05 / 05 / 2024

türkiyede petrol arama çalışmaları

türkiyede petrol arama çalışmaları

TPAO, bir ortaklık da ve Amity Oil ile yaptı. Güneydoğu’da da faaliyeti olan Amerikalı Trans Atlantic bünyesindeki Amity ile yapılan anlaşma, Tekirdağ ve İstanbul’da hem petrol hem doğalgaz arıyor...

O şehirlerdeki arazilere bir bir el konuluyor! Petrol sondaj kuyuları nedeni ile bazı arazilere el konulmaya başlandı...

Türkiye'nin birçok ilinde petrol arama çalışmaları sürerken, bir ilimizde açılacak petrol sondaj kuyuları nedeni ile bazı arazilere el konulmaya başlandığı açıklandı. Bunun sebebi ise arazi sahipleri ile TPAO'nun anlaşamaması olarak belirtildi.

Akaryakıt fiyatlarını etkileyecek gelişme! Yeniden açılıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, akaryakıt fiyatlarını etkileyecek gelişme müjdeyi duyurdu. Bakan Bayraktar Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı'nın yeniden faaliyete geçeceğini açıkladı. İşte tüm detaylar...

Türkiye Petrolleri personel alımı yapıyor! KPSS'den 60 puan almanız yeterli!

Türkiye Petrolleri KPSS’den 60 puan alma şartıyla personel alımı yapacağını duyurdu. Türkiye’de arama ve üretim faaliyetlerine kesintisiz devam eden ve enerji sürekliliğini sağlayan Türkiye Petrolleri, 126 personel alımı yapacağını duyurdu. 

Brent petrolün varil fiyatı düştü! Brent petrol bugün ne kadar oldu? 7 Haziran 2023 brent petrol fiyatı

Brent petrolün varil fiyatı dün 75,75 dolardan işlem gördü. Bugün ise güne düşüşle başlayan brent petrolün ne kadar olduğu merak ediliyor.  Brent petrol bugün ne kadar oldu? 7 Haziran 2023 brent petrol fiyatı.

Benzin, motorin, LPG fiyatlarına yeni indirim var mı? Akaryakıt fiyatları Haziran'a nasıl başladı? Sürücüler dikkat! 

Akaryakıt fiyatları, petrol fiyatlarıyla beraber artışa geçmiş ve peş peşe zam gelmişti. Peki benzin, motorin, LPG fiyatlarına yeni indirim var mı? İşte Opet, PO, Total, BP, Shell 5 Haziran 2023 fiyat listesi...

Brent petrolün varil fiyatı düştü! Brent petrol ne kadar oldu? 18 Mayıs 2023 brent petrol varil fiyatı

Brent petrolün varil fiyatı dün 77,31 dolara kadar yükselirken, güne yüzde 0,55 azalışla başladı. Brent petrol ne kadar oldu? 18 Mayıs 2023 brent petrol varil fiyatı.

Brent petrol fiyatı düştü! Brent petrol varil fiyatı ne kadar oldu? 17 Mayıs 2023 brent petrol varil fiyatı 

Brent petrol varil fiyatı dün 75,94 dolara kadar yükseldikten sonra günü 74,91 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrol fiyatı yeni güne düşüşle başladı. Peki  Brent petrol varil fiyatı ne kadar oldu? 17 Mayıs 2023 brent petrol varil fiyatı.

Brent petrolün varil fiyatı düştü! Brent petrolün varil fiyatı ne kadar oldu?

Geçtiğimiz cuma günü 75,85 dolara kadar yükselen Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 74,08 dolardan işlem görüyor. İşte detaylar...

Çanakkale’de petrol arama çalışmaları başlıyor! Ruhsat verildi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO) doğal ve tarihi sit alanları ile çevrili Çanakkale'de karada petrol aranma ruhsatı verildiğini duyurdu.

Türkiye petrol üretiminde sıçrama yaptı! Bakan Dönmez  müjdeyi verdi!

Petrol üretimine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 100 bin varil petrol hedefine yaklaşıldığı açıklamasında bulundu.

Türkiye'de yeni keşfedilen petrolün kalitesi belli oldu

Türk petrolü için sevindiren gelişmeyi geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine toplantısı sonrası açıklamıştı. Şırnak Valisi Osman Bilgin, Gabar Dağı'nda keşfedilen petrolün kalitesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Petrol müjdesi! Terörden arındırılan bölgede bulundu

Enerji ihtiyacını yerli imkanlarla karşılamak isteyen Türkiye, petrol sahalarını bulmaya devam ediyor. Terörden temizlenen Şırnak adeta petrol sahası. İşte tüm detaylar...

Bir ilde daha petrol heyecanı! İlk hamle geldi

Gaziantep'te heyecan yaratan karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Eande Petroleum Ham Petrol ve Doğal Gaz Arama Üretim Ltd Şti'ye, Gaziantep il sınırları içinde kalan bir saha için petrol arama ruhsatı çıktı.

türkiyede petrol arama çalışmaları Haberi

türkiyede petrol arama çalışmaları

Shell’in TPAO ile işbirliği sonrası bu kez ABD’li şirketler kaya gazı, petrol ve gazda ‘partner’ olarak Türkiye’de etkili adımlar atmaya başladı. Bu hamlelerde çıkan yeni yasanın etkisi var.


Yeni petrol kanunun sağladığı olanakların da etkisiyle yurtdışına açılan petrol ve doğalgaz yatakları, ABD şirketlerine yaradı. Amerikalı şirketler daha önce rekabete girdikleri Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile ilgili yeni stratejilerini ortaklık olarak belirledi. Trakya ve Güneydoğu’daki çalışmalar hızlandı.

Shell’in ardından Amerikalı ExxonMobil, Güneydoğu Anadolu ve Trakya’da kaya gazı araması için TPAO ile görüşmeye başladı. Kaya gazına Avrupa’dan da ilgi olduğu belirtildi. Yabancı şirketler, kaya gazının yanı sıra kaya petrolünde de önemli bulgulara ulaştı. 2 yıl önce de kaya gazı için girişimlerde bulunan Exxon’un bu sefer anlaşmaya yakın olduğu kaydedildi. Exxon’un ilgilendiği sahalarda...