09 / 05 / 2024

türkiye turizm hedefleri

türkiye turizm hedefleri

2023’te en çok turist çeken ilk 5 ülke arasına girmeyi hedefleyen Türkiye turizmi şaha kaldırmak için Angry Birds video oyunundan yararlanacak ve mağara turizmini başlatacak

Turizmciler 2014 hedefleri konusunda karamsar!

Temmuz ayında yüzde 13.52 oranında artış gösteren turist sayısı, yeterli görülmedi. Sektör temsilcileri hem gelir hem turist sayısı olarak 2014 hedefleri konusunda karamsar olduklarını bildirdi...

Türkiye Turizm Stratejisi 2023'ün ikinci beş yıllık planı belirlendi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 7 yıl önce hayata geçirilen Turizm Stratejisi 2023'ün ikinci kademesini oluşturan "Eylem Planı 2014-2018"i hazırladı. Planda, "En çok ziyaretçi çeken ilk 5 arasında yer alma" hedefinin 2018'e kadar gerçekleşmesi bekleniyor

Turistlerin kişi başına yaptığı harcamalar 10 yıldır yerinde sayıyor!

Türkiye yıldan yıla turist sayısını ve gelirini artırıyor. Fakat ziyaretçi başına gelir yükselmiyor. 2003 yılında yabancı turistlerde kişi başına 740 dolar olan harcama tutarı, 2013’te 749 dolar olarak hesaplandı

Türkiye'nin en iyi turizm köyleri seçildi...

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü, tarafından yapılan açıklamada 2023 senesinde Türkiye'nin en iyi turizm köyleri seçildiği kaydedildi.

Dünyanın en iyi 4 turizm köyü seçildi! Türkiye'de bu köylerde yeri olanlar çok şanslı...

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü 2021 senesinde Dünyanın En İyi Turizm Köyü'nü seçtiğini açıkladı. Açıklanan listeye Türkiye'den 4 köy girdi. En İyi Turizm Köyleri listesine giren köyler ve detaylar.

S&P Global: Türkiye'de enflasyon hedefleri daha gerçekçi hale geldi!

S&P Global Kıdemli Direktörü Frank Gill Türkiye'de ekonomi politikalarında önemli bir dönüşüm olduğunu ve yabancılar tarafından para politikasının yakından takip edildiğini söyledi. Gill, “Enflasyon hedefleri daha gerçekçi görünüyor” dedi.

Türkiye'nin turizm geliri 2023'ün 2. çeyreğinde yüzde 23,1 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türkiye'nin turizm geliri, 2023'ün 2. çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 23,1 artış göstererek 12 milyar 975 milyon 307 bin dolar şeklinde oldu.

Türkiye'de 551 plaj, 23 marina ve 14 turizm teknesinde mavi bayrak dalgalanacak!

Uluslararası Mavi Bayrak jürisi, bu yılın Mavi Bayrak ödüllerini açıkladı. Bu kapsamda, Türkiye'deki 551 plaj, 23 marina, 14 turizm teknesi ile 10 bireysel yatta Mavi Bayrak dalgalanacak.

Türkiye turizm devi o ülkeyi geçti!

Dünya turizminde son yıllarda ilk 5 içinde yer alan Türkiye, bu yıl ilk kez ilk 3’e girmeyi de başardı. İşte detaylar…

Türkiye'nin ekonomisi 2022'de nasıldı, 2023'te nasıl olacak? İşte Türkiye ekonomisi 2023 hedefleri

Türkiye'nin ekonomide 2023 hedefleri Türkiye ihracatının üçte ikisinden fazlasını gerçekleştiren 10 sektörün temsilcileri tarafından değerlendirildi. Peki Türkiye'nin ekonomisi 2022'de nasıldı, 2023'te nasıl olacak? İşte Türkiye ekonomisi 2023 hedefleri...

EBRD Gayrimenkul ve Turizm Ekibi: Türkiye, çok cazip gayrimenkul pazarına sahip!

EBRD Gayrimenkul ve Turizm Ekibi Direktör Yardımcısı Stepanova, "Türkiye, gayrimenkul alanında yabancı yatırımcı açısından son derece cazip bir pazara sahip ve Kovid-19 salgınına rağmen bu cazibesini korumaya devam ediyor." diye konuştu.

Uluslarası turizm yatırımcılardan Türkiye’ye büyük ilgi!

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) aracılığıyla, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi desteğiyle düzenlenen 'Tourism Investments Forum-TIF 2020' etkinliği dünyanın önemli markaları tarafından ilgi gördü.

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı faaliyete başlıyor!

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının Teşkilatı’nın Çalışma Esasları Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmeliğin yayımlanması ile Ajans'ın fiilen çalışmaları başlamış oldu...

Türkiye'nin nitelikli 3 ve 4 yıldızlı otellere ihtiyacı var!

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Akçakaya, "Ülkemiz makul oranda nitelikli 5 yıldızlı otel arzına doydu. Önümüzdeki dönemlerde nitelikli 3 ve 4 yıldızlı otellere ihtiyacın daha fazla olduğunu düşünüyorum." dedi...

Türkiye'den 3. köprü 'dünyanın en uzun köprüleri' arasında olacak!

Türkiye 2023 hedefleri arasındaki Çanakkale 1915 Köprüsü ile dünyanın en uzun köprüsünü inşa edecek.Çanakkale 1915 Köprüsü tamamlandığında Türkiye 3 köprü ile dünya sıralamasına girmiş olacak.

Murat Ersoy: Türkiye'de satılık otel yok!

Türkiye Turizm Yatırımcılar Derneği Başkanı Murat Ersoy, Rusya ve diğer nedenlerden kaynaklı Türkiye’de 1300 otelin satıldığına yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını savundu.

türkiye turizm hedefleri Haberi

türkiye turizm hedefleri

Türkiye, dünyada tutarlı, anlamlı ve çekici bir imaj yaratmak, turizmi şaha kaldırmak amacıyla, büyük bir hayran kitlesi olan video oyunu “Angry Birds” ile “mağara turizmini” devreye sokuyor. Türkiye’nin dünya turizm pazarında en çok turist çeken ilk 5 ülke arasında yer alması hedefi ortaya konulurken, Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara’da “Türkiye Film Arşivi ve sinema Müzesi” kuracak.


Kültür ve Turizm Bakanlığı, TBMM’ye gönderdiği 2015 Yılı Bütçe Kitapçığı’nda turizm ve kültür alanındaki yeni hedeflerine yer verdi. Bakanlığın 2015 bütçesi 2.2 milyar TL olarak öngörülen kitapçıkta 2015 yılı kültür ve turizm hedeflerinin bazıları şöyle yer aldı:


-  2023 Türkiye Turizm Stratejisi doğrultusunda, Türkiye’nin dünya turizm pazarında en çok turist çeken ilk 5 ülke arasında yer alması hedeflenecek.

-  100 ülkede küresel Reklam kampanyası yürütülecek. Dünyanın...