28 / 04 / 2024

türkiye son depremler

türkiye son depremler

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesi olan 4,3 büyüklüğünde deprem olduğu bildirildi..

12 yılda 23 bin deprem meydana geldi!

AFAD'ın araştırması, deprem gerçeğiyle yaşamayı öğrenmemiz gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi. AFAD'ın yayınladığı veriler, son 12 yılda en fazla depremin yaşandığı 5 ilden 3'ünün Ege'de yer aldığını ortaya koydu.

Amasya'da 3.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre saat 04.09 'da merkez üssü Amasya il merkezine bağlı İlyas köyü mevkiisinde 3.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi...

12 yıl içinde 148 bin defa sallandık!

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye’de 2002 yılından bu yana100 bini aşkın deprem meydana geldiğini açıkladı. Diğer doğal afetlere ilişkin de bilgi veren Kurtulmuş, en çok heyelanın yaşandığını kaydetti.

Kocaeli'de deprem meydana geldi!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, Ulusal Deprem İzleme Merkezi'nden alınan bilgilere göre, merkez üssü Karamürsel olan 1.9 şiddetinde bir deprem meydana geldi.

Çanakkale'de 3,6 büyüklüğünde deprem!

Çanakkale boğazının Halileli köyü açıklarında, saat 17.36'da büyüklüğü 3,6 olan bir deprem meydana geldi. İl merkezinde de hissedilen depremde herhangi bir can ya da mal kaybı yaşanmadı.

Türkiye'deki binaların yüzde 45'i depreme dayanıksız!

Deprem gerçeğini bundan 15 yıl önce Marmara Depremi ile bir kez daha hatırlamış olan Türkiye'de mevcut binalara bakıldığında durum pek de iç açıcı değil. Yüzölçümünün yüzde 92'si deprem kuşağında bulunan ülkemizdeki 20 milyon konutun yüzde 45'i sağlıksız.

Akdeniz'de 4,5 büyüklüğünde deprem!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, Akdeniz Doğu Baseninde 4.5 büyüklüğünde deprem kaydedildi.Sarsıntı 15.00 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Gökçeada'da 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Saat 07.06'da merkez üsssü Gökçeada açıkları olan 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Çanakkale'nin Gökçeada ilçesine bağlı Uğurlu koyunun 15 kilometre kuzeybatısında, yerin 10 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Ege Denizi'nde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine göre, saat 00.28’de merkez üssü Ege Denizi olan yerin 11.84 kilometre derinliğinde olan 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Mehmet Tatar: Ülkemizde deprem üretecek 485 fay zonu daha var!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Dr. Mehmet Tatar, ülkemizde 5.5 ve daha büyük deprem üretecek boyutta 485 adet fay segmenti veya fay zonunun yer aldığı bilindiğini söyledi.

Türkiye depremde en az hasarı 2013 yılında aldı!

Geçen yıl hasara yol açan 13 depremin ardından Doğal Afet Sigortaları Kurumu tarafından 133 hasarlı konut sahibine ödenen 231 bin lira, son 12 yılın en düşük tutarı oldu.

Deprem uzmanından Marmara depremi uyarısı! Türkiye'deki depremler domino taşı gibi sıra sıra gidiyor!

Deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Gemlik Körfezi'nde meydana gelen depremin Marmara fay hattını rahatlatmadığını belirterek, Türkiye'deki depremlerin domino taşı gibi sıra sıra gittiğini açıkladı.

Türkiye'nin doğal gaz depolama kapasite oranı yükseliyor

Türkiye, son senelerde doğal gaz arz güvenliği için LNG terminalleri ve FSRU devreye alırken, depolama kapasitesi ise 2028 yılı sonuna kadar mevcut 5,8 milyar metreküpten 13,4 milyar metreküpe çıkarmayı istiyor.

Son dakika Türkiye ve Irak arasında petrol anlaşması sağlandı!

Son dakika haberi... Irak Petrol Bakanı Hayyan AbdulganiIrak, Kuzey petrolünün ihracının devamı için Türkiye ile anlaştıklarını söyledi.

Depreme dayanıklı kaplama sistemi, Japonya’dan sonra artık Türkiye’de de üretiliyor!

Türkiye’de son dönemde yaşanan depremler, yapı kimyasalı üreticilerini de harekete geçirdi. Bu doğrultuda, İzmirli şirket, Japonya’da depreme karşı geliştirilen yalıtım sistemini artık Türkiye’de üretmeye başladı. Depremin etkisini azaltan söz konusu ürün, aynı zamanda yapılara ekstra ağırlık da yük

One Clapham Junction'ın son etabı 'The Arrival' Türkiye'ye özel fiyat ve sınırlı sayıda daire avantajıyla satışta!

One Clapham Junction’ın merakla beklenen son etabı 'The Arrival' 3 Kasım Cuma günü Four Seasons otelde düzenlenen basın toplantısından sonra Türkiye’ye özel avantaj ve fırsatlarla satışa çıktı. İşte proje ile ilgili ayrıntılar...

Türkiye Bankalar Birliği'nden son dakika promosyon uyarısı! Kimseyle paylaşmayın!

Bankalar emeklilere promosyon ödemeleri yapaya devam ediyor. Bankadan bankaya değişen promosyon ödemeleri emeklilerin hesaplarına yatırılıyor. Türkiye Bankalar Birliği'nden son dakika promosyon ile ilgili açıklama geldi.

Dünyada gıda fiyatları son 1 yılda yüzde 11,8 geriledi! Türkiye’de yüzde 73,6 arttı!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Küresel Gıda Fiyatları Endeksi Ağustos'ta yüzde 2,1 düşüşle 121,4'e indi. Buna göre, dünyada gıda fiyatları son 1 yılda yüzde 11,8 gerilerken, Türkiye’de Gıda Fiyat Endeksi yüzde 73,6 artış gösterdi.

Son dakika! Türkiye peş peşe sallandı!

Türkiye'de peş peşe deprem yaşandı. AFAD ve Kandilli Rasathanesi son depremler listesine göre Bingöl'ün Sarıbudak ilçesi ve Diyarbakır'ın Hani ilçesinde 4.2 şiddetinde depremler meydana geldi...

Türkiye'nin risk primi 500 puanın altına düştü: Dolar, Euro, gram altında son dakika! 

Borsa, yeni kabine sonrası haftaya yüzde 2'nin üzerinde primle başlarken, yukarı yönlü hareketine devam ediyor. Türkiye'nin CDS'i ise, 500 puanın altına indi ve seçim öncesine döndü. İşte dolar, Euro, gram altında son dakika gelişmeleri... 

Türkiye'nin altın ithalatı nisanda son bir yılın en düşük seviyesinde!

Türkiye'nin altın ithalatı nisanda 2,8 tona gerileyerek son bir yılın en düşük seviyesine geriledi.

Türkiye'de son 10 yılda yabancılara konut satışı 357 bini geçti! 

Son 10 senede yabancıların Türkiye'de satın aldığı konut sayısı 357 bini geçti. 2012 yılında yabancıların taşınmaz alımının önündeki sınırların kaldırılması ve ardından vatandaşlık verilmesi uygulamasıyla satışlar katlandı. İşte ayrıntılar...

Türkiye'nin 19 yıllık bilançosu ağır! Tam 2 milyondan fazla esnaf...

Zelzele felaketinin etkilediği 11 şehirde, 126 bin ticarethane ağır hasar gördü. En çok zarar gören ise 48 bin 881 işletmeyle Hatay başı çekiyor. Fakat ekonomik hasarın tek sebebinin depremler olmadığı tespit edildi. Türkiye'de son 19 senede borçlarını veremediği için 2 milyon 260 bin esnaf iflas et

Ev fiyatları son 6 yılda 7 kat arttı! Türkiye konut fiyatlarının en çok arttığı ülkeler arasında zirvede!

Konut Fiyat Endeksi’ne göre konut fiyatları ocak ayında yüzde 6,9 oranında yükselirken son 6 yılda 7 kat arttı. Türkiye konut fiyatlarının en çok arttığı ülkeler arasında zirvede yer aldı.

türkiye son depremler Haberi

türkiye son depremler

Kahramanmaraş'ta 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesi olan 4,3 büyüklüğünde deprem olduğu...