02 / 05 / 2024

türkiyede emlak fiyatları yüksek mi

türkiyede emlak fiyatları yüksek mi

İstanbul Emlakçılar Derneği Başkanı Eyüp Yaşar Ovalı, Türkiye’deki emlak fiyatları dünya ortalamasının 5 kat üstünde olduğunu belirtti. Ovalı, buna bağlı olarak konut satışları da her geçen gün azaldığını söyledi.

Gayrimenkulde fahiş fiyatlar mercek altında: Kayıt dışı emlakçılar bakanlığın radarına girdi!

Ticaret Bakanı Bolat, gayrimenkul sektöründe spekülatif fiyat artışları kaynaklı tüketici mağduriyetleri için bakanlığın çalışmalarına devam ettiğini belirtti. TEMFED Başkanı Hacı Ali Taylan ise Kayıt dışı emlakçılara dikkati çekti.

Ev almak isteyenler buraya dikkat! Emlak fiyatları düşecek mi? İşte detaylar!

Ev fiyatlarına yönelik önlemlerin alınıp alınmayacağı, fiyatların düşüp düşmeyeceği Mehmet Şimşek'in göreve başlamasından sonra araştırılmaya başlandı. Vatandaşlar, gittikçe artan emlak fiyatlarının ne zaman inişe geçeceğini merak ediyor. İşte detaylar!

Beklenen İstanbul depremi emlak fiyatlarını uçurdu! Bu ilçelere göç arttı! Kiraların en çok arttığı yerler açıklandı!

Beklenen Marmara depremi İstanbul'daki emlak fiyatlarına da yansıdı. 1999 depremi öncesi yapılmış ve zemini kötü olduğu uzmanlarca söylenen semtlerdeki binalardan resmen göç başladı.

Gayrimenkul satışlarında yeni dönem başladı! Emlak fiyatlarındaki manipülasyon önlenecek!

Konut Finansmanı Paketleri’nin duyurulmasının ardından emlak fiyatlarında yaşanan keskin artışlar üzerine T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Resmi Gazete’de yayınlanan ‘538 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’ aracılığıyla bu konuda bazı düzenlemeler yapıldı. İşte detaylar...

Rusya'da emlak fiyatları artacak!

Rusya'da Ekonomi Politik Araştırmaları Merkezi Müdürü Vasiliy Koltaşov, emlak fiyatlarının bu sene yüzde 20 artabileceğine dikkat çekerek, kiralardaki artışın da yüzde 30'a ulaşabileceğini dile getirdi.

Çanakkale Biga'da emlak fiyatları iki kat arttı!

Çanakkale'nin Biga yabancı yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor.  Genelde yatırımcılar arsa, arazi ve köy evi satın alıyor ve artan talepler doğrultusunda emlak fiyatları artıyor.

Faizlerin düşmesiyle emlak fiyatları uçtu!

Kamu bankaları konut kredisi faizini azalttı ancak emlak fiyatlarını yükseltti. Talep artışıyla birlikte yüzde 25’e varan fiyat artışları vatandaşı mağdur etti. Ev alma hayali kuranlar, mağduriyet yaşadı.

Almanya’da emlak fiyatlarının düşmesi bekleniyor!

Koronavirüs salgı Almanya’da emlak piyasasını etkiledi. Uzun zamandır hızla yükselen emlak fiyatlarının düşmesi planlanıyor.

Galataport projesi açılmadan emlak fiyatlarını yükseltti! 

İlk kruvaziyer gemisinin Nisan 2020'de Galataport limanına yanaşması öngörülüyor. Karaköy'den Fındıklı'ya 1.2 kilometrelik bir alanda yapılan proje, daha açılmadan bölgedeki emlak fiyatlarını uçurdu...

Koronavirüs Rusya'da emlak fiyatlarını artırdı! 

Tüm dünyada etkisini gösteren koronavirüs, Rusya'da emlak fiyatlarının artmasına sebep oldu. Konutlara olan talep ise Mart ayının başından beri yükseliş gösteriyor...

Batman'da emlak fiyatları yükseldi!

Batman'da son yıllarda iş yerleri ve konutlarda büyük bir artış yaşanırken kira ve emlak fiyatlarındaki yükselişle ilgili konuşan emlak danışmanları, halkın büyük çoğunluğunun şikayetçi olduğu söylüyor.

Almanya'daki yüksek emlak fiyatları işletmeleri zorluyor!

TDU Başkanı Remzi Kaplan Almanya'da emlak fiyatlarının yüksek olması sebebiyle iş insanların ticari alan ve dükkan bulmakta zorlandıklarını, bundan dolayı işletmelerin Berlin’den taşındığını söyledi.

İzmir’de emlak fiyatları ne kadar?

İzmir’de emlak fiyatları vatandaşlar tarafından en çok araştırılan konular arasında bulunuyor. 2019’un ilk günleri ile 2020’nin ilk günleri arasında kıyaslama sonucu, konut fiyatı en çok il ve ilçeler açıklandı.

türkiyede emlak fiyatları yüksek mi Haberi

türkiyede emlak fiyatları yüksek mi

TÜİK verileri açıkladı. Konut satışı nisan ayıda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 10,9 geriledi. Kredili konut satışlarındaki gerileme yüzde 27.4’e yükseldi. 2016’nın Nisan ayında satılan toplam konut sayısı 106,348 adet oldu. İstanbul, konut satışlarında 19 bin ile en yüksek paya sahip. Yabancılara konut satışında ise tablo daha da vahim. Geçen yılın nisan ayına göre yüzde 14,4’lük bir azalma söz konusu. Bu arada en çok konut satışı Iraklılara yapıldı.  


BÜYÜKŞEHİRLERDEN KAÇIŞ VAR 

Vahdet’e konuşan İstanbul Emlakçılar Derneği Başkanı Eyüp Yaşar Ovalı, vatandaşların borç batağında olduğunu ifade ederek “Bankalar istediği kadar kredi versin vatandaş gırtlağına kadar borç batağında” dedi.  Kredi borcu olmayan kişinin yok denecek kadar az olduğunu söyleyen Ovalı,  “Dolayısıyla bankalar istediği kadar kredi kampanyaları yapsınlar, vatandaş buna yanaşmıyor. İkinci...