09 / 05 / 2024

Türkiyede yabancılar yılbaşından beri ne kadar konut satın aldı

Türkiyede yabancılar yılbaşından beri ne kadar konut satın aldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlediği bilgiye göre, yabancıların Türkiye'den satın aldığı konut adedi ocak-ağustos döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22,7 artışla 14 bin 424'e ulaştı.

Yabancıların evlerini fahiş rakamlara satmasına ATEM Başkanı'ndan tepki! Döviz gelsin derken döviz gidiyor!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam, yabancılara satılan evlere yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. Akçam,  yabancıların Türkiye’de aldığı evleri piyasada daha yüksek rakamlara satmaya çalıştıklarını açıklayarak tepki gösterdi. 

Konut mu altın mı? Yılbaşından bu yana hangisi ne kadar kazandırdı?

Konut yatımı yatırım yapmak isteyenler piyasanın nasıl bir seyir izleyeceği ile ilgili araştırmalar yaparken, Kripto fenomeni Murat Ali Calman sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda yılbaşından bu yana gram altın yüzde 40 kazandırırken konut fiyatlarının yüzde 5 yükseldiğini belirtti.

Dolar kuru yılbaşından bu yana yüzde 9.67 arttı!

Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı, Ekonomist Şenol Babuşçu yaptığı paylaşımda dolar kurunun yılbaşından bu yana üç ayda yüzde 9.67 artış gösterdiğini belirtti.

Yabancılar Türkiye'den artık niçin konut almıyor? İşte yanıtı...

Kripto fenomeni Murat Ali Calman yabancıların Türkiye'den artık neden konut satın almadığını açıkladı. Peki yerli yatırımcılar neden yurt dışından konut alıyor? Yabancılar niçin yurt içinden konut kiralıyor? İşte nedenleri...

910 milyon dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın, 415 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), 2024 yılının Ocak ayında Türkiye'ye 910 milyon dolar değerinde uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi olduğunu, bunun 415 milyon dolarlık bölümünün yabancılara gayrimenkul satışından oluştuğunu belirtti.

Yılbaşından bu yana en fazla getiri sağlayan 19 yatırım fonu!

Seçimlere artık sayılı günlerin kaldığı şu dönemde yatırım enstrümanları ile ilgili gelişmeler de pek çok kişi tarafından merak edilirken, Borsa Temel Analisti Tardu Barlas resmi sosyal medya hesabı üzerinden yılbaşından bu yana en fazla getiri sağlayan 19 yatırım fonunu açıkladı...

Borsada yılbaşından bu yana hangi sektör ne kadar kazandırdı?

2024’e yükselişle başlayıp rekorlarla sürdüren Borsa İstanbul’da yatırımcı sayısı da artmaya devam ediyor. Peki borsada yılbaşından bu yana hangi sektör ne kadar kazandırdı? İşte cevabı

Yabancıların Türkiye'deki yatırımlarının yüzde 18'i vatandaşlık için! İşte en çok yatırım yapan ülke vatandaşları.. .

2023 yılında yabancıların Türkiye’de yapılan 40 bin 297 adet gayrimenkul yatırımının yüzde 18’nin vatandaşlık edinimi için olduğu belirlendi.

Yabancıya konut satışı 100 bini bulabilir! Yabancıların yatırımları için yeni kampanyalar gerek!

Yabancıya konut satışları, 2022'de 68 bin olurken geçen sene 35 bine kadar düştü. Peki yabancılar neden Türkiye'den kaçtı? Yabancıya konut satışları ve döviz girdisi nasıl artırılabilir?

Altın mı, dolar mı, faiz mi, borsa mı? Yılbaşından bu yana hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı? 

Yatırımcılar hangi yatırım aracının ne kadar kazandırdığını merak ederken, kripto para fenomeni Murat Ali Calman'dan konu ile ilgili çok konuşulacak bir paylaşım geldi. Peki altın mı, dolar mı, faiz mi, borsa mı? Yılbaşından bu yana hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı? 

BIST30 hisselerinin yılbaşından bu yana getirileri! Hangi hisse ne kadar getirdi? 

Geçtiğimiz aylarda yatırımcılarını üzen Borsa İstanbul’da yükseliş devam ederken, yatırımcılar da BIST30 hisselerinin yılbaşından bu yana getirilerini merak ediyor. Peki hangi hisse ne kadar getirdi? İşte Borsa Filozofu'nun o paylaşımı...

Türkiye'den 2023 yılında çok konut satın alan 20 ülke açıklandı...

TÜİK, Konut Satış İstatistikleri Aralık 2023 verilerini yayınladığını açıkladı. Geçtiğimiz senenin tamamına dair verilerinde yer aldığı raporda, 2023 yılında Türkiye'de yabancılar tarafından alınan konut sayısı da yer aldığı belirtildi.

Yılbaşından bu yana en çok kaybettiren 14 hisse!

Borsa İstanbul yeni güne düşüşle başlarken yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Borsa Filozofu, yılbaşından bu yana en çok kaybettiren 14 hisseyi açıkladı. İşte o paylaşım...

Türkiyede yabancılar yılbaşından beri ne kadar konut satın aldı Haberi

Türkiyede yabancılar yılbaşından beri ne kadar konut satın aldı

SATIŞIN YÜZDE 31'İ İSTANBUL'DA GERÇEKLEŞTİ


Yabancılara konut satışı ağustos ayında, 2014 yılı ağustos ayına göre yüzde 15,2 artarak 2 bin 44 düzeyinde gerçekleşti. Geçen yılın ağustos ayında yabancılar bin 774, ocak-ağustos döneminde ise toplam 11 bin 754 konut edinmişti. Yabancıların satın aldığı konut adedi ağustos ayında bir önceki aya göre ise yaklaşık yüzde 1 artış gösterirken, temmuz ayında 2 bin 27 konut satışı gerçekleştirildi. Yabancılara bu yıl satılan toplam 14 bin 424 konutun 4 bin 472'si (yüzde 31) İstanbul, 4 bin 66'sı (yüzde 28,2) Antalya ve 965'i (yüzde 6,7) Bursa'da bulunuyor.


KONUT SATIŞI EN FAZLA TRABZON'DA ARTTI


Ağustos ayında yıllık bazda konut satışının en fazla artış gösterdiği il yüzde 286 ile Trabzon olurken, bu ili yüzde 280 ile Sakarya ve yüzde 130...