03 / 05 / 2024

türkiyede sigorta sektörü ne durumda

türkiyede sigorta sektörü ne durumda

Fitch Ratings' ten sigortacılık sektörüne ilişkin açıklama geldi. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye’ de sigortacılık sektörünün güçlü bir şekilde büyümesini sürdürmesini beklediğini açıkladı.

Türk çimento sektörü üretimi 81,5 milyon tona ulaştı! 2024'te çimento sektörünü neler bekliyor?

Türk çimento sektörünün 2023 yılında üretiminin yüzde 10,5 artışla 81,5 milyon tona ulaştı. Peki 2024'te çimento sektörünü neler bekliyor?

SEDDK duyurdu! Sigorta sektörü raporlamalarında yeni dönem resmen başlıyor!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), sigorta sektörü raporlamaları ile ilgili yeni dönemin başlayacağını duyurdu. 

Kağıt, karton ambalaj sektöründe 500 milyon dolarlık dev yatırım askıya alındı!

Seçim öncesi belirsizlikler nedeniyle uzun vadeli yatırımlar da askıya alındı. Kağıt, karton ambalaj sektöründe planlanan 500 milyon dolarlık fabrika yatırımının belirsiz ortam nedeniyle şimdilik ertelendiği belirtiliyor.

Sigorta sektörü, 76 milyar TL deprem hasarı ödemesi yapacak!

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı ve Türkiye Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli yaptığı açıklamada sigorta sektörünün 76 milyar lira deprem hasarı ödemesi yapacağını kaydetti.

Sigorta sektörünün deprem hasar ödemeleri 20 milyar lirayı geçecek!

Sigorta sektörünün deprem hasar ödemeleri 20 milyar lirayı geçecek. TSB Başkanı ve Türkiye Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli, son durumu açıkladı. İşte ayrıntılar...

Sigorta sektörü hasar ödemeleri için düğmeye bastı! 

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli yaptığı açıklamada sigorta şirketlerinin depremin ilk gününden itibaren, tek yürek halinde çalışmalarına devam ettiğini belirterek, sigorta sektörünün hasar ödemelerine başladığını söyledi.

Türkiye gayrimenkul sektöründe ciddi pazar! 

Yabancı vatandaşların Türkiye'den konut alımları her geçen gün artıyor. PWC Türkiye Gayrimenkul Sektörü Lideri Ersun Bayraktaroğlu,Türkiye'nin gayrimenkulde önemli pazarlardan biri olduğunu dile getirdi.

Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu!

Konut satışlarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan Acce Luxury Homes Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dilber, "Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu" dedi.

Türk çelik sektöründe ihracat ivmelendi!

Hızlı aksiyon alma kabiliyetiyle Türk çelik sektörü, Çin’in çekilmesiyle meydana gelen ihracat fırsatını en iyi şekilde değerlendirebildi ve Uzak Doğu ve Güneydoğu Asya pazarlarını tekrar kazandı.

Sigorta sektörünün gündeminde deprem var!

Sigorta sektörünün prim üretimi geçen yıl itibarıyla 82.6 milyar Türkiye Sigortalar Birliği Başkanı Atila Benli, sigortacılığın gündeminde deprem olduğunu söyledi. 

Türk çelik sektörü hareketleniyor!

Türk çelik sektörü temsilcileri sektöre ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Çin’in çelik ürün ihracatında vergi yardımını bitirmesi, Türk çelik sektörünü nasıl etkileyecek?

Türk yapı sektörü Afrika için Export Gateway to Africa fuarında buluşacak!

Türk yapı sektörü Afrika için bir araya geliyor. 2-4 Aralık 2021 tarihleri arasında CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenecek olan Export Gateway to Africa Fuarı, birçok sektörde alım heyeti ve binlerce satın alımcıyı buluşturacak.

Konut satışlarındaki hareketlenme sigorta sektörünü toparladı!

Türk sigorta sektörü geçtiğimiz yılı yüzde 19,3'lük büyüme ile kapattı. Uzmanlara göre bu artışın başlıca nedenlerinden biri konut satışlarındaki artış oldu.

türkiyede sigorta sektörü ne durumda Haberi

türkiyede sigorta sektörü ne durumda

Fitch Ratings’in Türkiye’de sigortacılık sektörüne ilişkin değerlendirme notunda, "Sigorta sistemine giriş oranlarının önümüzdeki birkaç on yıllık dönemde Batı Avrupalı ülkelerdeki seviyeye erişmesi olasılığı düşük olsa da Türk sigortacılık sektörünün büyümesini devam ettirmesini bekliyoruz" ifadelerine kullanıldı.


Sigortacılık sektörünü gelişiminin tipik olarak uzun zaman aldığı belirtilen açıklamada, Türkiye’de sigortacılık pazarının ekonomik büyümenin de itici gücü ile güçlü bir şekilde gelişim kaydettiği vurgulandı.


Türkiye’nin demografik özelliklerinin, şehirleşmenin ve orta gelirli sınıfın oluşmasının sigortacılık sektörüne katkıda bulunduğu tespitine yer verilen açıklamada, Türkiye’de hayat sigortası dışı sigorta pazarında 2013 yılında güçlü bir kar elde edildiğine de dikkat...