17 / 05 / 2024

türkiyede kredi kartı tasarrufu

türkiyede kredi kartı tasarrufu

Tüketimin tamamen kredi kartına dönmesi durumunda Türkiye üç yılda 43 milyar liralık tasarruf sağlayacak. Bu tutar 10 köprü yapmaya yetiyor. Ayrıca bu tutarla Ankara-İzmir hızlı demiryolu hattından 11 tane, 400 yataklı hastane yapılabiliyor...

Kredi ve kredi kartı borçlarında icra takibi zirve yaptı! 1 haftada 1.2 milyar TL arttı!

Cumhuriyet Halk Partisi'nin hazırlamış olduğu ekonomi raporuna göre bankaların icra takibine aldıkları bireysel kredi ve kredi kartı alacakları ise 19-26 Nisan 2024 haftasında 1.2 milyar Türk Lirası daha arttı ve 59.7 milyar Türk Lirası'na çıktı. 

Kredi kartı kullananlara kötü haber! Kredi kartı faiz oranları artırıldı!

Milyonlarca kredi kartı kullanıcısını yakından ilgilendiren kritik karar Merkez Bankası'ndan geldi. Alınan yeni kararla birlikte kredi kartında aylık azami akdi faiz yüzde 4,25'e yükseltildi.

Kredi kartı harcamalarında yeni rekor geldi! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre göre, kredi kartı harcamaları 1 Mart 2024 haftası itibarıyla 262,2 milyar Türk Lirası ile rekor seviyelere ulaştı.

Kredi kartı olanlar dikkat! TÜRKBESD'ten kredi kartı uyarısı geldi! 

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği, kredi kartlarına gelecek olası bir düzenlemeyle ilgili  değerlendirmede bulundu. Kredi kartı olanlar dikkat, taksitler azaltılacak mı?

'Kredi kartına taksit kaldırıldı' iddiasına son nokta! Bakan Şimşek'ten açıklama geldi..

Son zamanlarda kredi kartı taksitlerinin kaldırılacağına yönelik haberler çıkmaya başladı. Vatandaşlar merakla konunun detayını araştırırken Dezenformasyonla Mücadele Merkezi konuyla ilgili açıklama yaptı, Bakan Şimşek duyurdu...

Türkiye Bankalar Birliği açıkladı! Kredi kartı kullanımları kısıtlanacak! 

Bireysel kredi kartı borçları 1.2 trilyon Türk Lirası'na kadar geldi. Bu kapsamda, açıklama yapan Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar, kredi kartına düzenleme yapılabileceğini kaydetti ve konu ile ilgili açıklamada bulundu.

Bankalardan müşterilerine 'Kartınız kapanabilir' mesajı! Kredi kartında yeni düzenlemeler geliyor...

Bankalar kredi kartı kullanıcılarına ''kredi kartınız kapanabilir'' mesajı attı. Mesajlar karşısında şoke olan vatandaşlar nedenini araştırmaya başlarken, bankalar nedeninin açıkladı. İşte detaylar...

Kredi kartından altın ve döviz alanlar dikkat! Kartınız her an kapanabilir

Enflasyonla mücadele kapsamında atılan sıkılaştırma adımlarına bir yenisi eklendi. Ekonomist Tunç Şatıroğlu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kredi kartından altın ve döviz alanların kartlarının her an kapanabileceğini bildirdi.

Kredi kartında flaş düzenleme! Kısıtlanıyor mu? Ekonomistler olasılıkları peş peşe sıraladı

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar, kredi kartı kullanımındaki artışlara dikkat çekerek düzenleme gelebileceğini açıkladı.

Kredi kartı kullananlara şok haber Bakan Şimşek'ten geldi! Taksit uygulaması kaldırılıyor mu?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kapalı toplantıda kredi kartı taksitli uygulamasına olumsuz yaklaştı ve ''Bu iyi değil'' dedi. Peki kredi kartı taksit uygulaması kaldırılıyor mu? 

Merkez Bankası açıkladı: Kredi kartı azami faizinde değişiklik yok!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) internet sitesinde kredi kartı azami faiz oranlarına ilişkin basın duyurusu yayınlandı. Bu kapsamda TCMB değişiklik olmayacağını duyurdu.

Geçim derdi vatandaşı kredi kartına mahkum etti! Kredi kartı borçları asgari ücretin 2.5 katına ulaştı!

Milyonlarca vatandaş ihtiyaçlarını giderebilmek için kredi kartı kullanmak zorunda kalıyor. Artan kredi kartı borçları ise asgari ücretin ortalama 2.5 katına ulaştı. 

Kredi kartı kullananlar dikkat! Merkez Bankası'ndan son dakika kredi kartı açıklaması! Faiz oranları artmayacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından kredi kartı kullananlara müjdeli haber geldi. Aralık ayında kredi kartı azami faiz oranları ve üye iş yeri azami komisyon oranlarında değişiklik olmayacağı açıklandı.

türkiyede kredi kartı tasarrufu Haberi

türkiyede kredi kartı tasarrufu


Türkiye'de kredi kartı kullanımının artmasıyla on milyarlarca liralık tasarruf sağlanabilir. MasterCard ve Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi ve Ekonometri Merkezi’nin raporu, Türkiye’de nakit yerine kart kullanımının artmasıyla 2015 yılına kadar kazancın 43 milyar liraya ulaşacağını ortaya koydu. Türkiye, elde ettiği bu tasarrufla Ankara-İzmir hızlı demiryolu hattından 11 tane, 400 yataklı hastane veya 10 tane köprü yapabiliyor. Raporda "Ekonomi, sadece kart kullanımında bir senede yüzde 0.67 büyüme gösterecek. Bir seneden sonra ise bu büyümenin yüzde 1'e yakın olacağı öngörülüyor" ifadeleri yer aldı. KART-NAKİT FARKI 42 KURUŞ Nakit kullanımının maliyetine ilişkin veriler dikkat çekti. Buna göre, 100 liralık nakit kullanımının maliyeit 71 kuruş iken, kart kullanımının maliyeti ise 29 kuruş. Bir başka deyişle nakit yerine kart kullanıldığında, kullanım başına 42 kuruşluk bir kazanç...