27 / 04 / 2024

Tüm bankalarda kredi kullanımında bir kısıtlama var

Tüm bankalarda kredi kullanımında bir kısıtlama var

Kocaeli Sanayi Odası ve İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Bloomberg HT’de yaptığı açıklamada finansmana erişim, nakit akışı ve kredi kullanımı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Zeytinoğlu, tüm bankalarda, kredi kullanımında kısıtlamalar olduğunu vurguladı.



Enerji darboğazı nedeniyle Avrupa ülkelerindeki şirketlerin faaliyetlerini durdurması veya yavaşlatması Türkiye için de yeni ortaklık ve satın almaları ortaya çıkarır mı? Sorusuna yanıt veren Kocaeli Sanayi Odası ve İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Avrupa’da üretim konusunda önümüzdeki süreçte bir sıkıntı olacak. Türkiye bunu fırsata çevirebilir ancak ülke olarak bu açığın tamamını kapatabilme kapasitemiz de maalesef yok.” dedi.

Almanya’ya ihracatta artış olduğunu ve kapasitelerin 2022 Eylül ayı için önemli miktarda arttığını dile getiren Zeytinoğlu, “Rusya ile olan ihracatımız 2022 Ağustos ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 110 oranında artış gösterdi. Ancak Avrupa Birliği tarafından uygulanan yaptırımlar dolayısıyla bu duruma temkinli yaklaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön