24 / 01 / 2025

Türkiyede deprem yaratan üç ana aktif fay zonu

Türkiyede deprem yaratan üç ana aktif fay zonu

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının verilerine göre, Türkiye'de nüfusun üçte ikisi deprem riski altında yaşıyor. AFAD'a göre Türkiye'de deprem yaratan üç ana aktif fay zonu yer alıyor.

Aile Bakanlığı'ndan deprem bölgesi yatırımlarına 1,9 milyar liralık destek...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 2025 Yılı Yatırım Programı açıklandı. Bakanlığın bu yılki yatırım bütçesi bir önceki yıla göre yüzde 26,6 artarak 5,25 milyar lira oldu. Yatırım bütçesinden deprem kaynaklı yatırımlara 1,9 milyar lira ödenek ayrıldığı belirtildi.

Prof. Dr. Naci Görür'den 2025 bütçesi çıkışı: Keşke burada deprem dirençli kentler yapmak için niyet olsaydı! 

Bilim Akademisi üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 2025 bütçesinde deprem kuşaklarındaki yerleşim alanlarının deprem dirençli yapılması ile ilgili amaçların olmamasına tepki gösterdi. İşte Görür'ün o açıklaması... 

Şehirlerin afetlere karşı dirençliliğinin artırılması için 2025 yılı bütçesinden 584 milyar TL tutarında ödenek ayrıldı!

2025 yılı Bütçe Teklifine ilişkin rakamsal detayları paylaşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz,  2025 yılı bütçesinde deprem hasarlarının giderilmesi ve şehirlerin afetlere karşı dirençliliğinin artırılması için 584 milyar lira tutarında ödenek öngörüldüğünü söyledi.

Bakan Özhaseki açıkladı! 2025 yılı sonuna kadar tüm deprem konutlarının teslimi yapılacak...

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bakan Özhaseki 2025 sene sonuna kadar da tüm hak sahiplerine evlerini teslim edeceklerini ifade etti.

Binaların ısı ve su yalıtımı deprem güvenliğini etkiler! Yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı? 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Füsun Sümer, ısı ve su yalıtımının binaların deprem güvenliğini de etkileyeceğini belirtti. Peki yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı?  İşte detaylar...

Türkiye’nin deprem haritası yeniden güncelleniyor

Türkiye Diri Faylarının Paleosismolojik Özelliklerinin Belirlenmesi Araştırma Platformu, diri faylar, fay segmentleri üstünde paleosismoloji temelli çalışmalar sürdürecek ve bu çalışmalar sonrasında Türkiye Deprem Tehlike Haritası yeniden güncellenecek. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye'nin en güvenli deprem şehirleri açıklandı: Deprem riski düşük iller!

Türkiye, deprem riski taşıyan bir coğrafyada bulunması nedeniyle vatandaşlarını tedirgin eden sık sık yaşanan depremlerle karşılaşabiliyor. Ancak, ülkedeki deprem riski farklı bölgeler arasında değişiklik gösteriyor. 

SON DAKİKA: Büyük deprem riski! Evimin altından fay geçiyor mu? Tam 110 ilçe canlı fay hattı üzerinde bulunuyor!

AFAD tarafından geliştirilen Türkiye Deprem Tehlike Haritası uygulaması sayesinde, herhangi bir konumun deprem tehlike değeri kolaylıkla öğrenilebilmektedir. Deprem riski sorgulama işlemi için ise, adrese özel sorgulama sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Buralarda oturanlar acil bilmeli! 7.5'in üzerinde deprem...Tam 110 ilçe canlı fay hattı üzerinde! Şimdi açıklandı!

AFAD tarafından geliştirilen Türkiye Deprem Tehlike Haritası uygulaması ile herhangi bir konumun deprem tehlike değeri kolayca öğrenilebiliyor. Adrese göre deprem risk sorgulama sayfasına buradan erişebilirsiniz.

Prof. Dr. Süleyman Pampal: Türkiye Deprem Tehlike Haritası güncellenmeli!

Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal yaptığı açıklamada 'Türkiye Deprem Tehlike Haritası'nın güncellenmesi gerektiğini dile getirdi.

Buralarda oturanlar dikkat! 7.5'in üzerinde deprem riski! Tam 110 ilçe fay hattı üzerinde! Şimdi AFAD açıkladı!

Yakın zamanda AFAD tarafından hayata geçirilen Türkiye Deprem Tehlike Haritası uygulaması, ülkenin herhangi bir noktası için deprem tehlike değerini bilmenizi sağlar. Adrese göre deprem risk sorgulama sayfası için tıklayınız…

Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan son dakika açıklaması: 7'den büyük bir deprem mutlaka olacak!

3 büyük depremden sonra bölgede sarsıntılar hala devam ediyor. Son olarak Konya'da 4,3, Sivas'ta 4,7 ve Malatya'da 4.7 büyüklüğünde depremler yaşandı. CNN Türk deprem danışmanı Şükrü Ersoy yaşanan bu depremlerin ne anlama geldiğini canlı yayında anlattı

Deprem Vakfı Başkanı da isyan etti: Betona su katan müteahhide bir daha ihale verilmesin!

Türkiye Deprem Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Erdik’e göre yıkıcı depremin yarattığı ağır tablonun nedeni şartnameye uygun iş yapılmaması. Bunun için de yanlış uygulama sigortası teminatıyla betona su katan müteahhide ihale verilmemesi gerekiyor.

Türkiyede deprem yaratan üç ana aktif fay zonu Haberi

Türkiyede deprem yaratan üç ana aktif fay zonu

Kuzey Anadolu Fay Zonu bin 200 kilometre, Doğu Anadolu Fay Zonu 700 kilometre, Ege Çöküntü Sistemi ise bin kilometre uzunlukta bulunuyor. Bunların dışındaki çok sayıda aktif fay zonu da ülkede deprem üretebiliyor.


Mevcut deprem bölgeleri haritasına göre, birinci deprem bölgesinde 33 milyon 979 bin 266 kişi, ikinci derece deprem bölgesinde de 23 milyon 375 bin 202 kişi yaşıyor. Bu bölgelerde yaşayanlar, toplam ülke nüfusunun üçte ikisini geçiyor.


Yeni...