04 / 05 / 2024

türkiye moğolistan

türkiye moğolistan

Türkiye'nin Ulan Batur Büyükelçisi Karagöz, "İşadamlarımızı Moğolistan'da inşaat, gıda, imalat, dericilik, turizm gibi sektörlerde çok büyük fırsatlar bekliyor. Aynı şekilde Rusya pazarı olduğu düşünülürse girişimcilerimiz için aslında ciddi olanaklar var

Türk iş adamlarına Moğolistan'dan yatırım çağrısı: Kentsel dönüşüm ve ulaşım tecrübelerinden yararlanmak isteriz!

Moğolistan İnşaat ve Şehircilik Bakanı Davaasuren Tserenpil, Adil Karaismailoğlu ile yaptığı görüşmesinde, Moğolistan'daki yatırım olanaklarına değindi ve Türk iş adamlarını Moğolistan'a davet etti. İşte ayrıntılar...

Türkiye ile Katar kentsel dönüşümde iş birliği yapacak!

Türkiye'nin Katar, Sırbistan, Somali, Cibuti, Filistin, Sierra Leone, Moğolistan, Karadağ ve Slovenya ile ayrı ayrı düzenlediği protokol ve anlaşmaya dair kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Türkiye ile Katar arasında kentsel dönüşüm ve mekansal planlama gibi alanlarda iş birliği yoluna gidecek...

Türkiye ve İstanbul'un deprem gerçeği!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İstanbul Şubesi'nde Türkiye ve İstanbul'un deprem gerçeği masaya yatırıldı. İMO İstanbul Şube Başkanı Nusret Suna İstanbul'da 10 milyona yakın konutun depreme dayanıksız olduğunu açıkladı.

TİKA, Moğolistan'da araştırma merkezi ve müze binası inşa etti!

Moğolistan'da Duha Türklerinin yoğun olarak yaşadığı Tsagaannuur ilçesinde araştırma merkezi ve müze binası inşa edildi.

TİKA Moğolistan’da müze açacak!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ,Türklerin tarihini anlatan eserleri korumak ve gelecek nesillere aktarabilmek için Moğolistan’da müze açacak.

TİKA, Moğolistan'daki en büyük kubbeli camiyi restore ediyor!

TİKA, Moğolistan'da Kazak Müslümanların yaşadığı bölgede bulunan Konya Kültür Merkezi ve Camisi’nin dış cephe yenileme çalışmalarına başladı.

Çağdaş Kaya: Çarpık yapılaşma Türkiye’nin sorunu!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi Başkanı Çağdaş Kaya, kaçak yapılaşmanın sadece Adana’nın değil, Türkiye’nin sorunu olduğunu belirterek, “Belediyelerimiz kaçak yapıya müsaade etmemeli” dedi.

TİKA Moğolistan'da inşaat ve turizm yatırımları yaptı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Moğolistan'da madencilik, tarım, hayvancılık, altyapı ve inşaat, imalat ve turizm alanlarında 450 civarında proje gerçekleştirdi.

Moğolistan'da Çevre Dostu Yatırımcı Ödülü'nü Türk şirketi kazandı!

Moğolistan'da inşaat ve altyapı alanında faaliyet gösteren bir Türk firması, "En İyi Çevre Dostu Yatırımcı" ödülüne layık görüldü. Moğolistan Milli Ticaret ve Sanayi Odası'nın iki yılda bir verdiği "İpek Yolu" ödüllerinin sahipleri belli oldu.

TİKA Moğolistan’da 89 yıllık okulu yeniledi!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Moğolistan'da başlayacak yeni eğitim ve öğretim dönemine bir okul tadilatı ile destek verdi.

Türkiye'de bina denetimleri yetersiz!

17 Ağustos 1999 Depreminin 16. Yıldönümünde inşaat Mühendisleri Odası (İMO) Samsun Şube Başkanı Cevat Öncü, Türkiye'nin ve Samsun'un deprem riskine karşı büyük hasarlar vereceğini belirtti.

Çilek Mobilya Moğolistan'da mağaza açan ilk Türk markası oldu!

Çilek Mobilya, bebek, çocuk ve genç kategorisinde Moğolistan'da mağaza açan ilk Türk mobilya markası oldu.Çilek Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Talha Çilek açıklama yaptı.

Çilek Mobilya Moğolistan'da mağaza açtı!

Türkiye’nin en sevilen bebek, çocuk ve genç odası markası Çilek, dünyadaki büyümesini hızla sürdürüyor. 66 ülkede 444 satış noktasına sahip olan Çilek, bebek, çocuk ve genç kategorisinde Moğolistan’da mağaza açan ilk Türk mobilya markası oldu.

türkiye moğolistan Haberi

türkiye moğolistan

 Türkiye'nin Ulan Batur Büyükelçisi Murat Karagöz, ülkenin Çin ve Rusya pazarına yakınlığının yatırım açısından ciddi bir avantaj olduğuna dikkati çekerek, Moğolistan'da Türk yatırımcıları büyük fırsatlar beklediğini söyledi.Karagöz, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, Moğolistan'ın Türklerin atayurdu olması dolayısıyla iki ülke arasında çok derin tarihi ve kültürel bağlar olduğunu belirtti."Coğrafya olarak uzağız ama kalben yakınız" diyen Karagöz, ülkede Türkiye'ye karşı olumlu bakış olduğunu belirterek "Türkiye çok seviliyor, sayılıyor ve merak ediliyor. İnsanlar Türkiye'yi tanımak istiyor" dedi. Karagöz, sosyal medyayı da kullanarak Türkiye'nin tanıtılması konusunda tüm fırsatları değerlendirdiklerini dile getirdi.Kültürün yanında dilin de iki ülkeyi yakınlaştıran unsurlardan biri olduğuna dikkati çeken Karagöz, 340'ı burslu olmak üzere halihazırda 900 Moğol öğrencinin Türkiye'de eğitim gördüğünü, ayrıca Moğolistan Devlet Üniversitesi'nde yabancı diller fakültesine bağlı Türkoloji bölümünde...