29 / 08 / 2024

türkiye Vatandaşlık düzenlemesi

türkiye Vatandaşlık düzenlemesi

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, yabancılara gayrimenkul alımında vatandaşlık imkanı tanıyan 1 milyon dolarlık alt sınırın 300 bin dolara düşürülmesinin yıllık 10 milyar dolarlık satışın gerçekleşmesini sağlayacağını söyledi...

Yabancılar Türkiye'den hangi şartlarda konut alabiliyor? Vatandaşlık almak için MİT ve Interpol şartı!

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü İbrahim Taşyapan, sakıncalı hiç kimse Türk vatandaşı olamayacağına dikkat çekti ve MİT ve Interpol şartını işaret etti. İşte o açıklama...

Tebernüş Kireçci: Yabancıya vatandaşlık karşılığı konut satışı yasaklanmalı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre  ülkemizde ocak-haziran döneminde yabancılara konut satışı, yüzde 45,7 azaldı. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci vatandaşlık karşılığı konut satışının yasaklanması gerektiğine dikkat çekti. 

150 bin dolara vatandaşlık iddiası ortalığı karıştırdı! Tüketiciler Birliği yetkililere çağrı yaptı!

Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz yaptığı açıklamada şebekelerin 400 bin yerine 150 bin dolara yabancılara sahte evrakla vatandaşlık sattığını iddia etti.

İstanbul Planlama Ajansı'na göre Türkiye'de konut satışıyla vatandaşlık alanların sayısı 999 bin 411 oldu!

İstanbul Planlama Ajansı Türkiye'deki yabancı sayısını açıkladı. Türkiye'de toplam yabancı sayısı 7.490.993 kişi iken, bunların 999 bin 411 kişisi Türkiye'de konut satışıyla vatandaşlık alanlardan oluşuyor.

Konut karşılığı Türk vatandaşlığı alanlardan büyük oyun! Bu yöntem şeytanın bile aklına gelmez!

Ülkemizde son günlerin en çok konuşulan konuların arasında yabancıya konut satışı yer alırken, Konut karşılığı Türk vatandaşlığı alanların büyük oyunu da ayyuka çıktı. 

Yabancıya konut satışında yeni düzenleme: Vatandaşlık talebi dışında değerleme raporu istenmeyecek!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik’te düzenlemeye gidildini söyleyerek '' Yapılan değişikliğe göre, vatandaşlık talebi dışında yabancı satışlarında değerleme raporu istenmeyecek'' dedi.

Yabancıların yüzde 43,8'i vatandaşlık almak için konuta yatırım yaptı!

2024 yılının ilk üç aylık dönem itibariyle yabancıların Türkiye’de yaptıkları gayrimenkul yatırımlarının yüzde 43,8’i vatandaşlık edinimi oluşturdu. 

Türkiye'de konut yatırımıyla vatandaşlık gözden geçirilmeli!

Henley - Partners’ın Türkiye Direktörü Burak Demirel, Türkiye'de konut yatırımıyla vatandaşlık uygulamasının düzenlenmesi gerektiğini vurguladı. İşte Demirel'in o açıklaması ve önerileri...

Türkiye en çok vatandaşlık satan ülke oldu: Konuta erişim imkansızlaşır!

Siyaset Sosyolojisi Doçenti Surak, yaklaşık 20 ülkenin yatırım yoluyla vatandaşlık sağladığına dikkat çekti ve Türkiye'nin en çok vatandaşlık satan ülke olduğunu açıkladı. 

Vatandaşlık için ev alanlar, şimdi satıyor! 5 yıl önce 300 bin dolara alınan ev için fiyatlar 1 milyon doları buluyor! 

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, yabancıların vatandaşlık için Türkiye'den aldıkları evleri satmaya başladığını belirtti. İşte Kireçci'nin o açıklaması ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Yabancıların Türkiye'deki yatırımlarının yüzde 18'i vatandaşlık için! İşte en çok yatırım yapan ülke vatandaşları.. .

2023 yılında yabancıların Türkiye’de yapılan 40 bin 297 adet gayrimenkul yatırımının yüzde 18’nin vatandaşlık edinimi için olduğu belirlendi.

Dünyanın en iyi 4 turizm köyü seçildi! Türkiye'de bu köylerde yeri olanlar çok şanslı...

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü 2021 senesinde Dünyanın En İyi Turizm Köyü'nü seçtiğini açıkladı. Açıklanan listeye Türkiye'den 4 köy girdi. En İyi Turizm Köyleri listesine giren köyler ve detaylar.

Türk vatandaşlığı için yapılan düzenleme suistimallerin önüne geçecek!

Yabancıların taşınmaz alımlarıyla vatandaşlık kazanabilmesine ilişkin uygulamaya göre arsalar üzerinde kat mülkiyeti ya da kat irtifakı kurulmuş ya da üzerinde yapı bulunması şartı getirildi. Yeni düzenlemeyi EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı değerlendirdi...

türkiye Vatandaşlık düzenlemesi Haberi

türkiye Vatandaşlık düzenlemesi

12 Ocak 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 5 Mayıs 2017 tarihinde yürürlüğe girmişti. Yönetmelik ile en az 1 milyon Amerikan Doları tutarında taşınmazı tapu kayıtlarında üç yıl satılmaması şerhi koyulmak şartıyla satın aldığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit edilen kişilere vatandaşlık hakkı verileceği açıklanmıştı. Bu miktar 300 bin dolara düşürülebilir. Sektör temsilcileri de bu 300 bin dolara düşürülürse yıllık 10 milyar dolarlık satışın kapısını aralayacağı görüşünü taşıyor.

Anadolu Ajansı'ndan Uğur Aslanhan'ın haberine göre, Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Feyzullah Yetgin, sektör temsilcilerinin uluslararası fuarlarda ve yabancılarla görüşmelerinde ortaya çıkan ortak görüşün, söz konusu rakamın düşmesi yönünde olduğunu söyledi. Yetgin, "Artık yavaş yavaş işler...