13 / 05 / 2024

türkiyede riskli konutların dönüşümü

türkiyede riskli konutların dönüşümü

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 2012 yılında başlatılan kentsel dönüşüm projesi kapsamında bugüne kadar 253 bin konutta dönüşüm başlattıklarını, 2014 yılında da 500 bin konutun dönüşümünü öngördüklerini belirtti...

Riskli yapıların güçlendirilmesi için dikkat edilmesi gerekenler! Bunları gözden kaçırmayın!

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkanı Sinan Türkkan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yılında riskli konutların güçlendirilmesi için dikkat edilmesi gerekenleri paylaştı. İşte ayrıntılar...

Türkiye’de konutların güçlendirilmesinin maliyeti 500 milyar dolar!

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, 9’uncu Sürdürülebilir Finans Forumu’nda konuşma yaptı. Lopez, “Türkiye’de iklim kriziyle beraber konutları dönüştürmenin bedeli 1 trilyon dolar. Sadece konutları güçlendirmenin bedeli ise 500 milyar dolar” dedi.

AKTOB Başkanı: Kayıt dışı ve fahiş fiyatlarla konutların kiraya verilmesinde özellikle mücadele ettik!

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, turizm sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AKTOB Başkanı Kavaloğlu, kayıt dışı ve fahiş fiyatlarla konutların kiraya verilmesinde özellikle mücadele ettiklerini söyledi.

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin kanun teklifi genel kurulda yasalaştı! Yasada 100 gün detayı!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik yasa teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Bir kerede 100 günden fazla süreli gerçekleşen kiralamalar kapsam dışında tutuldu.

Depreme karşı en etkili çözüm riskli binaların dönüştürülmesi!

6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 ve 13.24’te merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi olan 7,6 büyüklüğündeki depremlerle ilgili konuşan Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, Depreme karşı en etkili çözüm riskli binaların dönüştürülmesi olduğunu söyledi.

Türkiye'deki konutların yüzde 59.80'i deprem sigortalı!

Türkiye'de DASK'ın kurulduğu Eylül 2000'den bu yana meydana gelen depremler sonrasında hasar sahiplerine 1 milyar 128 milyon lira ödeme yapıldı. Deprem ülkesi olan Türkiye'de konutların yüzde 59.80'i deprem sigortalı.

Ankara Altındağ'da riskli alan ilan edilen konutların duvarları çatladı!

Başkent Ankara'nın Altındağ ilçesinde 2017 yılında riskli olarak ilan edilen mahalledeki konutların duvarları çatladı.

Türkiye'nin Arnavutluk'ta inşa ettiği deprem konutlarının teslimi yapıldı!

Arnavutluk'ta yaşanan 6.3 şiddetindeki depremde 17 bin kişi evlerini terk etmişti. Türkiye, Arnavutluk'ta yaşanan deprem sonrasında 522 adet deprem konutu inşa etti. Konutların teslimleri gerçekleştirildi.

Isı yalıtımı konutların değerini artırıyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen ısı yalıtımı konutların değerini de artırıyor...

Türkiye konutların yüzde 35'i çürüme tehlikesi altında!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2020 yılına ilişkin Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması'nın sonuçlarına göre; Türkiye'de bulunan konutların yüzde 35'i çürüme tehlikesiyle karşı karşıya. 

Bayraklı'da 1 ay içerisinde tüm riskli binalar yıkılacak!

İzmir Depremi'nde sonra çalışmaların hızla devam ettiğini söyleyen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 1 ay içerisinde Bayraklı'da tüm riskli binaların yıkılacağını söyledi.

Türkiye'deki konut miktarı ve konutların niteliğinin belirlenmesi için önerge verildi!

Türkiye'deki konut miktarı ve konutların niteliği konusunda yaşanan sorunların tespit edilmesi için meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

İBB Meclisi'nde riskli konutların dönüşümü için yetki tartışması!

İBB Meclisi'nde çoğunluğu elinde bulunduran AKP-MHP grubu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, sosyal konutların deprem riskine karşı ihtiyaç ve hak sahiplerine kiralanıp satılabilmesi için üçüncü kez yetki sağlamadı. 

türkiyede riskli konutların dönüşümü Haberi

türkiyede riskli konutların dönüşümü


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 2012 yılında başlatılan kentsel dönüşüm projesi kapsamında bugüne kadar 253 bin konutta dönüşüm başlattıklarını açıkladı. 2014 yılında 500 bin konutun dönüşümünü öngördüklerini belirten Bayraktar, “Nihai hedefimiz ise cumhuriyetimizin 100. yılına kadar 3,5 milyon konutun, önümüzdeki 20 yıl içinde ise 6,5 milyonu konutun dönüşümünü gerçekleştirmek.” diye konuştu. 


TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplanarak bütçe görüşmelerine devam etti. Genel Kurul’da bugün Dışişleri, Milli Eğitim, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile bağlı kurumların bütçe ve kesin hesapları görüşüldü. Bütçeler üzerine iktidar ve muhalefet milletvekilleri söz alarak görüşlerini ifade etti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar Genel Kurul’da bir konuşma yaptı. 


1927 yılında şehirleşme oranı yüzde 24 iken bugün bu rakamın yüzde 75’lere dayandığını belirten Bakan Erdoğan Bayraktar,...