05 / 05 / 2024

türkiye yeşil enerji sektörü dünya ikincisi

türkiye yeşil enerji sektörü dünya ikincisi

Türkiye, alternatif enerjiye yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor. 2013 yılında gerçekleştirilen ek kapasite yatırımlarının milli gelire oranında, hidro güç, jeotermal güç ve solar su ısıtma sektörlerinde dünyada ikinci sırada yer aldık.

Güney Koreli şirketler yatırım için Türkiye’ye geliyor!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Güney Koreli şirketlerin teknoloji, savunma ve enerji alanında Türkiye'ye yatırımı değerlendirdiklerini açıkladı.

BAE’nin Türkiye’ye yatırımlarının büyük bölümü yenilenebilir enerjiye olacak!

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan anlaşmaların büyük kısmının yeşil enerji yatırımları olduğu ifade edildi. BAE, bunun yanı sıra, belirli süre geri ödemesiz olan tahvillere de para yatıracak.

Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye 549 milyon dolarlık kaynak! Yenilenebilir enerji kullanımı artırılacak!

Dünya Bankası, kamu kesiminde yenilenebilir enerji kullanımının artırılması amacıyla Türkiye'ye 549 milyon dolar tutarında kaynak ayırdı. İşte ayrıntılar...

Avrupa’da enerji krizi büyüdü! Siparişler Türkiye’ye kayacak!

Avrupa’da enerji krizi nedeniyle fabrikalar kapanıyor. Kağıt-ambalaj, kimyevi ürünler ve demir-çelik-alüminyum siparişlerinin ise Türkiye’ye kayması beklenirken ihracatta da yüzde 20 artış bekleniyor.

Yabancılar Türkiye'ye konut almak için geliyor!

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, yabancıya konut satışıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tutdere, "Yabancı yatırımcılar her ay milyonlarca dolarlık portföylerini satarak Türkiye’den ayrılıyor. Yabancılar Türkiye'ye yatırım İçin değil, ev almak için geliyorlar" diye konuştu

Dünya Bankası, Türkiye’ye 265 milyon dolarlık deprem ve enerji finansmanı sağladı!

Dünya Bankası yaptığı açıklamada, Türkiye’ye 265 milyon dolarlık deprem ve enerji finansmanı sağladığını bildirdi.

Ar-Ge'de Türkiye'ye özgü model çalışmalarının sonuna gelindi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Ar-Ge kültürünün oluşturulmasının önemine işaret ederek "Ar-Ge'de Türkiye'ye özgü bir model üzerinde çalışmalarımızda sona geldik. İnşallah yakında sizlerle de paylaşacağız." ifadesini kullandı.

Türkiye yeşil bina sayısında Avrupa lideri!

Türkiye'de sertifikalı yeşil bina sayısı Nisan ayı itibarıyla 400'e ulaştı. Böylelikle yeşil bina sayısında 2017'den beri dünyada ilk 10 ülke arasına giren Türkiye, bu yıl 6'ncı sıraya yükseldi. Avrupa ülkeleri arasında ise ilk sıraya sahip oldu...

Sur Yapı Mutlu Evler Türkiye Yeşil Mavi fiyat listesi!

Peşin ödemelerde indirim sağlanan Yeşil Mavi projesinde teslime kadar aylık 1.900 TL'den başlayan taksitlerle konut sahibi olunabiliyor.  İşte Sur Yapı Mutlu Evler Türkiye Yeşil Mavi fiyat listesi...

Vestas'tan, Türkiye’deki yenilenebilir enerji piyasasına yeşil ışık!

Yıllık 10 milyar dolarlık geliriyle dünya çapındaki en büyük rüzgar enerjisi şirketi Vestas, Türkiye’deki yenilenebilir enerji piyasasına yeşil ışık yaktı.

İsrail gazı Türkiye'ye Mart 2018'de gelecek!

Enerji Zirvesi için bugün Türkiye’ye gelecek İsrail Enerji Bakanı Steinitz’in bir numaralı gündemi İsrail gazının taşınacağı güzergah olacak. Akdeniz üzerinden gidecek boru hattının Kıbrıs'ı pas geçerek, 2018 yılı Mart ayında doğrudan Türkiye'ye ulaşması planlanıyor.

Azerbaycan'dan Türkiye'ye 20 milyar dolarlık yatırım!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye ile Azerbaycan arasında enerji güvenliğini sağlayacak altyapının oluştuğunu belirterek, "Karşılıklı menfaat ve çıkarlarımız doğrultusunda bunu başarıyoruz, Türkiye'ye yaptığımız yatırım 20 milyar doları bulacak." dedi.

Kocaeli'deki dönüşüm Türkiye'ye örnek olacak!

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi’ni ziyaret eden Başkan Nevzat Doğan, “Hep birlikte sadece Kocaeli’ne değil, Türkiye’ye örnek bir kentsel dönüşümü hayata geçireceğiz” dedi.

türkiye yeşil enerji sektörü dünya ikincisi Haberi

türkiye yeşil enerji sektörü dünya ikincisi

Türkiye, alternatif enerjiye yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor. 2013 yılında gerçekleştirilen ek kapasite yatırımlarının milli gelire oranında, hidro güç, jeotermal güç ve solar su ısıtma sektörlerinde dünyada ikinci sırada yer aldık. Kaynak potansiyeli bakımından ise Avrupa'da kurulu güç olarak lider olan pek çok ülkeden daha iyi durumdayız.


Dün cari açığı incelediğimiz dosyamızda, enerji ve teknoloji açıklarımızın altını çizmiş ve geleceğimizi teminat altına almak için bu alanlara yoğunlaşmamız gerektiği sonucuna varmıştık. Bugün bu noktadan hareketle, enerji meselesiyle devam ediyoruz. Malum, bağımlılığımızı azaltmamız ve arz güvenliğimizi sağlamamızın yolu, alternatif enerji kaynakları yaratmaktan geçiyor. Burada da, yenilenebilir ve nükleerli çözümlere ihtiyacımız var.

Daha önce her iki konuya da ara ara değindim. Nükleere dair hassasiyetler olduğuna da… Bir de şunu iyi kavramamız gerekiyor. Yeşil enerji yürekten...