30 / 04 / 2024

türkiye yeni konutlar fiyat endeksi

türkiye yeni konutlar fiyat endeksi

Konut fiyat endeksi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2015 yılı haziran ayına ilişkin konut fiyat endeksi verilerini açıkladı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,41, reel olarak ise yüzde 9,52 arttı.

İstanbul'daki konut fiyatları yüzde 28.76 arttı!

TÜRKİYE konut fiyatları endeksi (TKFE) Mart ayında, geçen yılın aynı ayma göre yüzde 18.56'ya yükselirken, en yüksek yıllık yükselişin gerçekleştiği il olan İstanbul'daki artış ise yüzde 28.76 oldu.

Konut fiyatlarındaki yıllık artış yüzdesi 18.56 oranında yükseldi!

Türkiye konut fiyatları endeksi (TKFE) Mart ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 18.56'ya yükselirken, en yüksek yıllık yükselişin gerçekleştiği il olan İstanbul'daki artış ise yüzde 28.76 oldu.

Konut Fiyat Endeksi ne demek? Yeni Konut Fiyat Endeksi ne demek?

Merkez Bankası'nın düzenli olarak açıkladığı verilerden biri olan Konut Fiyat Endeksi ne demek? KFE nasıl hesaplanır? Yeni Konut Fiyat Endeksi ne demek? YKFE nasıl hesaplanır?

Konut Fiyat Endeksi nedir? KFE ne demek?

Merkez Bankası'nın düzenli olarak açıkladığı verilerden biri olan Konut Fiyat Endeksi ne demek? KFE nasıl hesaplanır? Yeni Konut Fiyat Endeksi ne demek? YKFE nasıl hesaplanır?

Konut fiyat endeksi geçtiğimiz aya göre yüzde 0,97 arttı!

Ağustos ayında Türkiye Konut Fiyat Endeksi, bir önceki aya göre yüzde 0,97, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12,49 arttı...

Türkiye’de konutların güçlendirilmesinin maliyeti 500 milyar dolar!

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, 9’uncu Sürdürülebilir Finans Forumu’nda konuşma yaptı. Lopez, “Türkiye’de iklim kriziyle beraber konutları dönüştürmenin bedeli 1 trilyon dolar. Sadece konutları güçlendirmenin bedeli ise 500 milyar dolar” dedi.

Türkiye, yeni Ro-Ro hatlarıyla deniz ticaretindeki payını artıracak!

Türkiye, Ro-Ro hatlarına yeni alternatifler geliştirmeyi hedeflerken, gemi sanayinde de yerlilik oranını en az yüzde 90 seviyesine çıkarmak üzere kamu ve özel sektör işbirliğiyle çalışmalar yürütecek.

Türkiye yeni dönemde AB ile beyaz sayfa açmalı!

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, ikinci tur seçimlerin ardından Avrupa Birliği ile ilişkilerin canlandırılması gerektiğini belirterek, “Türkiye, adayı olduğu ve gümrük birliği içinde bulunduğu AB ile ilişkilerini yeniden düzenlemeli” dedi.

İş arayanlara müjde! Tesla Türkiye, yeni iş ilanlarını yayımladı! 4 farklı ilan var! 

Önümüzdeki sene Türkiye'de resmi olarak faaliyete geçecek olan Tesla, dört farklı alanda iş ilanları yayımladı. İşte, başta satış danışmanı olmak üzere birçok alanda personel ihtiyacını açıklayan Tesla Türkiye'nin yaptığı duyurunun detayları...

Yok böyle hamle! Büyük adım Türkiye'den geldi! Çılgınlar gibi altın topluyorlar  

Son zamanlarda Çin ve Hindistan gibi altın ithalatını sürdüren Türkiye yeni dünya düzeninde güçlü adımlarını devam ettiriyor. Türkiye, adeta çılgınlar gibi altın topluyor. İşte ayrıntılar...

Türkiye'de alınabilecek en ucuz konut fiyatı açıklandı! Sermayesini konuta yatıran kişi parayı bakın kaç yılda çıkarıyor

Türkiye'de konutların ortalama metrekare fiyatı, alınabilecek ortalama ev fiyatı ve konuta yatırılan paranın geri dönüş zamanı açıklandı. Türkiye genelinde fiyatlar bir milyon sınırına yaklaştı İstanbul'da ise rakam bir milyon lira bandını aştı. İşte detaylar...

Türkiye'deki konutların yüzde 59.80'i deprem sigortalı!

Türkiye'de DASK'ın kurulduğu Eylül 2000'den bu yana meydana gelen depremler sonrasında hasar sahiplerine 1 milyar 128 milyon lira ödeme yapıldı. Deprem ülkesi olan Türkiye'de konutların yüzde 59.80'i deprem sigortalı.

Türkiye konut sektöründe Avrupa'yı solladı!

Knight Frank tarafından açıklanan 2021 ilk çeyrek verilerine göre; Avrupa'da konut fiyatları en çok Türkiye'de arttı. Bu dönemde Türkiye'de konutlar yüzde 32 oranında değerlendi. 

Türkiye'de konutların yüzde 56.70'i deprem sigortalı!

İzmir'de geçen yıl 30 Ekim'de yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremden sonra Doğal Afet Sigortaları Kurumuna (DASK) 24 bin 518 hasar ihbarı yapılırken, sonuçlanan başvurular için yaklaşık 224 milyon TL ödeme yapıldı. Verilere göre, Türkiye'deki 17 milyon 682 bin 80 konuttan 10 milyonu aşkını sigortalı.

Türkiye'nin ilk 'Akıllı ve Güvenli Şehri'ndeki yeni etap konutlarının temeli yarın atılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu, Esenler'de önce "Sıfır Atık" projesi kapsamında geri dönüşümden elde edilen 500 bin defteri öğrencilere dağıtacak, sonrasında da Türkiye'nin ilk 'Akıllı ve Güvenli Şehri'ndeki yeni etap konutlarının temelini atacak.

Türkiye'de konut satış süreleri düşüyor! Konutlar 37 günde el değiştiriyor!

sahibinden Ağustos Ayı Emlak Endeksini yayımladı. Endekse göre, konut satış süresi hızla düşüyor, Türkiye’de konutlar ortalama 37 günde el değiştiriyor.

Türkiye'deki konutların yüzde 54'ü DASK güvencesinde!

DASK Yönetim Kurulu Başkanı Mete Güler, Türkiye'nin deprem sigortası karnesini açıkladı. Güler, Türkiye'deki konutların yüzde 54'ünün deprem sigortasının bulunduğunu ifade etti...

Türkiye'de konutların yüzde 55’i sigortalı!

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, 1 ve 7 Mart deprem haftası kapsamında açıklamalarda bulundu. Atilla Benli, "Güvenli yarınlar için Zorunlu Deprem Sigortası yanında, eşya ve konut sigortası, iş yeri sigortası ve kaskonun da depreme karşı teminat sağladığını unutmayalım"dedi...

türkiye yeni konutlar fiyat endeksi Haberi

türkiye yeni konutlar fiyat endeksi

Türkiye genelinde, 45 ilde son iki yılda yapımı gerçekleşen konutların değerleme raporları analiz edilerek hesaplanan Türkiye Yeni Konutlar Fiyat Endeksi (TYKFE) haziranda bir önceki aya göre yüzde 1,44 artarak 183,29'a yükseldi.


Üç büyük ilin konut fiyat endekslerindeki gelişmeler değerlendirildiğinde, 2015 yılı haziran ayında bir önceki aya göre İstanbul, Ankara ve İzmir'de sırasıyla yüzde 1,22, yüzde 0,86 ve yüzde 2,02 artış görüldü. Endeks değerleri bir önceki yılın aynı ayına göre ise İstanbul, Ankara ve İzmir'de sırasıyla yüzde 27,57, 12,20 ve 15,94 artış gösterdi.


TCMB'nin bazı il ve il gruplarını kapsayan 26 düzey bazında derecelendirdiği verilere göre, 2015 yılı haziran ayında yıllık bazdaki en yüksek değişimler yüzde 29,85 ile Aydın, Denizli ve Muğla grubu ve yüzde 27,57 ile İstanbul'da olurken, en düşük değişim...