15 / 05 / 2024

türkiye yabancıya arsa satışı

türkiye yabancıya arsa satışı

Karayipler’deki 754 kilometrekare büyüklüğündeki ada ülkesi Dominika devleti uyruklu 16 kişinin, Türkiye’den 231 bin metrekare toprak satın aldığı öğrenildi...

Yabancıya konut satışı 3 ayda yüzde 48 düştü! Yabancıya en çok konut bu ilde satıldı!

Türkiye genelinde geçtiğimiz seneye göre, yabancıya konut satışlarında sert düşüş yaşandı. Yabancıya konut satışı 3 ayda yüzde 48 oranında geriledi. İşte yabancıların tercih ettiği iller... 

'Kiram pahalı, Türkiye'de yaşamak daha ucuz' diyen İngiliz turist, 1 ay Antalya'da otelde kalacak!

24 yaşındaki yaratıcı strateji uzmanı Josh Kerr, son dönemde Türk Lirası'nın dolar, euro ve İngiliz poundu karşısında yaşadığı değer kaybını fırsat haline getirdi. 'Kiram pahalı, Türkiye'de yaşamak daha ucuz' diyen İngiliz turist 1 ay Antalya'da 5 yıldızlı otelde kalacak. 

Kira ve konut fiyatlarındaki artış yüzde 14.3! Türkiye ekonomisindeki en önemli sorun ne? 

Türkiye ekonomisinde yaşanan hareketlilikler birçok kaleme zam olarak yansıyor. Peki Türkiye ekonomisindeki en önemli sorun ne? İşte Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu'nun konu ile ilgili o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Türkiye'de ikamet izniyle yaşayan yabancı sayısı 247 bin 62 azalarak 1 milyon 107 bin 32 oldu!

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı verilerine göre Türkiye'de ikamet izni ile yaşayan yabancı sayısı 247 bin 62 azalarak 1 milyon 107 bin 32 oldu. 

Yabancıya konut satışları ile ilgili kritik açıklama: Yine Türkiye'ye dönecekler...

Good Invest Devran Broker’ı Veysel Yurdakul, ülke genelinde son aylarda yabancıya konut satışındaki düşüşlerde çeşitli nedenlerinin olduğunu söyleyerek '' Alıcı olarak  yine Türkiye’ye döneceğini düşünüyorum” dedi.

Yabancıların Türkiye talebi bitti mi? Yabancıya konut satışı 11 ayda yüzde 46,2 azaldı!

Türkiye, yabancı uyruklu vatandaşların konut talebinin yüksek olduğu bir ülke olarak dikkat çekiyor. Peki yabancıya konut satışında son durum ne? Yabancıların Türkiye talebi bitti mi?

Yabancıya konut satışıyla ilgili Kıbrıslı müteahhitten haklı isyan! Türkiye kötüye giderken biz iyiye gidebilir miyiz?

Kıbrıs'ın önde gelen müteahhitlerinden Koral Bozkurt, sosyal medya hesabından paylaştığı istatistikle Türkiye’de yabancılara yapılan mal satışlarının bir yıl içinde yüzde 61,5 azaldığını belirterek ''Türkiye kötüye giderken biz iyiye gidebilir miyiz?” sorusunu sordu.

Warren Buffett Türkiye'de yaşasaydı uzun vadeli yatırımcı olur muydu?

Finansal Muhbir Ahmed Gürkan, X sosyal medya hesabından "Warren Buffett Türkiye'de yaşasaydı uzun vadeli yatırımcı olur muydu?" sorusunu yanıtladı ve konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İşte Ahmed Gürkan'ın o paylaşımı ve vatandaşlardan gelen yanıtlar...

Yabancıya arsa, arazi ve konut satılır mı? sorusuna net cevap!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, resmi Twitter hesabı http://twitter.com/TebernKireci1'den, yabancıya gayrimenkul satışlarıyla ilgili yaptığı paylaşımda ''Yabancıya gayrimenkul satılır mı? sorusuna net yanıtı verdi. İşte o paylaşım...

Türkiye'de yaşayan yabancı nüfusu Komşu’yu da solladı! Yabancılar 1 milyon 518 bin 462 konutu kullanıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, Türkiye'de yaşayan yabancı sayısının Bulgaristan nüfusunu geçtiğini belirtti. Ayrıca, Gökçe yabancıların Türkiye genelinde 1 milyon 518 bin 462 konutu kullandığını söylüyor.

Türkiye'de ikamet izniyle yaşayan yabancı sayısı yüzde 15 azaldı!

Türkiye'de ikamet izniyle yaşayan yabancı sayısı yüzde 15 azaldı. Göç Başkanlığı'nın verilerine göre, ikamet izni ile yaşayan yabancı sayısı 1 milyon 127 bin 38 oldu.

Antalya’da tersine göç başladı! Yabancıya konut satışı yüzde 29,23 azaldı!

İkamet iznine sahip yabancı uyruklulardan 17 bini son 4 ayda Antalya’yı terk etti. Ayrıca, yılın başından bugüne kadar gidenlerin oranı yüzde 16’ya ulaştı ve yabancıya konut satışı ise yılın 9 aylık döneminde yüzde 29,23 oranında düştü.

Türkiye’de evler çok ucuz ama yabancıya! Dar ve orta gelirlilerin ev sahibi olması neredeyse imkânsız!

Türkiye'de yabancıların tatil semtlerine olan konut ilgisi devam ediyor. Bu durumu değerlendiren Alaattin Durmaz, Türkiye’deki yabancıların dövizdeki uçurum sayesinde çok rahat gayrimenkul sahibi olabildiklerini söyledi. Ancak Türklerin ise bir o kadar zorlandığını belirtti. 

türkiye yabancıya arsa satışı Haberi

türkiye yabancıya arsa satışı

Ali Haydar Hakverdi, bilgi edinme kanunu kapsamında Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nden 2015-2020 yılı ve 2020 yılının ilk 6 ayında yabancılara toprak satışının verilerini istedi. 

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre; Hakverdi'ye verilen cevap, bazı satışların ortaya çıkmasını sağladı. Buna göre Karayip denizinde yer alan 75 bin nüfuslu ve 754 kilometrekarelik ada ülkesi Dominika devleti uyruklu 16 kişi, Türkiye'den 231 bin metrekare toprak satın aldı.

Son 5 yılda en çok toprak satın alan ülkeler arasında Ürdün, Suudi Arabistan ve Mısır vatandaşları da ilk üç sırada yer aldı. Bu yılın ilk 6 ayında 3 milyon 141 bin 911 metrekare arazinin yabancılara satışı gerçekleşti. 2002'den bu yana yabancılara satılan arazi miktarı ise 116 milyon metrekareye yükseldi.

Böyle giderse kendi ülkemizde turist olacağız

CHP'li Ali Haydar Hakverdi, yabancılara...