22 / 07 / 2024

Türkiye turizmde yükselişini sürdürüyor

Türkiye turizmde yükselişini sürdürüyor

Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı ağustos ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,08 arttı. Ağustosta Türkiye'ye en çok ziyaretçi gönderen ülkeler sırasıyla Almanya yüzde 15,29 ile birinci oldu.

Radisson Otel Grubu, Türkiye portföyüne 7 otel daha eklediğini duyurdu!

Radisson Otel Grubu Küresel Geliştirme Başkanı Elie Younes, Türkiye portföyüne 7 otel daha ekleme kararı aldığını kaydetti. Radisson Otel Grubu 2030'a kadar 100 otele ulaşmayı amaçlıyor.

Türkiye’nin yıllık 1 milyon yeni konuta ihtiyacı var!

AKAR Taahhüt Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Karakoç, Türkiye’nin yıllık 1 milyon yeni konuta ihtiyacı olduğunu söyleyerek üretim ve kredilendirmede durgunluğun aşılması halinde konuta talepte patlama yaşanacağını belirtti.

Türkiye, turizmde ucuz ülke imajını kırdı: Turist başına ortalama harcama 1200 dolara çıktı!

Türkiye'nin turist başına ortalama harcamasının son 5 yılda 800'den 1200 dolara çıktığı kaydedildi. Böylece, Türkiye, turizmde "ucuz ülke" imajını büyük ölçüde kırmış oldu.

Türkiye'nin kredi risk primi bugün 720 baz puana yükseldi! Temerrüt riski artıyor! 

Türkiye'nin kredi risk primi (CDS) bugün 720 baz puana ulaştı. Bu durum, Türkiye'nin temerrüt riskinde belirgin yükseliş ve dolar cinsi borçların yüzde 11'in üstünde faizle çevrilmesi anlamını taşıyor. İşte ayrıntılar...

Et fiyatları yükselmeye devam edecek mi? Uzmanlar fiyatların neden yükseldiğini açıkladı

Gıda enflasyonunda dünyadaki sıralamada beşinci olan Türkiye'de kırmızı et ücretleri uzmanların açıklamasına göre yükselişini sürdürecek. Karkas et maliyetinin son 1 senede yüzde 140'a yakın yükseldiğini ifade eden üreticiler zor durumda kaldıklarını açıkladı.

Türkiye Tek Yürek kampanyasında toplanan bağışın 74.1 milyar TL'si yatırıldı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, afet bölgesinde yapılan çalışmaları açıkladı. Oktay, Türkiye Tek Yürek kampanyasında toplanan bağışın 74.1 milyar TL'sinin yatırıldığını söyledi. İşte ayrıntılar...

'Türkiye Tek Yürek'te bağış rekoru kırıldı!  115 milyar 146 milyon 528 bin TL

Türkiye’nin yüreğinde derin yaralar açan, son yüzyılın en büyük deprem felaketinin yaşandığı bu günlerde tüm televizyon kanalları ortak yayında düzenlenen yardım kampanyası için bir araya geldi.

Dünyada düşen gıda fiyatları Türkiye'de yükselmeye devam ediyor

Dünyada gerileyen gıda fiyatları Türkiye'de yükselmeye devam ediyor. OECD ülkeleri içinde gıda fiyatlarının en çok arttığı ülke Türkiye olurken, dünya genelinde başlayan düşüş trendi ise maalesef Türkiye'de gerçekleşmiyor.

Avrupalı yönünü en yakın alternatif Türkiye’ye çevirdi

Avrupa’daki enerji çıkmazının ardından Türkiye’nin daha fazla ön plana çıkmaya başladığını belirten İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği Yönt. Kurulu Başkanı Çetin Tecdelioğlu, fason üretim için Türkiye’nin tercih edilebileceğini belirtti.

Dünya'da konut satışları dibi gördü, Türkiye'de yüzde 31 arttı!

MasterTürk tarafından yapılan araştırmaya göre senenin ilk yarısında ABD, Fransa, İngiltere ve Çin gibi ülkelerde konut satışları düşerken, Türkiye'de yüzde 31'lik bir yükseliş yaşandı.

Türkiye’nin yüzde 70’i konut finansman destek paketlerinden yararlanacak! 

Emlakjet tarafından Nisan 2022'ye ilişkin emlak verileri kapsamında Türkiye’nin yüzde 70’i konut finansman destek paketlerinden yararlanacağı ortaya çıktı. 

Türkiye'de Yılın Otomobili seçimi için 7 finalist belli oldu! İşte finale kalan adaylar arasındaki en iddialı model

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl 7. kez düzenlenen "Türkiye'de Yılın Otomobili" seçimi için 38 aday arasından finale kalan 7 model açıklandı.

Türkiye’de Yılın Otomobili 2022 için adaylar belli oldu! 36 model listede...

Türkiye’de Yılın Otomobili 2022 organizasyonu bu yıl yedinci kez düzenlenecek. Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD), tarafından gerçekleştirilecek organizasyon için 36 model aday gösterildi...

Türkiye turizmde yükselişini sürdürüyor Haberi

Türkiye turizmde yükselişini sürdürüyor

Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı ağustos ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7,08 arttı. 


Kültür ve Turizm Bakanlığınca Emniyet Genel Müdürlüğünden alınan geçici verilerle hazırlanan "Giriş-Çıkış Yapan Ziyaretçiler, Yabancı ve Vatandaşlar" çalışmasına göre, Türkiye'yi ağustos ayında ziyaret eden yabancı sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,08 artışla 5 milyon 296 bin 323 kişiye ulaştı. 


Ağustosta Türkiye'ye en çok ziyaretçi gönderen ülkeler sırasıyla Almanya yüzde 15,29 ile birinci, Rusya Federasyonu yüzde 14,66 ile ikinci, İngiltere yüzde 8,22 ile üçüncü oldu. İngiltere'yi ise Gürcistan ve İran izledi. 


Öte yandan ağustosta yabancı ziyaretçilerin en fazla giriş yaptığı sınır kapılarının bağlı olduğu iller sıralamasında Antalya yüzde 36,93 ile Antalya ilk, yüzde 24,39 ile İstanbul ikinci, yüzde 12,18 ile Muğla üçüncü sırada yer aldı.


Ocak-ağustos...