29 / 04 / 2024

türkiyede ofis pazarı ne durumda

türkiyede ofis pazarı ne durumda

Ofis kiralama-satışı konusunda, aracılık ve danışmanlık hizmeti veren Propin Property Investment Consultancy’nin üç ayda bir periyodik olarak hazırladığı İstanbul Ofis Pazarı 2014 İkinci çeyrek raporu yayınlandı.

İstanbul'da İFM'nın açılışıyla ofis pazarı canlandı! 

Türkiye gayrimenkul pazarı görünümü 3.Çeyrek 2023 Ofis pazarı verileri belli oldu. Bu kapsamda İstanbul'da İFM'nın açılışıyla ofis pazarı canlandı.

İstanbul'da ofis boşlukları azaldı! Kiralar yükselişe geçti!

2022 yılı 3. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporunda yer alan verilere göre; İstanbul ana ofis bölgelerindeki A sınıfı ofis arzı 5.27 milyon metrekare olarak belirlendi. Peki kira rakamları ne oldu? İşte İstanbul Ofis Pazarı ile ilgili merak edilenler...

Realtyplus Türkiye Gayrimenkul pazarında!

İspanya merkezli yeni nesil emlak pazarlama zinciri Realtyplus, Türkiye Gayrimenkul pazarında yerini aldı.

Pandemi ofis kiralamalarını nasıl etkiledi? 

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ofis kiralamalarını da olumsuz etkiledi. Yapılan araştırmalara göre; ofis pazarına arz azalırken kiralamalar da düşüş yaşandı. 

Kovid-19 ofis pazarını nasıl etkiledi?

‘GYODER Çözüm Platformu’nun altıncı toplantısı, Alkaş iş birliği ile ‘Şimdi Her Yer Ofis’ başlığı altında Digital Network Alkaş platformunda online olarak yapıldı. Peki toplantıda neler konuşuldu? Kovid-19 ofis pazarını nasıl etkiledi? İşte detaylar...

Türkiye Gayrimenkul Pazarı Görünümü 2020 yıl sonu raporu!

Cushman & Wakefield "Türkiye Gayrimenkul Pazarı Görünümü 2020 Yıl Sonu" raporuna göre, 2020 son çeyrekte kiralama anlaşmaları bir önceki çeyreğe ve yıla göre düşüş eğilimine gösterirken, yapı izinlerinde yaklaşık iki katı olarak belirgin bir artış kaydedildi.

İstanbul ofis pazarı Kovid-19'dan nasıl etkilendi?

İstanbul Ofis Pazarı’nda 2020 üçüncü çeyrek raporu yayınlandı. Rapora göre, bütün piyasalarda gündemin ana maddeleri olan COVID-19 Salgını ve ekonomik göstergelerin gölgesinde geçti.

Ofis pazarına Kovid-19 güncellemesi!

İstanbul Ofis Pazarı Genel Bakış 3. Çeyrek 2020 raporu yayınlandı. Rapora göre, ofis piyasasında Covid-19'un negatif etkileri görülüyor. İstanbul genelinde ortalama kira rakamları Türk lirası bazında 101,49 TL'den 102,43 TL'ye yükseldi.

Ofis pazarında kartlar yeniden karıldı!

Pandemi süreci ile birlikte şirketlerin evden çalışmaya başlaması, ofis pazarında kartların yeniden karılmasına neden oldu. Artık büyük ofis alanlarında çalışma dönemi sona erdi. Ancak evden çalışmaya geçilmesine rağmen şirketler ofis alanlarından vazgeçmiyor.

Ofis pazarı COVID-19'un etkisinde geçti!

İstanbul Ofis Pazarı Genel Bakış 2. Çeyrek 2020 raporu yayınlandı. Rapore göre, ofis kullanıcılarının büyük kısmı yarı zamanlı fiziken ofisten çalışmayı ve buna bağlı olarak ofis alanlarının optimizasyonunu değerlendirmeye başladı.

Türkiye gayrimenkul pazarında yükseliyor!

"Yabancılar İçin En İyi 25 Emlak Pazarı" başlıklı araştırmaya göre Türkiye, dünya genelinde belirlenen en iyi 25 emlak pazarı sıralamasında 14. sırada oldu...

COVID-19'un Türkiye gayrimenkul pazarına etkileri ne oldu?

Dünyanın önde gelen ticari gayrimenkul danışmanlık şirketlerinden Cushman & Wakefield, tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgınının Türkiye Gayrimenkul pazarı üzerindeki etkilerini raporladı. İşte raporda yer alan o değerlendirmeler...

COVID-19'un Türkiye gayrimenkul pazarına etkileri!

Cushman-Wakefield tarafından Covid-19 Türkiye Gayrimenkul Pazarına Etkileri raporu yayınlandı. Raporda, yatırımcılar ve kullanıcılar odaklı değerlendirmeler yapıldı...

türkiyede ofis pazarı ne durumda Haberi

türkiyede ofis pazarı ne durumda

İstanbul Ofis Piyasası 2014 ikinci çeyrekte kiralama ve satın alma talepleri devam etti. Propin hazırladığı raporda, İstanbul Ofis Piyasası’nda 2014 ikinci çeyrek dönemin hareketli geçtiğini iletti. İlkçeyrek dönemde yapılan yerel seçimin etkisiyle bazı yatırım kararları beklemeye alınmıştı. Başlatılan satın alma süreçlerinin ivmesiyle, seçimin hemen sonrasını takip eden ikinci çeyrek boyunca talepte belirgin bir artış gözlendi. Bu ilgi artışına rağmen ikinci çeyrekte dikkat çekici büyüklükte bir satın alma işlemi tespit edilmediği aktarıldı.


Raporda, kurumsal kullanıcıların ofis kiralama taleplerinde bir düşüş olmadığı ifade edildi. Piyasada hali hazırda yer arayan firmaların küçük, orta ve büyük ölçeklerde, farklı kullanıcı profillerine sahip olduğu belirtildi.

Ofis stokunda bölge bazlı belirgin büyümeler tespit edildi.


Propin raporunda, ofis stokunda bölge bazlı belirgin büyümeler tespit edildiğini iletti. Genel tabloya bakıldığında, toplam...