30 / 04 / 2024

türkiye osb

türkiye osb

Afrika, Avrupa ve Asya’da kurulan Organize Sanayi Bölgeleri (OSB), ABD ve Arjantin’e açılıyor. Türk- Amerikan İşadamları Derneği, ABD’de 8 milyar dolarlık Türk OSB’si kurmak çalışmalara başladı.

Güneydoğu’da OSB sayısı artıyor!

TÜRKİYE’nin kalkınmasında ve de ekonomik gelişmesinde öncü rol üstlenen OSB’lerin sayısı, teşvik yasalarının uygulanmasıyla artmaya başladı. Sadrettin Karahocagil, Güneydoğu’daki OSB sayısının 16’dan 26’ya çıkacağını söyledi.

89 OSB'de 1,710 tesis kapalı!

OSB'lerde bin 710 tesis kapalı gözüküyor. Ortalama 3 milyon dolar yatırımla kurulmuş oldukları varsayıldığında, 5 milyar dolarlık yatırımın boş yattığı anlamına geliyor. Ortalama yatırım değeri, dolayısıyla kilitli yatırım miktadı daha yüksek...

Türkiye Batı Şeria'daki OSB inşalarına destek verecek!

Filistin Ekonomi Bakanı Halid el-Useyli, Türkiye'nin Batı Şeria'da bulunan Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) kurulmasına destek sağlayacağını dile getirdi.

Avrupa ve Türkiye’nin en büyük 'yeşil OSB’si Dikili’de kuruluyor!

Tüm enerjisini kendi bünyesinde sağlayan "yenilenebilir yeşil bir OSB" çalışması olan Dikili TDİOSB'nin Avrupa ve Türkiye’nin en büyük topraksız, tam otomasyonlu, ısıtma için yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanıldığı modern sera ve tarımsal sanayi kümelenmesi olması amaçlanıyor.OSB'de tüm atıkl

Türkiye Ticaret Merkezi Dubai'de açıldı!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Ticaret Bakanlığının desteği ile Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) tarafından Dubai'de inşa edilen ticaret merkezinin açılışı gerçekleştirildi.

Niğde OSB yatırımcı için Türkiye'nin en hesaplı OSB'si!

Niğde Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbaş, "470 hektar alan üzerinde kurulan OSB kendi enerjisini kendi üretiyor ve yatırımcı için Türkiye'nin en hesaplı OSB'si olma özelliğini taşıyor" açıklamasında bulundu.

Türkiye'nin ilk gıda ihtisas OSB'si Ayvalık'ta kuruluyor!

Ayvalık'ta Türkiye'nin ilk gıda ihtisas organize sanayi bölgesinin yapımına başlandı. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, yatırımcılara çağrı yaptı.

Mustafa Varank: Türkiye'de OSB'siz şehir kalmadı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı açıklamada, Türkiye'de OSB'siz şehir kalmadığını söyledi.

Dubai'deki Türkiye Ticaret Merkezi Şubat sonunda açılacak!

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) de desteğiyle Dubai'de yeni bir ticaret merkezi açmaya hazırlanıyor.

Türkiye'de OSB sayısı 312'ye ulaştı!

Türkiye genelinde organize sanayi bölgesi sayısı 312'ye ulaşırken, tüm sanayi parsellerinde üretimin başlamasıyla istihdamın yaklaşık 800 bin artışla 2,5 milyon kişiye ulaşması planlanıyor.

Türkiye'nin ilk silah OSB'sinde fabrikalar yükseliyor!

Arsa tahsislerinin devam ettiği Kırıkkale'deki Türkiye'nin ilk Silah İhtisas OSB'sinde fabrika blokları yükselmeye başladı.

Türkiye’de OSB sayısı 308’e ulaştı!

OSB'nin gelişimi son yıllarda artan devlet destekleriyle hız kazandı. Türkiye’de OSB sayısı 308’e ulaştı...

Katar’a 2.5 milyar dolarlık Türk OSB’si!

Katar, 2.5 milyar dolarlık OSB kurmaya karar verdi. Doha'da kurulacak olan OSB'nin Türkiye tarafından yapılması istendi.

Türkiye’nin ilk akıllı OSB'si Yalova’da inşa edilecek!

Türkiye’nin ilk akıllı sanayi bölgesi Yalova’da inşa ediliyor. İMES’in öncülük ettiği OSB; nitelikli altyapısı, eşsiz donatıları ve kullanacağı teknolojiyle yatırımcılara kusursuz bir üretim altyapısı sunuyor.

Türkiye’nin ilk ilçe OSB’si İnegöl’de!

İnegöl OSB, Türkiye’nin sanayi devlerine ev sahipliği yapıyor. Yılda 650 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirilen İnegöl OSB’nin bu başarısında tekstil ve mobilyaağaç ürünleri sektörlerinin önemli payı bulunuyor.

türkiye osb Haberi

türkiye osb

Türkiye'de sayıları 300'ü bulan Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) dünya çapındaki yayılmasını devam ettiriyor. Sabah Gazetesi'nden Metin Can'n haberine göre sanayiciler, Afrika, Avrupa, Asya'da kurulan Türk OSB'lerin ardından Amerika ve Arjantin'e de açılıyor. 

Türk- Amerikan İşadamları Derneği (TABA- AmCham) Amerika'da yaklaşık 8 milyar dolarlık yatırımla Organize Sanayi Bölgesi kurmak üzere harekete geçti.

TEKSAS'TA YAPILACAK

Teksas'ta yapılması planlanan OSB'de 500 Türk şirketi faaliyet gösterecek. Bir diğer OSB yatırımı ise Güney Amerika'da planlanıyor. Arjantin'de kurulacak OSB'ye de şimdiden 50 başvuru var. 

TABA Derneği Başkanı Ali Osman Akat, Türk firmalarının marka değerlerini daha çok artırıp Amerikan pazarından pay almasını hedeflediklerini dile getirdi. Başkan Akat, şöyle devam etti: "Amerika ile Türkiye arasında ticari hacim şu anda yaklaşık 8 milyar dolar ihracat ve 12 milyar dolar ithalat... Bu rakam...