09 / 05 / 2024

türkiyede enflasyon oranı

türkiyede enflasyon oranı

Uluslararası Para Fonu ( IMF ) ve Dünya Bankasının Yıllık Toplantıları ve G20 oturumları kapsamında ABD’ nin başkenti Washington’da bulunan Babacan, AA’ nın sorularını yanıtladı...

Enflasyon sepetinde gıda ve konutun ağırlığı azaltıldı! TÜİK'ten yeni yıl güncellemesi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), enflasyon sepetinde güncellemeye gitti. Buna göre sepete eklenen maddeler olurken, gıda ve konutun ağırlığı azaltıldı. İşte detaylar...

ABD enflasyonu sonrası altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Bugün altın fiyatları ne oldu? 12 Ocak altın fiyatları

ABD'de piyasaların merakla beklediği enflasyon oranı dün açıklandı. Açıklanan oran sonrası altın fiyatlarında hareketlenmeler başladı. Peki ABD enflasyonu sonrası altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Bugün altın fiyatları ne oldu? 12 Ocak 2024 altın fiyatları.

Prof. Veysel Ulusoy'dan enflasyon açıklaması! Anladık mı gerçek enflasyon oranını şimdi?

Bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu'nın (ENAG) kurucusu Veysel Ulusoy, sosyal medya hesabı X'ten bütçe rakamlarına değinerek gerçek enflasyon rakamını açıkladı.

4 aylık enflasyon farkı resmen açıklandı! Memur ve emekli maaş artışı peş peşe hesaplandı! İşte 2024 zamlı maaşlar...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ekim ayı enflasyon oranını açıkladı. Bu kapsamda memur ve emekli maaş artışları için 4 aylık fark belli oldu. Peki, Memur, emekli maaş artışı ne kadar olacak?

TÜİK enflasyon rakamları sonrası döviz kurları! Euro ne kadar oldu? Bugün euro/TL kaç lira?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, yıllık enflasyon yüzde 60 eşiğini aştı ve yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından gözler döviz kurlarına çevrildi. Dolar yukarı yönlü hareket ederken euro bugün ne kadar oldu? 3 Ekim Salı e

İstanbul'un enflasyon oranı yüzde 74,2 ile son altı ayın zirvesinde!

28 Mayıs seçimlerinden sonra vergilere ve akaryakıt fiyatlarına yapılan peş peşe zamlar enflasyonu derinden sarstı. Buna göre enflasyon İstanbul’da aylık bazda yüzde 8,80, yıllık bazda ise yüzde 74,17 arttı. 

Enflasyon hesabı şaştı! Son 18 ayın en yüksek enflasyon oranı yaşanıyor!

Yıllık enflasyon hesabında 8 aydır devam eden düşüş trendi sona erdi. Yıllık enflasyon TÜİK verilerine göre yüzde 47,83’e yükseldi.

Ağustos ayı kira artış oranı belli oldu: 2023 Ağustos kira zammı ne kadar oldu? 

TÜİK ağustos ayı kira artış oranı TEFE-TÜFE netlik kazandı. Ağustos 2023 kira zammı bugün belli olan TÜİK enflasyon verileri kapsamında netlik kazandı. İşte detaylar...

ABD'de enflasyon dip yaptı, kurlar şaşırttı! 1 dolar kaç TL? Euro ve Sterlin ne kadar? 14 Temmuz 2023!

ABD'deki enflasyon oranı Haziran ayında yüzde 3 olarak kaydedildi, bu değer son iki yılın en düşük seviyesine ulaştı. Peki 14 Temmuz 2023 Cuma dolar, euro ve sterlin ne kadar? İşte dolar, euro, sterlin kuru...

Haziran ayı TÜFE-TEFE oranı ve kira artış oranı yüzde kaç oldu 2023?

Mayıs ayı enflasyon rakamları bugün belli oldu. Milyonlarca ev sahibi ve kiracı kira artış oranını sorguluyor. Peki, Haziran ayı TÜFE-TEFE oranı ve kira artış oranı yüzde kaç oldu 2023? İşte detaylar...

Mayıs ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? 

Mayıs ayı enflasyon seviyeleri yakın mercek altında. Emekli, memur ve dolaylı olarak tüm herkesin yeni aylığını tespit edecek altı aylık enflasyon verileri için geri sayım başladı. Peki mayıs ayı enflasyon seviyesi ne zaman açıklanacak? 

Mayıs ayı enflasyon oranları belli oldu mu? TÜİK enflasyon oranlarını açıkladı mı?

Mayıs ayı enflasyon oranları için TÜİK'ten yapılacak açıklama bekleniyor. Enflasyon verileri Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK) her ayın ilk haftası paylaşılıyor. Peki, mayıs ayı enflasyon oranları belli oldu mu? Ne zaman belli olur?

AB, Türkiye için büyüme tahminini ve enflasyon oranını açıkladı

AB Komisyonu'nun "Avrupa Ekonomik Tahminleri 2023 İlkbahar" raporu yayımlandı. AB Komisyonu raporunda Türkiye ekonomisinin 2023 ve 2024 yıllarındaki büyüme ve enflasyon rakamları belli oldu.

türkiyede enflasyon oranı Haberi

türkiyede enflasyon oranı

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, hükümet ve Merkez Bankasının birinci önceliğinin enflasyon oranını daha makul seviyelere çekmek olduğunu belirterek, sıkı maliye politikaları ve düşük bütçe açığının bu önceliğin en büyük destekçileri olacağını söyledi.


Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankasının Yıllık Toplantıları ve G20 oturumları kapsamında ABD’nin başkenti Washington’da bulunan Babacan, AA’nın sorularını yanıtladı.


Türkiye ekonomisine ve Orta Vadeli Program'a ilişkin değerlendirmelerde bulunan Babacan, “Cari açıkla mücadele ciddi bir başarı ortaya koyduk ve bunu çok kısa zamanda gerçekleştirdik. Geçen sene yüzde 7,9 olan cari açığı, bu yıl yüzde 6’nın da altında bir rakamda görmeyi bekliyoruz” dedi. 


Babacan, cari açıkta yüzde 2 puanın üzerine çıkması beklenen düşüşün büyümeden fedakarlık yapılmadan gerçekleştirildiğine de dikkati çekerek, bunun Türkiye'nin yüksek büyümeye ulaştığı zaman yüksek cari açık vereceği...