30 / 04 / 2024

türkiye pakistan Serbest Ticaret Anlaşması

türkiye pakistan Serbest Ticaret Anlaşması

Pakistan Başbakanı Muhammed Navaz Şerif, 2014 yılının ilk çeyreğinde anlaşmanın imzalanacağını belirtti. Başbakan Erdoğan, Türkiye ile Pakistan arasındaki mükemmel siyasi ilişkileri ortak çıkarlar doğrultusunda tüm alanlara yaymak istediklerini ifade etti

İngiltere: Türkiye ile müzakerelere başlanacak

İngiltere’den Türkiye ile müzakerelere başlanacağına yönelik açıklama geldi. Bu kapsamda, Türkiye ile İngiltere arasındaki serbest ticaret anlaşmasının kapsamının hizmetler ve dijital sektörü de kapsayacak şekilde genişletilmesi amacıyla müzakerelere başlanacak.

Dev bankadan Türkiye için korkutan uyarı! Kur krizi kapıda mı?

Japonya'nın önde gelen bankalarından Nomura, Türkiye'nin de aralarında olduğu 7 ülke ile ilgili kritik bir uyarıda bulundu. Dev banka, Türkiye, Mısır, Romanya, Sri Lanka, Çek Cumhuriyeti, Pakistan ve Macaristan'da kur krizi yaşanma riski olduğunu açıkladı.

Türkiye ile Pakistan arasında ''Köşe taşı'' niteliğinde anlaşma! Hayallerin ötesinde

Türkiye ile Pakistan arasında Mal Ticaret Anlaşması imzalandı. ''Köşe taşı'' niteliğinde olan bu anlaşma Pakistan ile Türkiye'nin kapasitesinin hayallerin ötesinde olduğuna işaret edildi.

Kazakistan ve Özbekistan emlak fuarlarıyla Türkiye'de gayrimenkul satışları artacak!

Gayrimenkul sektörü Uluslararası Emlak Fuarları ReExpo ve Second Home; Kazakistan, Özbekistan, Libya, Hollanda, Belçika ve Pakistan fuarlarında bir araya gelecek. Fuarlarla Türkiye'deki gayrimenkul satışının artacağı öngörülüyor.

Türk müteahhitler Pakistan'da 3,4 milyar dolarlık proje üstlendi!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türkiye-Pakistan İş Konseyi Başkanı Ahmet Cengiz Özdemir, Türk müteahhitlerin Pakistan'da bugüne kadar 3,4 milyarlık proje üstlendiğini dile getirdi. 

Pakistan'da Türkiye Karaçi Başkonsolosluğu binası açıldı!

Türkiye'nin Pakistan'daki Karaçi Başkonsolosluğu'nun yeni binasının açılış töreni bugün gerçekleşti. 

Londra'dan 'sırada Türkiye var' açıklaması!

Britanya Ticaret Bakanlığı, Türkiye ile salı günü serbest ticaret anlaşması imzalayacaklarını duyurdu.

Ukrayna ve Türkiye Serbest Ticaret Anlaşması görüşmelerine yeniden başladı!

Ukrayna Ekonomi Bakan Yardımcısı Taras Kaçka, Ukrayna ve Türkiye arasında serbest ticaret anlaşması görüşmelerinin tekrar başladığını bildirdi.

Türkiye Diyanet Vakfı ve Pakistan Baitussalam Derneğinden İdlib'e 110 kalıcı konut!

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ve Pakistan Baitussalam Derneği İdlib ilindeki iç savaş mağduru aileler için 110 kalıcı konut inşa etti.

Rifat Hisarcıklıoğlu Türkiye-ABD ticari ilişkilerini değerlendirdi!

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türkiye ile ABD'nin ticaret ilişkilerinde Serbest Ticaret Anlaşması'nın önemli olduğunu belirterek, "Süreci hızlandırmak için iki ülke arasında Tercihli Ticaret Anlaşması çok yardımcı olacaktır." ifadesini kullandı.

Türk müteahhitler Pakistan'da 68 proje üstlendi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Serena Hotel'de gerçekleştirilen Türkiye-Pakistan İş Forumu'nda gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan; "Müteahhitlik firmalarımız, Pakistan'daki büyük çaplı enerji ve altyapı projelerine taliptir" dedi...

Türkiye Maarif Vakfı Pakistan'daki FETÖ okullarını devraldı!

Türkiye Maarif Vakfı (TMV), Pakistan'da bulunan Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ait okulların yönetimini devraldı.

Türkiye'nin mega projeleri diğer ülkeleri de güçlendirdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan'ın başkenti İslamabad'a hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, “Türkiye, hayata geçirdiği projelerle teşkilat üyesi ülkeleri de güçlendirdi” diye konuştu.

türkiye pakistan Serbest Ticaret Anlaşması Haberi

türkiye pakistan Serbest Ticaret Anlaşması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Pakistan seyahatinde Serbest Ticaret Anlaşması (STA) müjdesi geldi. 

Pakistan Başbakanı Muhammed Navaz Şerif, 2014 yılının ilk çeyreğinde anlaşmanın imzalanacağını belirtti. Başbakan Erdoğan, Türkiye ile Pakistan arasındaki mükemmel siyasi ilişkileri ortak çıkarlar doğrultusunda tüm alanlara yaymak istediklerini ifade etti. 


Başbakan Erdoğan, "Hava, kara, demir ve deniz taşımacılığında atılabilecek adımları konuştuk. 

Tercihli ticaret anlaşmasının 2014'te imzalanmasını değerlendirdik. Bunun yanı sıra Lahor'da Yunus Emre Kültür Merkezi gibi bir merkezin açılması söz konusu. Lahor'da bir konsolosluk da açabiliriz. Siyasi ilişkilerimizin düzeyine yakışan kapsamlı ekonomik işbirlikleri de tesis edilecektir. İnanıyorum ki ticari ilişkilerimiz artacaktır" dedi. 

DEMİRYOLU MÜJDESİNİ ŞERİF VERDİ Pakistan Başbakanı Muhammed Navaz Şerif de ortak basın toplantısında Başbakan Erdoğan'a "hoşgeldiniz" diyerek seslendi. İki ülke arasındaki tarihi dostluğa vurgu yapan Şerif, "Sayın Erdoğan'ın beraberinde...