29 / 04 / 2024

türkiye sanayi osb

türkiye sanayi osb

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye, dünyada OSB uygulamasında örnek alınan bir ülke haline geldi. Pek çok yabancı ülke heyetleri, Türkiye'de OSB'lerle ilgili inceleme gezisine geliyor." dedi...

Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sonuçları açıklandı

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO), "İSO Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2021" araştırmasına göre, İkinci 500'ün üretimden net satışları, yüzde 77,5 artarak 191,1 milyar TL’den 339,2 milyar TL'ye yükseldi.

Türkiye'den teknoloji odaklı sanayi hamlesi! Bakan Varank bir bir anlattı

Muğla'da açıklamalarda bulunan Bakan Varan Türkiye'nin teknoloji odaklı sanayi hamlesini anlattı. Bakan Varank, söz konusu hamlenin Türkiye'nin cari açığına 16 milyar 500 milyon katkı sağlayacağını söyledi.

Türkiye Batı Şeria'daki OSB inşalarına destek verecek!

Filistin Ekonomi Bakanı Halid el-Useyli, Türkiye'nin Batı Şeria'da bulunan Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) kurulmasına destek sağlayacağını dile getirdi.

Avrupa ve Türkiye’nin en büyük 'yeşil OSB’si Dikili’de kuruluyor!

Tüm enerjisini kendi bünyesinde sağlayan "yenilenebilir yeşil bir OSB" çalışması olan Dikili TDİOSB'nin Avrupa ve Türkiye’nin en büyük topraksız, tam otomasyonlu, ısıtma için yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanıldığı modern sera ve tarımsal sanayi kümelenmesi olması amaçlanıyor.OSB'de tüm atıkl

Türkiye Ticaret Merkezi Dubai'de açıldı!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Ticaret Bakanlığının desteği ile Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) tarafından Dubai'de inşa edilen ticaret merkezinin açılışı gerçekleştirildi.

Niğde OSB yatırımcı için Türkiye'nin en hesaplı OSB'si!

Niğde Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbaş, "470 hektar alan üzerinde kurulan OSB kendi enerjisini kendi üretiyor ve yatırımcı için Türkiye'nin en hesaplı OSB'si olma özelliğini taşıyor" açıklamasında bulundu.

Türkiye’de bina stoku, sanayi binaları hariç 9.4 milyona ulaştı!

Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı TurSEFF Projesi’nin Direktörü Dr. Murat Sarıoğlu, Türkiye’de bugünkü bina stoku sanayi binaları hariç 9.4 milyon binaya ulaştığını söyledi.

Türkiye'nin ilk gıda ihtisas OSB'si Ayvalık'ta kuruluyor!

Ayvalık'ta Türkiye'nin ilk gıda ihtisas organize sanayi bölgesinin yapımına başlandı. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, yatırımcılara çağrı yaptı.

Mustafa Varank: Türkiye'de OSB'siz şehir kalmadı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı açıklamada, Türkiye'de OSB'siz şehir kalmadığını söyledi.

Dubai'deki Türkiye Ticaret Merkezi Şubat sonunda açılacak!

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) de desteğiyle Dubai'de yeni bir ticaret merkezi açmaya hazırlanıyor.

Türkiye İtalya ile üçüncü ülkelerde iş birliği yapabilir!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Türkiye'nin İtalya ile üçüncü ülkelerde iş birliği yapabileceğini bildirdi.

Türkiye'den Afrika'ya yatırımlar 46 milyar dolara ulaştı!

Dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinin başında gelen Afrika ülkelerine yatırım hızla artarken, yılın 9 ayında "kara kıtaya" 11,5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren Türkiye, Afrika'ya en çok sanayi ürünleri sattı.

Türkiye neden sanayi ülkesi olamaz?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Türkiye neden sanayi ülkesi olamaz?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Tebernüş Kireçci'nin 22 maddelik analizi...

türkiye sanayi osb Haberi

türkiye sanayi osb


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "OSB'lerin artık yüksek teknolojiyle üretim yapan bölgeler haline gelmesi hedefimiz" dedi.


"Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) Bilgilendirme ve Stratejik Plan Hazırlama Toplantısı"nda konuşan Işık, Türkiye'nin 1970'lere kadar büyük oranda tarım toplumu olarak yaşadığını, 1960'lı yıllarda başlayan göç dalgasının tarımdan sanayiye doğru geçişi zorunlu kıldığını söyledi.


Sanayinin kuruluşu noktasında çevreye yönelik belirli sıkıntılar yaşandığını anlatan Işık, "Daha sonra OSB mantığı, Türkiye'de her kesimin kabul ettiği bir mantık haline geldi. Bu, gerçekten Türkiye açısından önemli bir kazanımdı. Gelişigüzel kurulan sanayi tesisleri, o dönemdeki çevre bilincinin yetersizliğiyle örtüşünce 'sanayileşelim' derken çevreyi yaşanmaz hale getirme riskiyle karşı karşıya kaldık" ifadesini kullandı.


Kocaeli'nin, 1970'li yıllara kadar pırıl pırıl bir denize ve körfeze sahip olduğuna değinen Işık, kentin 1980'lerden itibaren adeta...