24 / 07 / 2024

türkiyedeki asansörler kullanılmaz durumda mı

türkiyedeki asansörler kullanılmaz durumda mı

Türk Standardları Enstitüsü (TSE), 2015 yılı itibariyle 55 ilde 261 belediye ile imzaladığı protokoller çerçevesinde asansörlerin periyodik kontrollerini gerçekleştiriyor.

Türk Telekom'dan zam şoku! İnternete 200 lira zam mı geldi? Türk Telekom internet kullanıcıları hemen baksın!

Milyonlarca kullanıcıya sahip olan Türk Telekom ile ilgili zam konusu gündeme düştü. Türk Telekom internete zam geldiği belirtilirken vatandaşlar ''Türk Telekom internete zam mı geldi?'' sorusunu araştırıyor. İşte detaylar...

Türkiye asansör ihracatında dünyada 9’ncu sırada!

Asansör ihracatında dünyanın en iyileri arasında yer alan Türkiye, asansördeki 195 milyon dolarlık ihracatıyla dünyada 9’ncu sırada yer alıyor. Türkiye, asansör sektöründe yakın coğrafyalara ihracatla büyük ivme yakaladı.

Tüm bankalarda kredi kullanımında bir kısıtlama var

Kocaeli Sanayi Odası ve İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Bloomberg HT’de yaptığı açıklamada finansmana erişim, nakit akışı ve kredi kullanımı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Zeytinoğlu, tüm bankalarda, kredi kullanımında kısıtlamalar olduğunu vurguladı.

Türkiye kripto para kullanımında ikinci sırada!

Küresel araştırma şirketi Morning Consult tarafından hazırlanan araştırma raporunda Türkiye'nin kripto para kullanımında ikinci sırada yer aldığı belirtildi.

Binalardaki tehlike! Asansörler alarm veriyor!

Türkiye’de son 10 yıl içerisinde asansör kazaları sonucunda 152 kişi yaşamını yitirdi. Peki kazalar neden oluyor. Birçok konut ve iş yerinde hangi tip asansörler kullanılıyor? Bu asansörler denetleniyor mu? İşte tüm merak edilenler...

İzmir depremi Türkiye’yi uyardı!

İzmir'de yaşanan depremde birçok bina yerle bir olurken, çok sayıda apartman da kullanılmaz hale geldi. Bu yıkımlarının nedeni halen tartışılırken Maltepe Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Utku Yazgan, İzmir depreminin Türkiye'yi uyardığını dile getirdi.

Zonguldak Kozlu'da 6 ev kullanılmaz hale geldi!

Zonguldak'ın Kozlu ilçesi Taşbaca mahallesinde dün gece oluşan heyelan sonrasında 6 ev kullanılmaz hale gelirken, yaklaşık 20 kişi sokakta kaldı..

Asansörler zorunlu sigorta kapsamına alınıyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, asansörler için zorunlu sigorta uygulaması başlatacak. Sigortayı, bina sahipleri ya da apartman yöneticileri yaptıracak.

Tavuk tüyleri yalıtım malzemesi olarak kullanılabilir!

Imperial College Üniversitesi'nde okyan Ryan Robinson ile tasarımcı Elena Dieckmann tavuk tüylerini değerlendirecek bir proje geliştirdi. Tavuk tüyü yakında binalarda yalıtım malzemesi olarak kullanılabilecek...

Asansör ve yürüyen merdiven seminerleri başlıyor!

Konut, AVM ve ofis gibi yaşam alanlarında sıklıkla kullandığımız asansörler ve yürüyen merdivenler için seminerler başlıyor.

Deprem yönetmeliğine uygun binalardaki asansörler daha güvenli!

Asansör sektörünün öncü firması Otis Türkiye, deprem kuşağında yer alan Türkiye’da daha güvenli asansörlere sahip olunması için binaların deprem yönetmeliğine göre inşa edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

TŞOF 4 tesisini kiraya veriyor!

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu, sahibi olduğu 4 ayrı dinlenme tesisini kiraya verecek. Kapalı zarf usulü ile alınacak tekliflere ilişkin ihalede son başvuru tarihi 15 Ağustos.

Türk asansör sektörü 500 milyon dolar ciroya sahip!

ASFED Başkanı Atik, "Türk asansör sektörü montaj, belgelendirme hizmetleri, periyodik kontrol hizmetleri, aksam üretimi ve bakım hizmetleri genelinde yaklaşık 500 milyon dolar seviyelerinde bir ciroya sahiptir." dedi.

türkiyedeki asansörler kullanılmaz durumda mı Haberi

türkiyedeki asansörler kullanılmaz durumda mı

TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz, Enstitü’nün 2012 yılından bu yana gerçekleştirdiği bu hizmetle ilgili bir açıklama yaptı. Korkmaz’ın açıklamasında “TSE, asansör periyodik kontrol faaliyetlerine başladığı 2012 Mayıs ayından bugüne kadar periyodik kontrol ve takip kontrolü olmak üzere toplam 227 bin 318 asansörün kontrolünü gerçekleştirdi. 2012’de 23 ilde 25 bin 432 asansörün periyodik kontrol ve takip kontrolünü gerçekleştiren TSE, bu çalışmalar sonucunda asansörlerin yüzde 65.85 oranında kullanılamaz durumda olduğunu tespit etti. 2013’te 30 ilde 57 bin 475 periyodik kontrol ve takip kontrolü gerçekleştiren Enstitü, bu asansörlerden 35 bin 747’sinin kullanılamaz durumda olduğu ortaya çıktı.


55 İLDE DENETİM


2014’te 46 ilde yapılan 65 bin 966 denetim sonucunda kırmızı etiket iliştirilen asansörlerin sayısı 39 bin 552 olarak tespit edildi. 2015 yılı Haziran ayında asansör periyodik...