem gerçeği ve hızlı şehirleşme olgusuyla kentsel dönüşüm ihtiyacının afet odaklı bir şekilde ve vakit kaybetmeden gerçekleştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Herkesin beklediği haber sonunda geldi! Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümü başlıyor!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, vatandaşlara Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşümü alanının yarın açılacağını açıkladı. İşte detaylar!

Diyarbakır Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 96 aileye anahtar teslimi yapıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde 96 aileyle anlaşma yapıldı.

Kentsel dönüşüm tüm Türkiye'nin ihtiyacı!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Deniz Sipahi bugünkü köşe yazısında Türkiye'deki kentsel dönüşüm çalışmalarını kaleme aldı. 

Kütahya'da yürütülen kentsel dönüşüm uygulamaları TBMM'de!

Kütahya'da yürütülen kentsel dönüşüm uygulamaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Kasap, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul ve Türkiye'ye örnek olacak kentsel dönüşüm projesi!

İBB iştiraki KİPTAŞ, 2017’de “riskli bölge” ilan edilen Bağcılar Kirazlı Mahallesi’ndeki 7 blok, 190 konuttan oluşan “As Fatih Kent Sitesi”nin depreme karşı kentsel dönüşümünü yapacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Türkiye’ye de anlatacağız bu modeli örnek olarak" dedi.

Türkiye tarihinin en büyük kentsel dönüşüm projesi Elazığ'da gerçekleşiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tekirdağ'da yaptığı ziyaretler sırasında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesinin Elazığ'da gerçekleştiğini dile getirdi. 

Rakamlarla Türkiye'de kentsel dönüşüm!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2021'de kentsel dönüşümü ön plana çıkardı. Son 8 yılda 60 milyar TL'lik kaynak ayrılan kentsel dönüşüme, bu yıl sosyal konutlarla beraber toplamda 25 milyar TL kaynak ayrıldı. Peki Türkiye'de kentsel dönüşümde nereden nereye gelindi? İşte rakamlarla kentsel dönüşüm...

Osmangazi Soğanlı'daki kentsel dönüşüm projesi TBMM gündeminde!

Bursa'nın Osmangazi ilçesinin Soğanlı Mahallesi'nde yürütülen kentsel dönüşüm projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Aydın, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

türkiye kentsel dönüşüm son durum Haberi

türkiye kentsel dönüşüm son durum

Gelecek 15 yıl içerisinde ‘akıllı kentler’ altyapısına 70 trilyon doların üzerinde yatırım yapılacağını kaydeden ANBA Yayın Grubu Kurucusu ve İnşaat Platformu Sözcüsü Mahmut Kılınç, şunları söyledi:


“Dünya şehirleri hızla büyürken, yoğun kentleşme de devam ediyor. Dünyanın önemli kentlerinde, şehir planlamacılarının ve belediyelerin ‘akıllı kentler’ kurulması için tempolu çalışması bulunuyor. OECD rakamlarına göre, dünyada akıllı kentler altyapısına 2030 yılına kadar en az 70 trilyon dolar dolar yatırım yapılacağı tahmin ediliyor. Bazı kaynaklar ise, bu rakamın 90 trilyon doları bulacağını ifade ediyor. Bu da, her yıl ortalama 4 ile 6 trilyon dolar arasında bir yatırım yapılması anlamına geliyor. Dünya şehirleri böylesi bir gelişimin içindeyken, İstanbul’da bir karmaşa yaşanıyor. Dünya şehirlerinde 70 trilyon dolarlık ‘akıllı kent’ seferberliği sürerken, İstanbul kaos içinde! Plansız kentleşme,...