09 / 05 / 2024

Türkiye’de 1 milyar dolarlık yatırım

Türkiye’de 1 milyar dolarlık yatırım

10 milyar dolar cirolu Suudi ALJ Grubu, Türkiye’de 1 milyar doların üzerinde yatırım için sektör araştırıyor. Ali Haydar Bozkurt, “Çeyrek milyar dolarlık yatırımımızı minimum 4-5 katına çıkarmak istiyoruz” dedi.

Türkiye’de ilk kez satılık vasıta ilan sayısı 1 milyona yaklaştı!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen otomobil fiyatlarında düşüş devam ederken, Türkiye’de ilk kez satılık vasıta ilan sayısı 1 milyona yaklaştı. 

TÜİK açıkladı: Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,1'e çıktı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye'de işsizlik oranı, Ocak ayında bir önceki aya göre 0,2 puan artış göstererek yüzde 9,1 şeklinde oldu. Açıklanan rakamlara göre bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 214 bin kişi şeklinde belirlendi.

'Kiram pahalı, Türkiye'de yaşamak daha ucuz' diyen İngiliz turist, 1 ay Antalya'da otelde kalacak!

24 yaşındaki yaratıcı strateji uzmanı Josh Kerr, son dönemde Türk Lirası'nın dolar, euro ve İngiliz poundu karşısında yaşadığı değer kaybını fırsat haline getirdi. 'Kiram pahalı, Türkiye'de yaşamak daha ucuz' diyen İngiliz turist 1 ay Antalya'da 5 yıldızlı otelde kalacak. 

Türkiye'de fiyatı 1 milyon TL'den daha ucuz olan 8 otomobil! Yeni araç alacaklar dikkat! 

Otomobil markaları 2024 yılına ilişkin fiyat listelerini her ay güncellerken, yeni araç alacaklar fiyatları merakla araştırıyor. İşte Türkiye'de fiyatı 1 milyon TL'den daha ucuz olan 8 otomobil...

Türkiye'de ikamet izniyle yaşayan yabancı sayısı 247 bin 62 azalarak 1 milyon 107 bin 32 oldu!

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı verilerine göre Türkiye'de ikamet izni ile yaşayan yabancı sayısı 247 bin 62 azalarak 1 milyon 107 bin 32 oldu. 

Türkiye'de yaşayan yabancı nüfusu Komşu’yu da solladı! Yabancılar 1 milyon 518 bin 462 konutu kullanıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, Türkiye'de yaşayan yabancı sayısının Bulgaristan nüfusunu geçtiğini belirtti. Ayrıca, Gökçe yabancıların Türkiye genelinde 1 milyon 518 bin 462 konutu kullandığını söylüyor.

Türkiye’de konutların güçlendirilmesinin maliyeti 500 milyar dolar!

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, 9’uncu Sürdürülebilir Finans Forumu’nda konuşma yaptı. Lopez, “Türkiye’de iklim kriziyle beraber konutları dönüştürmenin bedeli 1 trilyon dolar. Sadece konutları güçlendirmenin bedeli ise 500 milyar dolar” dedi.

TÜİK açıkladı! Türkiye'de trafiğe kaydı yapılan her 9 otomobilden 1 tanesi elektrikli...

Türkiye'de bu yılın ekim ayında trafiğe kaydı gerçekleştirilen her 9 otomobilden 1'i elektrikli araçlardan oluştuğu kaydedildi. Buna göre, ayda trafiğe kaydı yapılan 75 bin 494 otomobilin 8 bin 340'ını elektrikli araçlardan oluştuğu bildirildi. İşte ayrıntılar...

Türkiye'de 1 milyon 814 bin emekli hâlâ çalışıyor! Bu gruptan yüzde 51'i ise EYT'li...

Türkiye'de EYT düzenlemesi ile emeklilikte resmen yeni bir çağ açıldı. Ancak, Türkiye'de 1 milyon 814 bin emekli hâlâ çalışıyor.

Dünyada gıda fiyatları son 1 yılda yüzde 11,8 geriledi! Türkiye’de yüzde 73,6 arttı!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Küresel Gıda Fiyatları Endeksi Ağustos'ta yüzde 2,1 düşüşle 121,4'e indi. Buna göre, dünyada gıda fiyatları son 1 yılda yüzde 11,8 gerilerken, Türkiye’de Gıda Fiyat Endeksi yüzde 73,6 artış gösterdi.

Türkiye'ye 1 milyar dolarlık destek. Para orada kullanılacak

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1 Milyar dolar değerinde destek gerçekleştirilecek. Bu desteğin tamamının deprem bölgesinde kullanılması bekleniyor.

Türkiye'de 1 milyon TL olan Fiat Egea, Bosna'da 460 bin TL! KDV ve ÖTV araç fiyatlarını katlıyor!

Otomobil fiyatları son günlerde sık sık gündem oluyor. Fiyatlarındaki yükselişlerin yanı sıra, yüksek vergi oranları aracın vergisiz fiyatını aşıyor. Türkiye'de 1 milyon TL olan sıfır araç, Bosna'da 460 bin TL'den satılıyor. 

Nothing Phone 1, Yeni Fiyat/Performans Kralı Olarak Türkiye'de Satışa Çıktı!

Carl Pei'nin kurucusu olduğu Nothing markasının yeni telefonu Nothing Phone 1, Türkiye'de satışa çıktı. Şeffaf arka kapak tasarımı ve güçlü özellikleriyle dikkat çeken telefon, fiyat/performans açısından iddialı bir seçenek sunuyor.

Türkiye’de 1 milyar dolarlık yatırım Haberi

Türkiye’de 1 milyar dolarlık yatırım

TOYOTA’nın dünyadaki en büyük distribütörü Suudi ALJ Grubu’nun Türkiye’de kurduğu ALJ Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı ve  CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Türkiye’deki yatırımlarını artırmak istediklerini ve otomobil dışında farklı sektörleri de incelediklerini söyledi. ALJ Grubu’nun 1945 yılından bu yana 16 ülkede yaklaşık 15 bin çalışanıyla farklı sektörlerde operasyonlar yürüttüğünü belirten Bozkurt,  grubun yıllık cirosunun 10 milyar doların üzerinde seyrettiğini ifade etti. Ağırlıklı olarak işlerinin otomotiv ve Toyota olduğunu belirten Bozkurt, gelecek yıl Toyota ile iş birliklerinin 60. yılını kutlayacaklarını aktardı.


ALJ Grubu’nun Türkiye’ye 1998 yılında Daihatsu markasıyla geldiğini hatırlatan Bozkurt, “Geldiğinden bugüne de her zaman Türkiye’nin geleceğine çok güvendi. Grubun ortaklarının Türkiye’ye karşı ayrı bir gönül sevdası da var” dedi. Türkiye’nin potansiyeline inanan ALJ Grubu’nun her zaman yeni iş ve yatırım...