03 / 05 / 2024

türkiyede inşaatta çalışan kaç kişi var

türkiyede inşaatta çalışan kaç kişi var

Küresel sorunlara, seçim belirsizliğinin yarattığı atmosfere rağmen 2015 yılı Eylül ayında işsizlik oranı yüzde 10,3'e indi. Toplam istihdam ise yüzde 3,8 artışla 27 milyonu aştı.

Ücretli çalışan sayısı 15 milyon 104 bin 259 oldu! İnşaat sektöründe yüzde 14,1 artış! 

TÜİK tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türkiye'deki ücretli çalışan sayısı şubatta aylık bazda yüzde 0,6 yükselirken, yıllık bazda yüzde 4,1 artış gösterdi. Peki inşaat sektöründe durum ne? İşte sektör sektör o rakamlar... 

TÜİK açıkladı! Ücretli çalışan sayısı 3 ay içinde 367 bin 305 kişi azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan veriler kapsamında, Türkiye'deki ücretli çalışan sayısı eylül ayından bu zamana kadar 367 bin 305 kişi azaldığı açıklandı. Buna göre, üç ayda çalışan sayısındaki düşüş yüzde 2,4 olarak gerçekleşti.

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 10,2 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan istatistiklere göre ücretli çalışan sayısı inşaat sektöründe yüzde 10,2 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 2,1 artış gösterdi.

Aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayan kadın müteahhit inşaatta ustalığa başladı!

Türkiye genelinde inşaat sektöründe yaşanan usta sıkıntısı, işverenleri zor durumda bırakıyor. Sakarya'da kadın müteahhit aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayınca kendisi inşaatta ustalığa başladı. 

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerinde ücretli çalışan sayısı yüzde 2,6 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı Ekim ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 2,6 artış gösterdi.

Türk Sağlık Sen'den İzmir Şehir Hastanesi çağrısı! En az 3 bin sağlık çalışanı için acil atama bekleniyor!

İzmir Şehir Hastanesi zorunlu görevlendirmelerle toplanan sağlık personelleri ile açılışı yapılırken, Türk Sağlık Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Atıcı, en az 3 bin sağlık çalışanının İzmir'e atanması talebinde bulundu.

'İnşaatta çalışacak usta ithal edilmeli!'

İMKON Denetim Kurulu Üyesi Şaban Topal, inşaatta çalışacak işçi eksikliğine dikkat çekerek ithal usta önerisinde bulundu. 

Kamuda çalışan mühendis ve teknik personel için üç yeni sendika kuruluyor

Kamuda çalışan mühendisler ve teknik hizmet sınıfı personelleri, için "Mühendis Tek-Sen Enerji", "Mühendis Tek-Sen Ulaştırma" ve "Mühendis Tek-Sen Tarım-Orman" olmak üzere üç sendika kuruldu. İşte haberin ayrıntıları...

TÜİK: İnşaat sektörlerinde çalışan işçi sayısı yüzde 12,8 arttı!

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, inşaat, sanayi ve ticaret-hizmet sektörlerinde çalışan sayısı bir önceki aya göre eylülde değişmedi. Ancak inşaatta çalışan işçi sayısı geçen seneye göre yüzde 12,8 arttı.

İnşaat sektöründe istihdam rekoru kırıldı, sektörde çalışan sayısı 1,7 milyon seviyesine ulaştı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre; Türkiye'de ağustos ayında "inşaat" alanında ücretli çalışan sayısı bir virgül yedi tüm zamanların en yüksek seviyesine yükseldi. İşte haberin ayrıntıları...

TÜİK Eski Başkanı Aydemir: ‘Geriye dönük 3-4 senenin düzeltilip çalışan kesimin aylığına yansıtılması lazım’

TÜİK’in açıkladığı düşük enflasyonun halkı yoksullaştırdığını belirten Birol Aydemir, “Geriye dönük 3-4 senenin düzeltilip çalışan kesimin aylığına yansıtılması lazım” dedi. Aydemir, ekonominin bir senede yoluna girebileceğini söyledi.

Hesaplar karıştı! Kıdem tazminatındaki artış ikiye böldü! 10 yıllık çalışan…

Memur ve emekliye yapılan zamdan sonra 2023 yılı için kıdem tazminat tavanı 17 bin 904 TL olarak belirlendi. Ancak 10 yıllık çalışan için bu durum farklılık arz ediyor. İşte detaylar!

İşten çıkarma dalgası yayılıyor! Dev banka karlılık hedefini tutturmak için binlerce çalışanını işten çıkaracak

Goldman Sachs 4 bine yakın kişiyi işten çıkarmayı planlıyor. ABD'nin en büyük bankalarından Goldman Sachs, karlılık hedeflerini tutturabilmek amacıyla 4 bine yakın çalışanını işten çıkarmayı planlıyor.

türkiyede inşaatta çalışan kaç kişi var Haberi

türkiyede inşaatta çalışan kaç kişi var

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 Eylül ayı işgücü verilerini açıkladı. Verilere göre 2014 Eylül ayında yüzde 10,5 olan işsizlik oranı, 2015’in aynı ayında yüzde 10,3’e indi. Ancak 2015 yılı Ağustos ayında işsizlik yüzde 10,1’di.


Geçen yılın eylül ayında 3 milyon 64 bin olan işsiz sayısı da bu yıl 3 milyon 103 bine çıktı. Ayrıca mevsim etkilerinden arındırılmış işsizlik oranı ise bir önceki döneme göre değişmedi ve yüzde 10,4 oldu.


Bu oranın son 3 aydır aynı seviyede kalması, önemli bir sorun olarak dikkat çekiyor.Yine Eylül 2015’te, işsizlik oranı erkeklerde yüzde 8,9, kadınlarda yüzde 13,3 oldu. Aynı dönemde tarım dışı işsizlik oranı da genelde yüzde 12,4’e inerken, erkeklerde yüzde 10,2, kadınlarda ise yüzde 18,3 olarak hesaplandı.


Geçen yılın eylül ayında yüzde 19,1 olan genç...