04 / 05 / 2024

türkiyede ortalama hane halkı sayısı

türkiyede ortalama hane halkı sayısı

Emlak uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, Değerli  Konut  Vergisi’ne ilişkin, “Müteahhitler daireleri küçültme ve bir daireyi birden fazla bağımsız bölüm haline getirmek suretiyle değerli konut vergisine çözümler ürettiler bile. Hane halkı sayısı geriye gittikçe daire metrekarelerimiz de küçülmeye dev

GYODER: İstanbul'da konut fiyatları ortalama hane gelirinin 4,85 katı!

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği, gayrimenkul sektörünün alt segmentlerini değerlendirdiği, 'GYODER Gösterge' Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2023 4. Çeyrek Raporu'nu yayımladı. Rapora göre konut satışları sekiz yılın en düşük seviyesinde.

Türkiye'de hane halkı büyüklüğü 2022'de 3,17 kişiye düştü!

TÜİK İstatistiklerle Aile 2022 yılı sonuçlarını değerlendiren Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, Türkiye'de hane halkı büyüklüğünün 2022'de 3,17 kişiye düştüğünü söyledi.

Türkiye'de hane halklarının yüzde 60,7'sinin konutu kendine ait! 

Türkiye'deki hane halklarının yüzde 17,3'ünün iki katlı, yüzde 14,4'ünün 5 katlı, yüzde 13'ünün 6 katlı ve yüzde 11,7'sinin tek katlı binalarda ikamet ettiği belirlenirken, yüzde 60,7'sinin konutunun kendine ait olduğu görüldü. İşte ayrıntılar...

İkinci konut veya arsa sahipliği hane tasarrufunu etkiler mi?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (MB), yayımladığı “Türkiye’de Hane halkı Tasarruflarının Belirleyicileri” başlıklı makaleye göre hanede kadının çalışması ve konut sahipliği tasarruf olumlu yönde etkilerken, ikinci konut ve arsa sahipliği tasarrufu azaltıyor. 

Hane halkı varlıkları bir yılda yaklaşık yüzde 35 arttı!

Türkiye'de hane halkı varlıkları haziran itibarıyla geçen yılın aynı ayına göre yüzde 34,6 artarak 2,1 trilyon liraya ulaşırken, bunda varlıkların büyük kısmını oluşturan mevduattaki yükseliş etkili oldu.

Türkler en çok konuta ve kiraya para harcıyor!

Türkiye genelinde hane halklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde en yüksek payı yüzde 24,7 ile konut ve kira harcamaları aldı...

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Türkiye’de hane halkı kullanılabilir fert geliri arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılına ilişkin Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması sonuçlarını dün açıkladı.

Küresel enerji tüketiminin yüzde 40’ını binalar oluşturuyor!

Günümüzde küresel enerji tüketiminin yüzde 40’ını binalar oluşturuyor. Bugün inşa edilen her ticari bina, önümüzdeki 15 yıl içerisinde tüketilecek ortalama 12,000 MWs’lik elektrik enerjisini hapsediyor.

Hane halkı geliri nedir?

Türkiye İstatistik Kurumu her sene Türkiye'nin ortalama hane halkı gelirini hesaplıyor. Peki, hane halkı geliri nedir? Hane halkı geliri hesaplaması nasıl yapılır? İşte hane halkı geliri verileri..

Nazmi Durbakayım: Ev alma konusunda alt gelir grubu desteklenmeli!

Bursa İnşaat Zirvesi'nin açılış konuşmasını yapan ÎNDER (İstanbul İnşaatçılar Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Türkiyede her yıl gerçekleştirilen konut satışının ortalama 500 bin civarında olduğunu söyledi..

Selçuk Özdil: Yaşanabilir dünya için yalıtım şart!

Dünyada toplam enerji tüketiminin ortalama yüzde 40'ı binalardan kaynaklanıyor. Türkiye'de binalar AI yüzde 25 yapım esnasında, yüzde 75 de kullanım esnasında enerji harcıyor. Bu enerjinin çok büyük bir kısmı fosil yakıtlardan elde ediliyor.

türkiyede ortalama hane halkı sayısı Haberi

türkiyede ortalama hane halkı sayısı

Altın Emlak Genel Müdürü ve emlak uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarında, Türkiye'de 2019 yılında ortalama hane halkı büyüklüğünün 3,35 kişi olarak belirlenmesi'nde ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de 2019'da ortalama hane halkı büyüklüğü 3,35 kişi oldu. Emlak uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, hane halkı sayısının geriye gittikçe daire metrekarelerinin de küçülmeye devam edeceğini belirtti. 

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre, Türkiye'de 2019 yılında ortalama hane halkı büyüklüğü 3,35 kişi olarak tespit edildi. 2009 yılında illere göre ortalama hane halkı büyüklüğü 4 kişi iken, son on senede 3,35 kişiye geriledi. 

Konuyla ilgili değerlendirmeler yapan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, “İllere göre bir değerlendirme yaptığımızda 2019 yılında hane halkı büyüklüğünün en yüksek olduğu il 6,11 ortalaması ile...