29 / 04 / 2024

türkiyedeki baraj inşaatları

türkiyedeki baraj inşaatları

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Bu yıl içerisinde 27 baraj, 2 HES, 52 sulama, 13 büyük taşkın, 29 içmesuyu ve 7 atıksu tesisi olmak üzere toplam 130 tesisi tamamlayacağız" açıklamasında bulundu.

Yüksek faiz oranları yeni projeleri vurdu: Konut inşaatları yüzde 28 düştü! 

Almanya'da konut inşaat ruhsatları, ocak-ağustos ayında 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 28 geriledi. Yükselen faiz oranları nedeniyle konut inşaat ruhsatlarının azaldığı belirtildi. Yüksek faiz oranları yeni projeleri vurdu: Konut inşaatların yüzde 28 düştü. 

İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler 11 şehri etkiledi. İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

Esenyurt'ta yarım kalan inşaatlar ile ilgili karar çıktı!

İstanbul Esenyurt'ta müteahhitler tarafından yarım bırakılan projeleri tamamlamak isteyen Esenyurt Belediyesi geçtiğimiz günlerde inşaatların tamamlanması için meclise teklif götürmüştü. Teklif ile ilgili komisyondan ret kararı çıktı. 

Çaykur'un çay fabrikası için tünel inşaatları tamamlanıyor!

Çaykur’un İkizdere ilçesinde yapılması planlanan çay fabrikası için tünel inşaatları 1,5 ay içerisinde tamamlanacak. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, proje alanında incelemelerde bulundu. 

Mevlüt Çavuşoğlu: Konut inşaatlarında Türk firmalarını öneririm!

Hırvatistan Dışişleri Bakanı Radman'la ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bakan Radman'a konut inşaatların Türk firmalarını önerdiğini dile getirdi.

Yusufeli Barajı inşaatında çalışan işçilere ev izni!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde, Çoruh Nehri'nde yapımı süren ve tamamlandığında Türkiye'nin en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı inşaatında çalışan ve koronavirüs önlemleri kapsamında 3.5 aydır şantiyede kalan işçilerin evlerine gidip gelmeleri için izin çıktı. 

İstanbul'daki duran metro inşaatları için nasıl kredi alındı?

Gazeteci Fatih Altaylı İstanbul'da duran metro inşaatlarının devam etmesi için alınan kredi meselesini tüm boyutları ile aktardı..

Baraj inşası kamulaştırmaları için yeni düzenleme!

Baraj inşası için gerekli taşınmazların kamulaştırılması konusunda yetki tanınan idarenin talebiyle il dahilinde görev yapmak üzere valilik bünyesinde komisyon kurulacak...

Sinop'ta imar planı iptal edildi! Tüm inşaatlar durdu!

Sinop Belediyesi'nce hazırlanan ve mecliste kabul edilip, onaylanan, kentin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planları iptal edildi. Bölgede tüm inşaatlar durduruldu.

Milyonluk millet bahçelerinin inşaatları başladı!

Türkiye'nin birçok noktasına açılması planlanan millet bahçeleri için yapılan ihalelerde imzalar atılmaya başlandı. Milyonluk millet bahçelerinin inşaatları yakında başlayacak.

Sosyal merkez inşaatları için 60 milyon liralık bütçe!

Hükümet, projelerin yanı sıra sosyal hayata da destek veriyor. Çocuklar, gençler, yaşlılar ve engellilerin hayatını kolaylaştırmak için inşa edilecek projelere bu yıl 60 milyon liralık bütçe ayırdı.

Irak'ta hastane inşaatları yeniden başlayacak!

Irak Sağlık Bakanı Ala el-Alvan, durdurulan hastane inşaatlarının yeniden başlaması için gerekli bütçenin ayrıldığını söyledi...

Esenyurt'taki tüm inşaatlar 1 Aralık’a kadar bitmiş olacak!

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe ilçede şu anda belediye olarak 30-35 şantiyede inşaatların sürdürdüklerini söyleyerek. "2018 yılı 1 Aralık itibarıyla bir iki okul ve cami hariç devam eden tüm inşaatlar bitecek." dedi.

türkiyedeki baraj inşaatları Haberi

türkiyedeki baraj inşaatları

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bu yıl içerisinde 27 baraj, 2 HES, 52 sulama, 13 büyük taşkın, 29 içmesuyu ve 7 atıksu tesisi olmak üzere toplam 130 tesisi tamamlayacaklarını açıkladı.


Eroğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakanlığının 2016 yılı bütçesine ilişkin yaptığı sunumda, Bakanlık olarak son 13 yılda 123 milyar lira yatırım yaptıklarını belirtti.


320'si baraj olmak üzere 3 bin 107 tesisi tamamladıklarını, 3 milyar 500 milyon fidanı toprakla buluşturduklarını anlatan Bakan Eroğlu, 2002'de 20.8 milyon hektar olan orman varlığının geçen yıl  22.3 milyon hektara çıktığını, geçen yıl fidan üretiminin 333 milyon adede ulaştığını kaydetti.


2016-2019 arasında 1 milyar fidanı daha toprakla buluşturacaklarını aktaran Bakan Eroğlu, 2008'den bu yana 41 bin 714 okul, bin 548 sağlık ocağı ve hastane bahçesinde,...