06 / 05 / 2024

türkiyedeki bakkallar kapanıyor

türkiyedeki bakkallar kapanıyor

Art arda açılan büyük market ve AVM’ler, küçük esnafın kepenk indirmesine yol açtı. Türkiye genelinde son 5 yılda 83 bin 499 bakkal ve büfenin kapandığı bildirildi.

İnşaat sektöründe çalıştıracak eleman bulunamıyor! İşçiler 2 bin TL'lik günlük ücret istiyor!

İstanbul'da konutunu yenileyeceklere 800 bin lira hibe, 700 bin lira da uygun maliyetli kredi imkanı sunulacak. Kentsel dönüşüm hızlı atılan bu adımlarla hızlandırılırken, inşaat sektöründe çalıştıracak eleman bulunamıyor. İşte ayrıntılar...

William R. Periam kimdir? Hangi ülkelerde çalıştı? Ne iş yapıyor?

William R. Periam nerede okudu? Ford’a ne zaman katıldı? Hangi ülkelerde çalıştı? Ford Otosan’da hangi alanda çalışıyor? İşte William R. Periam’ın hayatı...

Akbank Martı’dan sürüş kodu kampanyası ile  yakıt faturasını azaltıyor!

Akbank, şehirdeki tadını çıkarmak isteyen herkes için özel bir kampanya sunuyor. Martı’dan Sürüş Kodu Kampanyası ile daha uygun bütçeli ve keyifli sürüşler sizi bekliyor. Kampanya, Akbank Mobil uygulaması kullanıcılarına özel olarak sunulan Martı uygulaması kodu ile başlıyor. 

Türk kahvesi tutkunlarına kötü haber: Üretim düşüyor, kahve fiyatları zamlanacak!

Uzmanlar, iklim krizi nedeniyle dünyanın önde gelen kahve üreticileri arasında bulunan Brezilya ve Endonezya’da kahve üretiminde verimin düştüğünü belirtiyor. Üretimde yaşanacak düşüşün ise önümüzdeki günlerde fiyatlara yansıması kaçınılmaz görünüyor.

Okullar ne zaman kapanıyor? 2023 karneler ne zaman verilecek, yaz tatili iptal mi? 2023 MEB okulların kapanış tarihi!

2022-2023 öğretim yılında, Milli Eğitim Bakanlığı'nın akademik takvimine göre, okulların kapanacağı tarih ve karnelerin öğrencilerle buluşacağı zaman dilimi merak ediliyor. Peki, 2022-2023 okullar ne zaman kapanıyor?

Bir devir kapanıyor! Doblo son kez gözünü Türkiye’de açacak!

Fiat Doblo Türkiye’ye veda ediyor. Doblo, üretimine bundan sonra İspanya’da devam edecek. İşte detaylar!

Artık  20-30 katlı bina devri kapanıyor! Açıklama ilk ağızdan geldi... İşte imarda yeni dönem!

Kahramanmaraş’ta 10 ili birden vuran deprem, bir an önce önlem alınması gerektiğini tekrar yüzlere çarparken,  hükümet kanadından da yeni önlemler geliyor.  Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, alınacak önlemleri tek tek açıkladı. Bundan sonra bir devir kapanıyor. İşte detaylar…

Şubat 2023 için çocuk parası almak isteyenler aman dikkat! Başvuru yapan 650 TL'yi tıkır tıkır alıyor! Sakın kaçırmayın

Şubat 2023 için çocuk parası almak isteyenler aman dikkat... Başvuru yapan 650 TL'yi tıkır tıkır alıyor... Sakın kaçırmayın...

Ortak Netflix devri resmen kapanıyor! Tek tek açıklandı!

ABD Netflix resmi internet sitesinde yayınlanan yeni bilgiler, şifre paylaşımını engellemeye yönelik yeni özelliğin nasıl çalıştığına dair bazı bilgiler paylaşıyor.

Yabancıların Türkiye ilgisi katlanıyor! En çok hangi ilden gayrimenkul alıyorlar? Peş peşe açıklandı!

Yabancı yatırımcıların 2022 ve 2021 yılındaki Türkiye'de yaptıkları tüm gayrimenkul cinsinden alımları tüm detaylarıyla belli oldu. Yabancıların Türkiye ilgisi katlanıyor! En çok hangi ilden gayrimenkul alıyorlar? Peş peşe açıklandı!

Bankada parası olan düzenli ödeme alacak! Tek tıkla alınıyor! Hemen siz de bakın!

Banka faiz oranlarındaki değişiklikler kamuoyunun merakını uyandırırken bazı bankaların faiz oranlarını artırdığını belirtmekte fayda var. Bankaların mevduat faiz oranları araştırılırken hangi bankanın ne kadar faiz oranı belirle diye en çok aranan konular arasında yer alıyor.

VakıfBank’lılar gönüllerince akaryakıt harcaması yapıyor! İşte VakıfBank’tan dev kampanya!

VakıfBank’lı olanlar kazanmaya devam ediyor. VakıfBank, müşterilerine özel kampanyalar hazırlamaya devam ediyor. VakıfBank müşterileri akaryakıt harcamalarında kazanıyor. İşte detaylar!

Akaryakıt krizi büyüyor! Satışlara kısıtlama geldi!

Fransa'da yaşanan rafinerilerdeki grevler sebebiyle akaryakıt krizi büyümeye devam ediyor. Benzin istasyonlarında uzun kuyruklar oluşurken, zaman zaman yaralanmayla sonuçlanan kavgalar da çıkıyor.

türkiyedeki bakkallar kapanıyor Haberi

türkiyedeki bakkallar kapanıyor

CHP Niğde Milletvekili, KİT Komisyonu üyesi Ömer Fethi Gürer, Meclis’te Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, bakkal esnafının zor günler geçirdiğine dikkat çekti. Bakkalların her geçen gün eridiğine işaret eden Gürer, Bakan Tüfenkci’ye “5 yılda ülke bazında kaç bakkal işyerini kapatmış ve bakkallığı bırakmıştır?” diye sordu.


Bakan Tüfenkci’nin yanıtları binlerce bakkalın Kepenk indirdiğini ortaya koydu. Yanıta göre Türkiye genelinde 2011 ile 1 Mayıs 2016 tarihleri arasında 83 bin 499 bakkal, bayi, büfe kapandığı için kaydı silindi. Aynı dönemde 106 bin 61 bakkal, bayi ve büfeci olarak faliyet gösteren işletmenin ise tescili yani kaydı yapıldı. Gürer, önergesinde kendi seçim bölgesi olan Niğde de kaç bakkalın kapandığını da sormuştu. Bakan Tüfenkci’nin yanıtına göre, Niğde’de 507 bakkal, bayi...