28 / 04 / 2024

türkiyede avm

türkiyede avm

Sektörün deneyimli ismi Abdullah Kiğılı, terör olayları, turist sayısındaki düşüş ve darbe kalkışmasından etkilenen perakende sektörü için acil önlem alınması gerektiğini dile getirdi.

AVM sayısı 2017'de 454'e ulaşacak!

Türkiye’de alışveriş merkezlerinde (AVM) kiralanabilir alan 10 yılda 4 kat büyüdü ve Mayıs 2015 itibarıyla toplam AVM sayısı 349’a yükseldi.

Türkiye, AVM pazarında üçüncü sırada!

Cushman & Wakefield’ın hazırladığı rapora göre, Rusya şu anda 17.7 milyon metrekare ile Avrupa’nın en büyük alışveriş merkezi pazarı olurken, Rusya’yı 9.2 milyon metrekare ile Polonya ve 8.3 milyon metrekare ile Türkiye takip ediyor.

Sermaye grupları AVM yatırımları için fırsat kolluyor!

AVM sayısı 343'e ulaştı. Ama Türkiye genelinde 14 ilde birer tane AVM yer alırken, 21 ilde ise hiç AVM bulunmuyor. Rekabetin düşük ve yatırımın geri dönüşünün fazla olması bu illere olan ilgiyi artırıyor.

AVM’ler artıyor esnaf azalıyor!

Türkiye’de 2004 yılında sadece 62 olan AVM sayısı, yüzde 400’den fazla artarak 350’ye yaklaşmış durumda. AVM sayısı sürekli artarken son bir yılda Türkiye’de esnaf sayısının 64 bin azalması dikkat çekiyor

Burada ne bir gökdelen var ne bir AVM!

Ceren Kumbasar dün güne Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün tweetiyle başladım. Kendisi Roma’dan attığı tweette, “Burada ne bir gökdelen var, ne AVM” diyordu. Bu tweet beni gülümsetti...

Türk insanının AVM algısı değişti!

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurumsal İletişim ve Varlık Yönetimi Grup Başkanı Süha Günel, son dönemde Türkiye'de yapılan alışveriş ve yaşam merkezlerinin yurt dışındaki benzerleriyle mukayese edilemeyecek ölçüde değişti...

Türkiye Avrupa'da hizmete giren AVM alanı açısından 2. sırada!

Türkiye'nin on yıllık ekonomik gelişme sürecine damga vuran en önemli sektör hiç kuşkusuz gayrimenkul. Sadece konut yatırımları değil beraberinde alışveriş merkezi furyası da bu dönemin belirgin özelliklerinden...

AVM sektörü 2021'e pozitif bakıyor!

İsfanbul Alışveriş Caddeleri Yönetim Direktörü Kemal Baştürk, AVM'lerin cumartesi günleri faaliyet gösterecek olmasının sektörü olumlu bir şekilde etkileyeceğini dile getirdi. 

AVM'lerde kira tartışması! Talepler arttı!

BMD Başkanı Sinan Öncel, tüm AVM’lerde ciro bazlı kira sistemine geçilmesini, cadde mağazalarında en azından Nisan 2021 sonuna kadar kiraların yarıya indirilmesini, Nisan 2021 sonuna kadar stopaj ve KDV’nin sıfırlanmasını talep ettiklerini açıkladı.

ECE Türkiye AVM’lerinin yeşil bina sertifikası mükemmel derece ile uzatıldı!

ECE Türkiye yönetiminde yer alan İstanbul’daki Marmara Park ve Eskişehir’deki Espark alışveriş merkezlerinin geçtiğimiz sene almış oldukları BREEAM In-Use sertifikaları “mükemmel” derece ile uzatıldı

Serhan Tınastepe: AVM’lerle kira konusunda sürekli görüşmeler halindeyiz!

Kategori Mağazacılığı Derneği (KMD) Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Tınastepe yaptığı açıklamada, "AVM’lerle kira konusunda sürekli görüşmeler halindeyiz" dedi.

Kemal Baştürk: AVM'lere yeni fonksiyonlar yüklenebilir!

AVM'lerinin açılması kararından bu yana doluluk oranlarıyla ilgili konuşan İsfanbul Alışveriş Caddeleri Yönetim Direktörü Kemal Baştürk, "AVM'lere yeni fonksiyonlar yüklenebilir" dedi.

Kemal Baştürk: AVM mağazalarımıza kira desteklerini veriyoruz!

İsfanbul AVM Yönetim Direktörü Kemal Baştürk, AVM'lerin 1 Haziranda açılmasına ilişkin, "AVM sektöründe bir ilki gerçekleştirerek Perakende Performans Yönetimi (PPY) sistemimiz ile tüm mağazalarımızı sektörel kırılımlarıyla takip edip gerekli kira desteklerini de vermeye devam ediyoruz" dedi...

AVM'lerde kira sorunu: 60 marka mağazalarını açmadı!

1 Haziran tarihiyle beraber tüm AVM'ler kapılarını açtı. İstanbul’daki Forum İstanbul, Gaziantep’teki Primemall, Bodrum Midtown ve Forum Denizli AVM'lerinde ise 60 marka, kira anlaşmazlığına dikkat çekerek mağazalarını açmadı...

AVM'lerde birçok iş yeri açılmadı!

Yaklaşık 2 aydır faaliyetleri durdurulan AVM'ler bugün yeniden kapılarını açtı. Fakat AVM’lerde beklenen talep görülmedi ve birçok iş yerinin kapalı olduğu görüldü...

AVM sektörü koronavirüsten olumsuz etkilenmeyi beklemiyor!

İsfanbul AVM Yönetim Direktörü Kemal Baştürk, Çin'de ortaya çıkan koronavirüs salgınına ilişkin açıklama yaptı. Baştürk, "AVM sektörüne olumsuz bir etki şu aşamada beklemiyoruz." dedi. 

Ortaç Özortaç, JLL Türkiye AVM Kiralama Direktörü oldu!

Ticari gayrimenkulde profesyonel hizmetler sunan JLL Türkiye'nin yeni AVM Kiralama Direktörü Ortaç Özortaç oldu.

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

ASKON, Rusya ve Irak'ta Türk AVM'si açacak!

ASKON Türk markaları yurtdışına açacak yeni bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. ASKON, Rusya ve Irak’ta sadece Türk ürünlerinin satılacağı iki Türk AVM’si açacak.

türkiyede avm Haberi

türkiyede avm


Sektörün deneyimli ismi Abdullah Kiğılı, terör olayları, turist sayısındaki düşüş ve darbe kalkışmasından etkilenen perakende sektörü için acil önlem alınması çağrısında bulundu: “Bir taraf patlamaya hazır, bir taraf bir şey yokmuş gibi davranıyor. AVM’ler boşalırsa bir daha dolması mümkün olmaz. AVM denizi bitti Türkiye’de. AVM yöneticileri 2001 krizindeki gibi sektörle masaya oturup kira sözleşmelerini yenilemeli, dövizi sabitlemeli.


1) AVM’lerdeki durum sıkıntılı. Bazı yabancı markalar Türkiye’den çıktı, bazılarının da çıkacağı söylentisi var. BMD Başkanı Sami Kariyo AVM’lerde yaşanan krizi de neden göstererek istifa etti. Siz sektörün geleceğini nasıl görüyorsunuz?


Bizim gibi yaşlıların yapması gereken tek şey var. Bu işe başladığımdan beri patronum. Patronlar önce kendilerine inanacak, aciz duruma düştüğünü etrafa hissettirmeyecek. Patron her zaman güçlü olacak, etrafa tebessümle bakacak. Bu artık ekip...