15 / 05 / 2024

Türkiye son 10 yıl büyüme rakamları

Türkiye son 10 yıl büyüme rakamları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde ekonomide önemli atılımlar gerçekleşti. Erdoğan'ın başbakanlık koltuğuna oturduğu 2003'ten bugüne kadar geçen sürede Türkiye, her yıl ortalama yüzde 5 büyüdü.

Türkiye'de işsizlik oranı, son 10 senenin en düşük seviyesini gördü!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye'de işsizlik oranı, 2023 yılında bir önceki seneye göre 1 puan azalış gösterdi ve yüzde 9,4'e geriledi. Böylece de işsizlik rakamlarında son 10 yılın en düşük seviyesi görülmüş oldu.

Peugeot açıkladı! Peugeot satışlarında Türkiye ilk 10'a girdi!

Peugeot 2023'te dünya çapında satışlarını 1.1 milyona çıkardığını duyurdu. Yapılan açıklamada Türkiye, satılan araç sayısı bakımından ilk 10'da yer aldığı kaydedildi. 

Türkiye'de 10 kişiden 4'ü oturduğu konutun depreme karşı dayanıklı olduğuna inanmıyor!

Yapılan son araştırmalara göre, Türkiye'de her 10 kişiden 4'ü oturduğu evin depreme karşı dayanıklılığına güvenmiyor. 

Türkiye, gayrimenkul sektörü hariç ‘net yatırımcı’ oldu

Türkiye senenin 10 aylık döneminde gayrimenkul sektörü hariç net dış yatırımcı haline geldiği açıklandı. Buna göre, tekstil, konaklama, tarım ve madencilik gibi Türkiye’nin öne çıkan sektörlerinde yurtdışına giden doğrudan yatırım tutarının gelenden fazla olduğu görüldü. 

Türkiye'nin doğal gaz depolama kapasite oranı yükseliyor

Türkiye, son senelerde doğal gaz arz güvenliği için LNG terminalleri ve FSRU devreye alırken, depolama kapasitesi ise 2028 yılı sonuna kadar mevcut 5,8 milyar metreküpten 13,4 milyar metreküpe çıkarmayı istiyor.

Dünya Altın Konseyi'nden Türkiye açıklaması: Altına talep 10 yılın rekorunu kırdı!

Dünya Altın Konseyi tarafından yayımlanan üçüncü çeyreğe ilişkin verilere göre Türkiye'de altına olan talep son 10 yılın rekorunu kırdı.

Türkiye'de son 10 yılda yabancılara konut satışı 357 bini geçti! 

Son 10 senede yabancıların Türkiye'de satın aldığı konut sayısı 357 bini geçti. 2012 yılında yabancıların taşınmaz alımının önündeki sınırların kaldırılması ve ardından vatandaşlık verilmesi uygulamasıyla satışlar katlandı. İşte ayrıntılar...

V Club Türkiye'de 6 yeni projeye imza attı! 10 binden fazla kişi tapu sahibi oldu!

V Club, son 3 senede hayata geçirdiği projeler ile küçük yatırımcılara fırsatlar sunmayı sürdürüyor. V Club Türkiye'de 6 yeni projeye imza attı! 10 binden fazla kişi tapu sahibi oldu!

Türkiye'den 10,1 milyon dolarlık hamsi ihraç edildi! Peki İstanbul Hali'nde hamsi ne kadar? 6 Aralık 2022 fiyat listesi

Türkiye'den 2022 yılının ocak-kasım döneminde 26 ülkeye 10 milyon 129 bin dolarlık hamsi satıldı. Peki İstanbul Balık Hali'nde hamsi fiyatı ne kadar, kaç TL? İşte 6 Aralık 2022 fiyat listesi...

SON DAKİKA… Türkiye için devreye girdiler! Tam 15 milyar dolar geliyor…

Türkiye’ye 15 milyar dolar geliyor. Katar'ın Türkiye'ye 10 milyar dolara yakın yeni kaynak sağlaması için görüşmelerde son aşamaya gelindi. Kaynağın 2-3 milyar dolarlık bölümü yıl sonuna kadar gelecek. Bu hafta Suudi Arabistan da Türkiye'ye 5 milyar dolar mevduat yapılması için müzakerelerde nihai a

Katar'dan Türkiye'ye 10 milyar dolarlık kaynak! Görüşmeler son aşamada!

Suudi Arabistan'dan sonra Katar ile de görüşmelerde son aşamaya gelindi. Katar'dan Türkiye'ye 10 milyar dolara ulaşabilecek yeni kaynak girişi için görüşmeler sürüyor. Kanyağın 3 milyar dolarlık bölümünün ise sene sonuna kadar gelmesi bekleniyor. İşte ayrıntılar...

Türkiye'de son 15 yılda böylesi görülmedi! Ücretsiz veriliyor anında tükeniyor

Türkiye son 15 yılda görülmemiş bir krizin içinden geçiyor. Artan fiyatlar vatandaşı her açıdan zorlamaya devam ediyor. İstanbul Planlama Ajansı'nın (İPA) hazırladığı raporda çok ilginç tespitlere yer verildi. Ücretsiz dağıtılıyor kapış kapış gidiyor tespiti yapıldı.

Yabancılar Türkiye'den 10 yılda 287 bin 704 konut aldı!

Son 10 yılda yabancıya satılan konut sayısı toplam 287 bin 704 oldu. Son 4 senede ise gayrimenkul alarak 20 bin civarında yabancının Türk vatandaşı olduğu belirlendi. 

Türkiye son 10 yıl büyüme rakamları Haberi

Türkiye son 10 yıl büyüme rakamları


Türkiye'nin halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde ekonomide önemli atılımlar gerçekleşti.

Türkiye'nin halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde ekonomide önemli atılımlar gerçekleşti. Erdoğan'ın başbakanlık koltuğuna oturduğu 2003'ten bugüne kadar geçen sürede Türkiye, her yıl ortalama yüzde 5 büyüdü. Bu dönemde milli geliri 820 milyar dolara ulaşan Türkiye, dünyanın en büyük 17. ekonomisi oldu.


AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, 3 Kasım 2002 seçimlerinde sandıktan birinci parti çıkan AK Parti'nin Genel Başkanı Erdoğan, anayasa değişikliği ile sona eren siyasi yasaklı döneminin ardından 2003'ün mart ayında 59. Hükümeti kurdu. Aradan geçen 11 yılı aşkın sürede liradan 6 sıfır atılmasından Uluslararası Para Fonuna (IMF) borcun sıfırlanmasına, milli gelirdeki artıştan uzun yıllar boyunca "hayal olarak görülen" yatırımların gerçekleştirilmesine kadar Türkiye...