16 / 05 / 2024

türkiyede hurda çelik işleme

türkiyede hurda çelik işleme

Hurda… Çelik sektörü için en önemli üretim girdilerinden biri. Sektör üretim tesislerinde hammadde olarak yüzde 70 oranında hurda kullanıyor ve dünyadaki hurda ticaretinin yüzde 20’sini yapıyor.

Çelik sektörü enerjisinin yüzde 25’ini yenilebilir kaynaklardan elde etmeyi hedefliyor!

Türk demir-çelik sektörü, bu hedefe katkı koyacak olan AB destekli Karbon Yönetimi İçin Kümeler Arası İş Birliği Projesi başlatıldı.

Çok katlı binalardan kaçanlar çelik ev alıyor! Çelik evlere talep gittikçe yükseliyor!

Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya, vatandaşın çok katlı evlerden kaçtığını ve çelik evleri tercih ettiğini açıkladı.

Türk demir-çelik sektörü Avrupa’da toparlanmaya başladı

Türkiye demir-çelik sektörü, Afrika pazarındaki istikrarlı büyümesini devam ettirirken Avrupa pazarında da toparlanmaya başladığı kaydedildi. Türkiye’nin 2023 senesi Ekim ayı ihracatı yüzde 7,4 otranında artış ile 22,9 milyar dolar olarak gerçekleşti. İşte haberin ayrıntıları...

İhracatçılar açıkladı! Demir çelik sektörü 2024 yılına hedef koyamıyor

Türk demir çelik ve demirdışı metaller sektörünün dünyadaki rekabet gücünü kaybettiğini belirten Ege Demir ve Demirdışı Metallar İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ertan, ihracatta Avrupa’nın payının yüzde 43’ten yüzde 31’e gerilediğini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye, demir çelik üretiminde dünyada 8. Avrupa'da ise 2. oldu!

Türkiye’de hem de dünyanın bazı ülkelerine demir çelik ürünleri pazarlayan Evren Akar sektör hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. İşte Akar'dan dikkat çeken açıklamalar...

Hurda fiyatlarına büyük indirim geldi! Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar oldu? 5 Nisan 2023 hurda fiyat listesi

Hurda fiyatlarına bugün indirim geldi. Bakır fiyatlarının gerilemesi ile bakır hurda fiyatları düştü. Peki hurda fiyatları ne kadar? Güncel hurda fiyatları kaç lira? 5 Nisan 2023 hurda fiyat listesi.

150 metrekare çelik ev fiyatları ne kadar? 25 Mart 2023 fiyat listesi!

Çelik evlerin fiyatları tıpkı diğer betonarme yapıların metrekaresine bağlı olarak değişmektedir. İşte en çok araştırılan çelik ev metrekareleri ve onların fiyat aralıkları!

Arçelik süpürgelerini gördünüz mü? İşte tüm Arçelik süpürgeleri ve Mart 2022 fiyat listesi…

Elektrikli süpürgeler, evlerdeki en büyük yardımcılardan. Yeni bir süpürge almak ya da eskisini değiştirmek isteyenler bu yazımız tam size göre. İşte Arçelik süpürgelerinin tüm modelleri ve Mart 2022 fiyat listesi…

Türk demir-çelik endüstrisinde Yeşil Mutabakat dönüşümü 2025'e kadar yapılmalı!

Türk Demir Çelik Sanayisi AB Yeşil Mutabakatı'ndan en çok etkilenecek sektörlerden biri olacak. Bu nedenle sektörde Yeşil Mutabakat dönüşümünün 2025'e kadar tamamlanması gerektiği ifade ediliyor.

Çelik ithalatında vergi indirimi havası!

ABD, Türkiye’ye çelik ithalatına uyguladığı yüzde 50 oranındaki gümrük vergisini yüzde 25’e indirdi. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan çelik ithalatında vergilerin düşürülmesini olumlu olarak karşıladıklarını ifade etti.

Birtan Kağıt Demir Hurda Ve Dış Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Birtan Kağıt Demir Hurda Ve Dış Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün Esenyurt'ta 130 bin TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Çelik üreticileri ihracata yöneldi!

Türkiye'nin çelik ihracatı, ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 60,5 artarak 2,3 milyon tona ulaştı.

türkiyede hurda çelik işleme Haberi

türkiyede hurda çelik işleme

Çelik İhracatçıları Birliği bünyesinde faaliyet gösteren Matil Malzeme Test ve İnovasyon Laboratuvarları A.Ş., eğitim misyonu kapsamında başlattığı “Çelik Teknoloji Seminerleri”nin ikincisini Akredite Gözetim Firmaları Derneği işbirliğiyle “Çelik Hurda Kalitesi ve Eksperliği” konusunda gerçekleştirdi. Çelik sektörü temsilcilerinin yanı sıra hurda toplayıcıları, geri dönüşüm tesis işletmeleri ve satıcıların geniş katılım gösterdiği seminerde, eğitmen Mehmet İzmir hurda ithalinde dikkat edilmesi gereken noktaları, hurda eksperinin nitelikleri ve görevlerini dinleyicilere aktardı.

Türk çelik sektörü, üretiminin ana malzemelerinden birini oluşturan hurdanın önemli bir bölümünü ithal etmek zorunda. Çelik üretiminin artması ile birlikte hurda ithalinde de artış yaşanıyor. Gelecek dönemlerde bu miktarların daha da artması bekleniyor. İthal hurdayı alırken çelik sektörü temsilcileri tarafından dikkat edilmesi gereken en önemli unsur ise çeşit ve kalite. İyi bir hurdanın ekonomik...