29 / 04 / 2024

Türkiyedeki asansörler kullanıma uygun mu

Türkiyedeki asansörler kullanıma uygun mu

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yılın ilk 6 ayını kapsayan Piyasa, Gözetim ve Denetim Raporu, bu durumu açıklıyor. Bu rapora göre Türkiye’de üretilen ve satılan asansörlerin yüzde 40’ı kullanıma elverişli değil.

Türkiye asansör ihracatında dünyada 9’ncu sırada!

Asansör ihracatında dünyanın en iyileri arasında yer alan Türkiye, asansördeki 195 milyon dolarlık ihracatıyla dünyada 9’ncu sırada yer alıyor. Türkiye, asansör sektöründe yakın coğrafyalara ihracatla büyük ivme yakaladı.

Kaliteli ama ucuz bir bluetooth kulaklık istiyorsanız Philips’in 18 saat kullanıma varan bu modeli tam size göre!

Kaliteli ama ucuz bir bluetooth kulaklık arayanların sayısı artıyor. Philips’in 18 saat kullanıma varan TAT1215BK modeli tam siz göre olabilir. İşte indirimli fiyatı ve özellikleri…

Merkez Bankası Açık Bankacılık sistemini kullanıma açtı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, liralaşma stratejisinin dijital ekonomi yol haritasının önemli bir bileşeni olan ödemeler alanı Açık Bankacılık sistemini kullanıma açtı. İşte Merkez Bankası Açık Bankacılık sistemi ile ilgili merak edilen detaylar...

Hem MTV'den muaf hem de B sınıfı ehliyet ile kullanıma uygun Mondial 50 SFC 26 Ekim 2022 fiyat listesi!

Hem MTV'den muaf hem de B sınıfı ehliyet ile kullanıma uygun Mondial 50 SFC, kırmızı, mavi ve siyah renkleriyle dikkat çekiyor. İşte Mondial 50 SFC 26 Ekim 2022 fiyat listesi...

Tüm bankalarda kredi kullanımında bir kısıtlama var

Kocaeli Sanayi Odası ve İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Bloomberg HT’de yaptığı açıklamada finansmana erişim, nakit akışı ve kredi kullanımı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Zeytinoğlu, tüm bankalarda, kredi kullanımında kısıtlamalar olduğunu vurguladı.

Instagram düğmeye bastı! Türkiye'de kullanıma sunuldu!

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, Aile Merkezi özelliğini Türkiye'de kullanıma açtığını açıkladı.

Aile Destek mobil uygulaması kullanıma hazır!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilen 'Aile Destek' mobil uygulamasının kullanıma hazır olduğu duyuruldu. Bu yeni uygulama sayesinde sosyal yardımlar ve sosyal hizmetler ile ilgili bilgilere ulaşılabilecek ve başvuru işlemleri yapılabilecek.

GYODER, Marmara Üniversitesi’ne ait binayı yurt olarak yeniden kullanıma kazandırıyor!

Türkiye’nin gayrimenkul platformu olan GYODER, Marmara Üniversitesi’ne ait olan bir yapıyı yurt olarak yeniden kullanıma kazandıracak.

Yaşar Şenal: Çatılar ayrı bir kat olarak kullanıma açılmalı!

Dünya Konut Günü nedeniyle açıklama yapan Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Başkanı Yaşar Şenal, yaptığı açıklamada, "Çatılar ayrı bir kat olarak kullanıma açılmalı" dedi.

Türk markaları yurtdışında mağaza açılışlarını hızlandırdı!

Koronavirüs salgını sonrasında kiraların gerilemesiyle beraber Türk markaları yurtdışında mağaza yatırımlarını hızlandırdı. 

Binalardaki tehlike! Asansörler alarm veriyor!

Türkiye’de son 10 yıl içerisinde asansör kazaları sonucunda 152 kişi yaşamını yitirdi. Peki kazalar neden oluyor. Birçok konut ve iş yerinde hangi tip asansörler kullanılıyor? Bu asansörler denetleniyor mu? İşte tüm merak edilenler...

Antalya Konyaaltı'nda yeşil alanlar ticari kullanıma mı açılıyor?

Antalya'nın Konyaaltı Sahili'ndeki lüks konut önündeki 3 bin 500 metrekarelik park ve yeşil alanın ticari kullanıma açılacağı iddiası bölge halkının tepkisine neden oldu. Söz konusu iddialar için Konyaaltı Belediyesi'nden açıklama geldi.

Merkez Bankası FAST sistemini kullanıma açtı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bünyesinde geliştirilen yeni nesil 7 gün 24 saat anlık perakende ödeme uygulaması Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) Sistemi, bugün itibarıyla kullanıma açıldı.

Türkiyedeki asansörler kullanıma uygun mu Haberi

Türkiyedeki asansörler kullanıma uygun mu


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yılın ilk 6 ayını kapsayan Piyasa, Gözetim ve Denetim Raporu, bu durumu açıklıyor. Bu rapora göre Türkiye’de üretilen ve satılan asansörlerin yüzde 40’ı kullanıma elverişli değil. Rastgele denetime tabi tutulan 971 asansörün 394’ünün uygunsuz olduğunu, sadece 537’sinin kullanılabilir vasıfta olduğunu ortaya çıkardı. 40 asansör için ise denetimin sürdüğü belirtilerek tanımlama yapılmadı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca 2013 yılını kapsayan Piyasa, Gözetim ve Denetim Raporu’nda da denetime tabi tutulan bin 230 asansörden yüzde 33’ünün kullanıma uygun olmadığına karar vermişti.


Bakanlık, bu yılın ilk 6 ayını kapsayan raporunda muhtemel patlayıcı ortamlarda çalışan teçhizat ve sistemlerle ilgili olan ve atex olarak adlandırılan ürünlerdeki uygunsuzluk oranı ise yüzde 34 olarak açıklandı. Denetlenen 242 atex ürününün 81’inin kullanıma elverişsiz olduğu...