29 / 04 / 2024

Türkiye şehirleri metaverse

Türkiye şehirleri metaverse

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından 3 boyutlu tapu-kadastro bilgileri, sanal evren Metaverse ve akıllı şehirler gibi dijital ortama hazırlanıyor.

Türkiye'nin en zeki şehirleri belli oldu! İl il IQ seviyeleri, en zeki il hangisi?

"Türkiye'nin en zeki şehirleri listesi" yapay zeka tarafından hazırlanarak açıklandı. İnternet üzerinden en çok araştırılan konular arasında yer alan Yapay zeka, IQ ortalaması en fazla olan illeri duyurdu. İşte il il IQ seviyeleri.

Türkiye'nin en zeki şehirleri açıklandı! Hangi şehir, kaçıncı sırada?

1 milyonun üzerinde katılımcıyla yapılan bir zeka testinde Türkiye'nin en zeki şehirleri açıklandı iddiası sosyal medyada da gündem oldu. Peki hangi şehir, kaçıncı sırada?

Türkiye yüksek hızlı tren ağıyla şehirleri birbirine bağlıyor: Hangi illere yeni hatlar geliyor?

Yüksek hızlı tren ağı 41 şehri kapsayacak şekilde genişletilecek. Resmi duyurunun ardından ulaşımda yaşanan bu gelişme tüm Türkiye’ye duyuruldu. İşte bu gelişmeyi bekleyen iller ve oluşturulması planlanan YHT hatları ve süresi hakkında detaylar haberin devamında yer alıyor...

Türkiye'nin en güvenli deprem şehirleri açıklandı: Deprem riski düşük iller!

Türkiye, deprem riski taşıyan bir coğrafyada bulunması nedeniyle vatandaşlarını tedirgin eden sık sık yaşanan depremlerle karşılaşabiliyor. Ancak, ülkedeki deprem riski farklı bölgeler arasında değişiklik gösteriyor. 

Prof. Dr. Okan Tüysüz'den korkutan deprem uyarısı! Türkiye'nin bütün şehirleri deprem konusunda riskli!

Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz Türkiye'nin hiçbir şehrinin deprem konusunda risksiz olmadığını söyleyerek, Konya da dahil deprem riskinin olduğuna değindi. 

Türkiye'de blokzincir, Metaverse ve NFT çalışmaları ne aşamada?

Bitexen CEO'su Yahya Tuğyan Erdem, Türkiye'de blokzincir, Metaverse ve NFT çalışmalarına yönelik konuyu kaleme aldı. Peki Erdem yazısında nelere değindi? İşte Bitexen CEO'su Erdem'in yazısı...

Metaverse çılgınlığı tam gaz: Arsaların yarısı Türkler'de!

Türkiye’deki Metaverse ilgisinin şaşırtan boyutlara ulaştığına dikkat çekiliyor. TÜBİTAK Bilgem Başkan Yardımcısı Sadullah Uzun, Metaverse’de yaklaşık 25 bin kişiye parsel satıldığını, bunun yarısını da Türklerin aldığını belirtti.

RE/MAX Türkiye Metaverse'te ofis açtı! 

Dünyanın gündemindeki yeni gerçeklik şeklinde dikkat çeken Metaverse, markaların da odağında. Çalışma hayatından eğlenceye, alışverişten sosyal etkinliklere pek çok gerçek hayat deneyiminin dijital benzerinin oluşturulduğu sanal evrende RE/MAX Türkiye de ofis açtı.

Türkiye’de konut satışları en çok Mardin'de arttı!

FuzulEv’in “Gayrimenkulün 10 Yılı” araştırması, Türkiye’de son 10 yılda konut satışlarını en çok artıran şehirleri ortaya çıkardı. Verilere göre, Türkiye’de konut satışları yüzde 2.919 ile en çok Mardin’de artış gösterdi.

Türkiye’nin yükselen şehirleri MIPIM 2018’de boy gösterecek!

13-16 Mart'ta, Fransa’nın Cannes şehrinde 29. defa düzenlenecek olan MIPIM'de dünyayı Dünyayı Yöneten Şehirler Yarışında, Türkiye'nin Yükselen Şehirleri de boy gösterecek..

Türkiye gökdelen sayısında Avrupa şampiyonu!

Türkiye, 150 metre üstü gökdelen sayısına göre dünyada 14, Avrupa’da 1. sırada yer alıyor. Dünya şehirleri sıralamasında ise İstanbul 24. sırada yer alıyor.

İşte Türkiye'nin en yaşanabilir şehirleri!

Gayrimenkul veri şirketi REIDIN'in 62 ili kapsayan çalışmasına göre, Türkiye'de yaşanabilirlik, refah düzeyi ve eğitim seviyesi bakımından en iyi iller İstanbul, Ankara, İzmir ve Muğla olarak belirlendi

Kayseri Modeli Belediyecilik Türkiye'ye örnek olmaya devam ediyor!

'Kayseri Modeli Belediyecilik' Türkiye'nin değişik şehirleri için örnek olmaya devam ediyor.Kemalettin Tekinsoy ve KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan Bingöl'e giderek 'Kayseri Modeli Belediyecilik'i anlattı.

Türkiye şehirleri metaverse Haberi

Türkiye şehirleri metaverse

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından 3 Boyutlu Kadastro Projesi çerçevesinde  harekete geçildi. Daha önce uçaklardan aldığı görüntülerle kırk bin kilometrekare kentsel alanı bulunan Türkiye'nin, şu ana kadar on bin kilometre kare üzerinde görüntülenmesi yapıldı. Yüksek ayrıntı yoğunluklu 3 boyutlu şehir modeli olarak görüldü. 

Proje kapsamında 3 boyutlu şehir modelleri, 3 boyutlu kadastro ve tapu bilgileri, binaların mimari projeleri 3 boyutlu yapılarak, gayrimenkul değer bilgileri ve adres bilgileri ile bir araya getirildi. 

Entegrasyonu yapılan verilerle Türkiye, Metaverse gibi dijital teknolojilerle, akıllı şehirler ortamına hazırlanıyor. 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, gelecek günlerde akademisyenler ve uzmanların katılım göstereceği Metaverse ile ilgili çalıştay düzenlemek için de hazırlıklarını başlattı. 

Pilot il Amasya

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; uygulama kapsamında pilot il olarak seçilen Amasya, Metaverse ortamında...