28 / 07 / 2024

türkiyede konut sigortası

türkiyede konut sigortası

Doğal Afet Sigortaları Kurumu ve sigorta şirketleri, zorunlu deprem sigortasına ilişkin bilincin artması için çalışmalar yapsa da sigortalılık oranı yüzde 40'ı aşmıyor.

Ev sahipleri dikkat! Konut sigortası ve DASK arasındaki fark nedir?

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından pek çok ev sahibi de DASK ile ilgili detayları araştırmaya başladı. Peki Konut sigortası ve DASK arasındaki fark nedir?

Konut sigortası nedir, neleri kapsar? Konut sigortası fiyatı 2023 ne kadar? 

Deprem ülkesi olan Türkiye'de konut sigortasının detayları merakla sorgulanıyor. Peki, Konut sigortası nedir, neleri kapsar? Konut sigortası fiyatı 2023 ne kadar? 

Konut sigortası nedir? 

Türkiye'de yaşanan doğal afetlerden sonra konut sigortası kavramı gündemde yer alamaya başladı. Peki, Konut sigortası nedir? İşte merak edilen tüm detaylar...

Konut sigortası neden önemlidir? Konut sigortası hangi riskleri kapsar?

Konut sigortası, birçok olumsuz durumda konutların korunmasına yönelik birçok hak tanıyan bir sigorta türüdür. Yangın, deprem, hırsızlık ve su baskını gibi durumlarda işe yarayan bu sigorta türü zorunlu olmasa da yaptırılabilir. Peki konut sigortası neden önemlidir, hangi riskleri kapsar?

Orman yangınları konut sigortasına talebi artırdı!

İklim değişikliğinin sebep olduğu aşırı sıcaklar, son dönemlerde Türkiye'nin Ege ve Akdeniz başta olmak üzere birçok bölgesinde orman yangınlarına neden oluyor. Bu durum bölgede yaşayan halk ve yazlık sahiplerini tedirgin ederken, konut sigortasına olan talebi de oldukça artırdı.

Ev sahipleri ve kiracılara son dakika uyarısı! DASK ve konut sigortası poliçelerinde bunlara dikkat!

Türkiye'de 11 ilde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından  DASK ve konut sigortası detayları sık sık araştırılıyor. Uzmanlar iki sigorta türü arasındaki farkları ile ilgili bilgileri paylaştı ve uyarılarda bulundu.

Deprem olursa DASK ne kadar öder? DASK ve deprem sigortası aynı mı? DASK ve konut sigortası aynı mı?

Deprem gerçeği bireyleri sigortalar konusunda araştırmaya sevk etti. Özellikle DASK ve konut sigortasına dair sorulan soruların sayısı gün geçtikçe artmaktadır. İşte bu konudaki detaylar!

Konut poliçesi nedir? Konut sigortası neleri kapsar?

Konut ve içerisindeki eşyaları hasar görme risklerine karşı konut sigortası ile güvence altına almak mümkün. Peki, Konut poliçesi nedir? Konut sigortası neleri kapsar? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Generali Sigorta'dan her bütçeye uygun konut sigortası: Süper Evim!  

150 yılı aşkın köklü geçmişiyle müşterilerine hizmet veren Generali Sigorta’nın Süper Evim Konut Sigortası ürünü ile müşterilerine esnek teminat paketleriyle her bütçe ve ihtiyaca göre tamamen isteğe bağlı olarak özelleştirilen bir sigortacılık deneyimi sunuyor. 

Konut sigortasıyla ilgili tüm merak edilenler 5 soruda tüm detaylarıyla!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sigortası, konut ve içerisinde bulunan eşyaları kapsamlı şekilde korur. İşte Konut sigortasıyla ilgili tüm merak edilen 5 soruda tüm detaylarıyla...

Konut sigortasında hangi hizmetlerden yararlanılabilir?

Konut sigortası bir evde meydana gelebilecek birçok olumsuzluk sonrasında oluşan hasarları giderir. Bu yüzden konut sigortası, Türkiye'de sigorta türlerinde en çok uygulananlar arasında yer alıyor.

Afetler sonrası konut sigortasına talep patladı!

Son zamanlarda Türkiye genelinde artan doğal afetler nedeniyle konut sigortasına talep arttı. Evini korumak isteyen vatandaşlar 200 ila 450 TL arasında bedel ödeyerek evini sigorta yaptırabilir.  

Orman yangınlarında konut sigortası koruması var mı?

Son zamanlarda Türkiye genelinde çok sayıda kentte çıkan orman yangınları birçok evi kullanılmaz hale getirdi. Peki orman yangınlarında konut sigortası koruma sağlar mı? DASK orman yangınları için geçerli olur mu işte detaylar...

türkiyede konut sigortası Haberi

türkiyede konut sigortası

Rakamlar, 17 Ağustos Marmara depremi gibi bir felaketi yaşamış Türkiye'de, zorunlu deprem sigortasının öneminin yeterince kavranmadığını ortaya koydu. Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) verilerine göre Türkiye'deki her 10 konuttan 6'sının zorunlu deprem sigortası bulunmuyor.


2000 yılında kurulan ve o günden bu yana depremzedelerin yanında olan DASK'ın ödediği tazminat tutarı 161,2 milyon liraya ulaştı.


Devletin bir güvence olarak sunduğu Zorunlu Deprem Sigortası, konutları depreme ve depremin doğrudan neden olduğu yangın, infilak, yer kayması ve tsunami gibi afetlere karşı güvence altına alıyor. Yıllık olarak düzenlenen ve konutun yapı tarzına, brüt yüz ölçümüne ve bulunduğu bölgenin deprem riski derecesine göre hesaplanan poliçelerin prim tutarlarının herkesin karşılayabileceği seviyede tutulmasına özen gösteriliyor. Hasar sonucunda ortaya çıkan tazminat, DASK tarafından hak sahibinin hesabına yatırılıyor.


Zorunlu Deprem Sigortası uygulamasının...