06 / 05 / 2024

Türkiyede artış konutlar

Türkiyede artış konutlar

Türkiye genelinde konut fiyatlarında Şubat sonu itibarıyla yıllık artış yüzde 17.57'ye çıkarken, İstanbul'daki artışlar yüzde 27.74'ü buldu.

Türkiye’de konutların güçlendirilmesinin maliyeti 500 milyar dolar!

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, 9’uncu Sürdürülebilir Finans Forumu’nda konuşma yaptı. Lopez, “Türkiye’de iklim kriziyle beraber konutları dönüştürmenin bedeli 1 trilyon dolar. Sadece konutları güçlendirmenin bedeli ise 500 milyar dolar” dedi.

Banka komisyonlarındaki yüzde 3'lük akaryakıt fiyat artışı tepkilere neden oldu!

Art arda gelen akaryakıt zamlarının vatandaşı zorladığı yetmiyormuş gibi şimdi de bankalar akaryakıt komisyon oranını yüzde 3'e yükseltti. 1000 TL'lik yakıt alımında 30 TL banka komisyonu kesiliyor. Bu durum artık vatandaşların da tepkisine neden oldu. İşte konuyla ilgili detaylar...

Akaryakıt zammının ardı arkası kesilmiyor! Araç kullanmak artık yürek ister

Akaryakıt fiyatları artık durdurulamıyor. Seçim döneminde 19 lira seviyelerine seyreden akaryakıt fiyatları yeni zamla birlikte neredeyse iki katına çıkacak. Böylece motorinde seçim sonrası iki aydaki zam oranı yüzde 89,9’a ulaştı. İşte motorin ve benzinden güncel fiyatlar...

Fırsatçılara kötü haber! Artık bunu yaparsanız sonunuz hapis olacak

Kahramanmaraş'ta 6 Ocak 2023 Pazartesi günü gelen deprem tüm Türkiye'yi kenetlerken  kimileri de yüksek kira bedelleri isteyerek ev sahibi - kiracı gerilimine neden olmuştu. Kiraları yüksek ücretten veren ev sahiplerine artık ceza verilecek. İşte verilecek ceza

Çalışanların temel gelirleri eriyor! Ancak dikkat çeken açıklama geldi: Şirketlerin yan haklara ayırdığı bütçe artıyor!

Dünya genelinde yaşanan yüksek enflasyon sorunu nedeniyle çalışanların temel ücretleri hayat pahalılığı karşısında önemli ölçüde eriyor. Ancak dikkat çeken bir açıklama geldi. Zeynep Dağlı Kastro, şirketlerin yan haklara ayırdığı bütçenin 3 kat arttığını, bu artışın 2023 yılında devam etmesini bekle

Türkiye'deki konutların yüzde 59.80'i deprem sigortalı!

Türkiye'de DASK'ın kurulduğu Eylül 2000'den bu yana meydana gelen depremler sonrasında hasar sahiplerine 1 milyar 128 milyon lira ödeme yapıldı. Deprem ülkesi olan Türkiye'de konutların yüzde 59.80'i deprem sigortalı.

Türkiye'de konut satış süreleri düşüyor! Konutlar 37 günde el değiştiriyor!

sahibinden Ağustos Ayı Emlak Endeksini yayımladı. Endekse göre, konut satış süresi hızla düşüyor, Türkiye’de konutlar ortalama 37 günde el değiştiriyor.

Murat Kurum: Pütürge'deki konutlar Ekim'de teslim edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Ekim ayı içerisinde Pütürge merkezdeki konutların teslimini yapıyor olacağız" dedi.

Türkiye'deki konutların yüzde 54'ü DASK güvencesinde!

DASK Yönetim Kurulu Başkanı Mete Güler, Türkiye'nin deprem sigortası karnesini açıkladı. Güler, Türkiye'deki konutların yüzde 54'ünün deprem sigortasının bulunduğunu ifade etti...

TOKİ Kahramanmaraş Türkoğlu Konutları teslim ediliyor!

Kahramanmaraş Türkoğlu 190 adet konut projesi kapsamında İdarece inşa edilen konutların teslim işlemleri bugün başlıyor..

Depreme karşı güvenli binalar için su yalıtımı şart!

İZODER’in Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, Türkiye’de güvenli ve nitelikli binaların sayısının hızla artırılması gerektiğini belirtti. Pelesen, ''Depreme karşı güvenli binalar için su yalıtımı şart'' diye konuştu.

Cam binalar enerji tüketimini artırıyor!

Kısa sürede uygulanması ve estetik duruşuyla tercih edilen cam binalar statü sembolü haline geldi. TMMOB Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Köse cam binalar için, cephelerin ısı kaybına yol açtığını ve maliyetleri artırdığını söyledi.

Yavuz Işık: Türkiye’de konutların 3'te 1'i yenilenmeli!

Avrupa Hazır Beton Birliği ve Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, “Türkiye’deki konutların 3’de 1’inin değişmesi lazım. İstanbul’da minimum 1 buçuk milyon, Ankara’da ise en az 300 bin konutun yenilenmesi lazım” dedi.

Türkiyede artış konutlar Haberi

Türkiyede artış konutlar

Merkez Bankası'nın Türkiye Konut Fiyat Endeksi (TKFE) verilerine göre, konut fiyatları Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 1.72 artarken, konut fiyatlarındaki yıllık bazda reel artış da yüzde 9.32 düzeyinde gerçekleşti.



Metrekare başına konut değeri olarak hesaplanan birim fiyatlar 2014 yılı Şubat ayında

1,325.92 lira düzeyindeyken, bu yıl Şubat ayında 1,537.79 liraya yükseldi.

Türkiye genelinde son iki yılda yapımı gerçekleşen konutların değerleme raporları analiz edilerek hesaplanan Türkiye Yeni Konutlar Fiyat Endeksi (TYKFE) verilerine göre de, yeni konut fiyatlarındaki aylık artış yüzde 2.24 ve yıllık artış yüzde 14.48, yıllık reel artış da yüzde 6.44 oldu.



Üç büyük il arasında İstanbul'daki konut fiyatları artışları açık ara birinci oldu. Buna göre, fiyatlar aylık bazda İstanbul, Ankara ve İzmir ’de sırasıyla yüzde 2.45, yüzde 1.35 ve yüzde...